Ssk Bağkur Çakışması
-
Eğer bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız ve bir iş yeri açarsanız bağkurlu olmuyorsunuz, bağkur ödemiyorsunuz. Kesin bilgi.
Eğer sigortalı çalıştığın yerdeki işini yapmayıp kendi işini yapıyorsan tazminatsız şutlayabilir. Mesai saatlerin içinde kendi işini yapmazsan problem olacağını sanmıyorum.
NoktaliVirgul tarafından 18/Tem/23 13:59 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdı
Eğer bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız ve bir iş yeri açarsanız bağkurlu olmuyorsunuz, bağkur ödemiyorsunuz. Kesin bilgi.
Eğer sigortalı çalıştığın yerdeki işini yapmayıp kendi işini yapıyorsan tazminatsız şutlayabilir. Mesai saatlerin içinde kendi işini yapmazsan problem olacağını sanmıyorum.
Sözleşmeni aç oku çoğu şirket cayır cayır yazıyor burdan başka bi yerde çalışıyor görünürsen tamimatsız güle güle... size göre normal olsada şirletler istemeyebiliyor
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Sözleşmeni aç oku çoğu şirket cayır cayır yazıyor burdan başka bi yerde çalışıyor görünürsen tamimatsız güle güle... size göre normal olsada şirletler istemeyebiliyor
-
EntelKoylu bunu yazdı
Zamanında sgklı bir yerde çalışıp başka bir yerde bağkurlu olarak bir iş yapabiliyordun geçen sene çıkardıkları bir yasa ile bunun önüne geçtiler. Açarsan işçi çalıştırman gerek vs vs. Ayrıca sgk dökümünde çakışmalı hizmet diye çıkıyor.
detaylara bakmak için kaynak link var mı, bulamadım bir türlü
-
zeybekustasi bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
Hocam ben senin işinde çalışıyorken, vaktimi sana satmışken gidip senin işin haricinde başka bir iş yapsam tabiki haklısın (ki bunu yazdım zaten)
Ama senin işini zerre kadar aksatmadığım halde, senin işin ile ilgili olmayan bir faaliyet alanında, senin işinle ilgili bir çıkar sağlamadığım durumda kendi şahıs şirketimi kurmamı neden işe alım sözleşmesinde engelleyesin ki?
3-4 yıldır sigortalı çalıştığım halde kendi şahıs şirketim var. bağkur ödemiyorum. Çalıştığm firmayla aynı sektörde iş yapıyorum. hatta kendi şirketim çalıştığım firmanın müşterisi konumunda, bir üst durumdayım. ve çalıştığım şirkete iş pasladığım zamanlar oldu. Yeterki iki taraf da karşılıklı olarak kötü niyetli olmasın.
Benzer şekilde sigortalı ve şahıs şirketi sahibi arkadaşım var. Onun çalıştığı ve firmasını sektörleri farklı. Onun da sözleşmesine aykırı bir durum ortada yok.
Siz kötü niyetli olmazsanız ve bunu işverene anlatırsanız sorun çıkacağını düşünmüyorum. Hele ki sözleşmede bu konuda bir madde yoksa "ben şirket kurdum" demek zorunda bile değilsiniz.