folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSHD Hakkındaki Fikirleriniz?

SSHD Hakkındaki Fikirleriniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Selamlar,

Performansın şahane olduğu söylenmiş, fiyatlar da SSDlere göre uygun.

Kullananlar ne düşünüyor ya da öngörüleriniz nasıl? Ömrü SSDye kıyasla nasıl olur sizce?

Bir de bunun standart dual-drivedan farkı nedir? Ayrı ayrı kombine etmek yerine birleşmiş geliyor, bu mudur? Öyle olmamalı çünkü kombine fiyatla SSHD fiyatları arasında uçurum var, aksine SSHDnin çok daha pahalı olması gerekirdi sanki. Nedir püf nokta?

Bir de şunu soracağım, bilgisayar bu combo hali iki partition olarak mı görüyor yoksa tek bir harddisk gibi mi görüyor? Tek harddisk olarak görüyorsa bu alet neyi ne tarafta çalıştıracağını neye göre hesap ediyor? Ayrı iki partition olarak görüyorsa da SSD+HDD birleşiminden farkı ne oluyor? Ya da bu SSHDnin flash kısmı sadece cache olarak mı çalışıyor? Öyleyse yazma-okuma işlemi nasıl standart HDDye göre daha uzun sürmüyor?

Kafam karışık bi aydınlatır mısınız?

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarıyla SSD bölümü senin kullanımına açılmıyor, o bölüm senin program kullanımına göre en sık açtığın yazılımları o kısımda depoluyor ki bir dahaki açtığında o yazılımlar hızlı açılsın. Onun dışında bildiğim bir amacı yok. Ömrü daha uzundur normal SSD lerden. Zaten max 8 gb birşey oluyor o bölüm daha fazla olmuyor.

Aydınlatabildim mi ? :) 

Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Takip ____

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

Bildiğim ve takip ettiğim kadarı ile, ssd cache partitionda çalışıyor sistemin. Ram drive gibi çalışıp arka planda hdd üzerine aktardığı için kullanıcı hız sorunu yaşamıyor. pc reboot ve shutdown zamanları biraz yavaş olabilir ssdye göre. önce hdd'en okuyup sonra ssd üzerine cachelyeceği için, kapanırken de tam tersi senaryoyu düşünebiliriz.SSD'nin kullanım ömrü için, 2009'da katıldığım bir eğitimde, henüz tahmin edemiyoruz demişti. sshd içinse hdd ömrü baz alınmalı sanırım. her koşulda max 7 yıl olarak hesaplanabilir.

sshd mantığına benzer bir mantık da storage tarafında da var. daha da anlaşılır olacaktır görsellerle.

http://www.storagereview.com/dell_fluid_cache_overview

İpimle kuşağım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Seagate momentus gibi 1tb HDD +4_8gb SSD modelleri söylüyorsan

Ürün tek harddisk olarak çalışıyor en çok okuma yapılan dosyaları otomatik SSD ye yazıyor bu sayede Windows çok hızlı açılıyor fakat programlar vs HDD hızında açılıyor  . Iki tane 7200rpm alıp Raid yapmak daha mantıklı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Sıkça kullandığın programları cache mantığıyla hızlı açıyor başka bir olayı yok normal harddisk. 500GB+ harddiskin hali hazırda varsa depolama amaçlı, işletim sistemi ve sürekli kullanılan programlar için SSD almak daha mantıklı.

SSD konusunda korkun varsa, giriş seviyesi samsung evolardan bitane alarak deneyim yaşayabilirsin veya bana sadece bir kaç program lazım hızlı açılıp kapanabilecek, 1-2 gb ile işimi görürüm dersen ramlerin 8gb+ şeklindeyse ramdisk kullanabilirsin SSD den çok daha hızlı.

:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Herkese çok teşekkür ederim ufkum katlandı ((: ben ssdye para biriktireyim en iyisi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

çok pahalı o paraya değmez diyenler var eski tip disk liler en temizi :) 

disklide veri kurtarabilirsin vs vs  sshd kolay kolay bozulmaz ama yandımı kurtuluşu yok diyorlar

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

bu da ek olsun:

Tahribat.Com | SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    SeRDaR bunu yazdı

çok pahalı o paraya değmez diyenler var eski tip disk liler en temizi :) 

disklide veri kurtarabilirsin vs vs  sshd kolay kolay bozulmaz ama yandımı kurtuluşu yok diyorlar

Bir harici bellek bir cloud yedek alıyorum önemli şeylerimi, veri kaybı çok sorun değil en fazla can sıkar geri alırken ama para verilecek hani lap lup bozuldu olursa hoş olmaz cüzdan açısından (: bir de laptop olunca gönder-bekle-yapmadan geri göndersinler-bi daha gönder-bi daha bekle döngüsü var ki evlere şenlik.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    izzmarit bunu yazdı

Herkese çok teşekkür ederim ufkum katlandı ((: ben ssdye para biriktireyim en iyisi.

Sana onerim notebookunun HDD'sini SSD ile degistirmen. ama SSD de 128 gb yeterli.

CD-romunuda sokup yerine HDD tak. 1tb filan :) mis giib oluyor isletim sistemin ve onemli programlarin SSDde arsiv cizim seylerin projeler svn filan hdd mis gibi.

(Macbookun cd-romunu sokup yaptim ben :))

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 2100 Toplam Mesaj: 17