folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Stackoverflow Teması Benzeri Asp.Net MVC İçin

Stackoverflow Teması Benzeri Asp.Net MVC İçin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

webde pek tecrübem yok öyle tema falan daha önce uğraşmadığım şeyler.. ben bunu html olarak alsam ama kod ile listeyi flan nasıl oluşturacağım? sanırm partial view kullanmak gerekecek?

bu konuda fikri bilgisi olan var mı?

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

webde pek tecrübem yok öyle tema falan daha önce uğraşmadığım şeyler.. ben bunu html olarak alsam ama kod ile listeyi flan nasıl oluşturacağım? sanırm partial view kullanmak gerekecek?

bu konuda fikri bilgisi olan var mı?

proje ne kadar taşşaklı bilmiyorum hocam ancak partial view olayına filan girmeni önermem. asp.net mvc ile geliştirme yapacaksan öncelikle "asp.net mvc music store" example'ini gözden geçirmeni tavsiye ederim ondan sonra kafanda herşey aydınlanacaktır.

Eğer php biliyorsan php deki inline coding gibi controllerdan view'e model'ini geçirerek view katmanında foreach ile questionları çatır çatır bastırma şansın var. Razor sytax butür güzellikler sağlıyor. Bende mvc de genelde direk controller'a ajax request gönderip result'u dom'a gömerek çalışıyorum daha kolayıma geliyor. ama bunun içinde js bilgisi gerekiyor ki oda sana zaman kaybettirebilir diye es geçtim.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam benim sıkıntım tasarım tarafıyla :) yoksa kodlamasını biliyorum.. mvc ile aslında çok fazla sıkıntım yok sadece gereksiz yere uğraştırdığını düşünüyorum beni, çünkü winforma alışığım burada ağır kalıyorum

şimdi ben bu html yapısını nasıl kendi siteme uyarlayacağım ? indirdiğim dosyaya baktım php dosyaları var hep, açtım içlerini klasik asp deki gibi spagetti kod mantığı ile çalışıyor, ben buradaki php kodlarını silp kendi kodlarımı yazsam olur mu? ya da daha kolay bir yolu var mı?

burdaki divleri alıp kod ile bastırmam gerekiyor mu? js sorun değil hocam çok ileri olmasa da normal işleri yapabiliyorum 

unbalanced tarafından 03/Kas/14 17:12 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam benim sıkıntım tasarım tarafıyla :) yoksa kodlamasını biliyorum.. mvc ile aslında çok fazla sıkıntım yok sadece gereksiz yere uğraştırdığını düşünüyorum beni, çünkü winforma alışığım burada ağır kalıyorum

şimdi ben bu html yapısını nasıl kendi siteme uyarlayacağım ? indirdiğim dosyaya baktım php dosyaları var hep, açtım içlerini klasik asp deki gibi spagetti kod mantığı ile çalışıyor, ben buradaki php kodlarını silp kendi kodlarımı yazsam olur mu? ya da daha kolay bir yolu var mı?

burdaki divleri alıp kod ile bastırmam gerekiyor mu? js sorun değil hocam çok ileri olmasa da normal işleri yapabiliyorum 

Eğer php sayfalar sana anlamlı geliyorsa yavaş yavaş asp.net mvc'ye port etmeye başlayabilirsin hocam. Bundan sonrası birazda senin pratiğine ve hangisi kolayına gelirseye kalıyor :S

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tamam hocam sağol, arkadaşlara yolladım bunun dosyasını bakalım onlar bir şeyler yapabilirse yapsın olmazsa ben yapacağım artık 

sağol tekrar cevaplar için

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

hocam tavsiyem eğer php ile pek alakadar değilsen, php kodlarını sil sadece html,css,js kalsın sonra onları razora geçir. Ayrıca bootstrap kullanacaksan,ki şiddetle tavsiye ederim, şöyle çok mükemmel bi kütüphane var:

https://www.twitterbootstrapmvc.com/

Hiç kullanmak şansı bulamadım ama epey güzel bir şey gibi duruyor.

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam benim öyle tasarımla uğaşacak vaktim yok diğer arkadaşların yapması lazım ama dediğin şey kolaya benziyor yani php kodlarını silip direk geçirebiliyorsak? bi ara gösterirsin bana..

şimdi çarşamba günü olacak sunum için tasarım yapıyorum terror nickli arkadaşın verdiği siteden baya güzelmiş ama uğraşıyoruz işte yine pff

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

hocam tavsiyem eğer php ile pek alakadar değilsen, php kodlarını sil sadece html,css,js kalsın sonra onları razora geçir. Ayrıca bootstrap kullanacaksan,ki şiddetle tavsiye ederim, şöyle çok mükemmel bi kütüphane var:

https://www.twitterbootstrapmvc.com/

Hiç kullanmak şansı bulamadım ama epey güzel bir şey gibi duruyor.

hocam bunun sunucuya maaliyeti acaba nasıl olur? yani sayfa açılış süresine ne kadar etkisi olur acaba. bence biraz daha uğraşıp bootstrap ile elle yazmak daha anlamlı olabilir. ama unbalanced'in durumu için biçilmiş kaftan gibi duruyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam benim öyle tasarımla uğaşacak vaktim yok diğer arkadaşların yapması lazım ama dediğin şey kolaya benziyor yani php kodlarını silip direk geçirebiliyorsak? bi ara gösterirsin bana..

şimdi çarşamba günü olacak sunum için tasarım yapıyorum terror nickli arkadaşın verdiği siteden baya güzelmiş ama uğraşıyoruz işte yine pff

hocam ne yazikki sike sike tasarıma girmek zorundayız. sadece backend karın doyurmuyor :(

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

1. Bak sen muhendissin developer olarak yazik edersin kendine. Tasarim yapmasanda bil . ilerde kaynak yönetimi proje planlamasi yaparken neyin ne olduğunu bilmeden yonetirsen çoğu yönetici gibi dalga konusu olursun

Si vis pacem para bellum.
Toplam Hit: 4895 Toplam Mesaj: 26