folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Staj Hakkında Bir Soru ?

Staj Hakkında Bir Soru ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

Mrb Muridler.. Ben Uzaktan Eğitim MErsin Meslek Yüksek Okulundan (bilg. tekno. ve programlam) mezun olmak üzereyim butun derslerimi verdim sadece stajım kaldı.Şu anda özel bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olarak çalışmaktayım.Burda bir sürü mühendis var staj yapmamda bir problem yok fakat temmuz ayında özel bir koleje geçicem iş değiştiricem.

Staj başvurusu da temmuz 1 de.Ben stajımı kolejde yapabilirmiyim? Orda da iki tane bilgisayar öğretmeni var. Bu öğretmenlerin biri sanırsam formantasyon mu ne o sekilde diğeri de lisans mezunu.

Özel kolejde staj yapabilirmiyim? bu konuda bilgi ve deneyimleri olanlardan bilgi bekliyorum, teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Konu dışı olacak ama, hem up'lanır. Ben bu staj işine karşıyım arkadaş. 4 senedir memleketimdeki büyük sayılabilecek yerlerden staja çağırıyorlar(çok iyi olduğumdan değil, torpil var), ben inatla gitmiyorum. Gitmem de. Beleşe iş gücü mü olur lan? Oh amk, buldunuz iki saftirik genç, ayak işlerine baktırın. Neymiş efendim, tecrübe çok önemliymiş. Ben 4 senedir okula gidiyorum, her sene 1 milyardan fazla para döküyorum, okulda versene o tecrübeyi madem? Neymiş, asıl işi çalışırken öğrenirmişiz. Lan okula niye gidiyoruz o zaman? Embriyoloji, fizyoloji çalışan adama hastanede kan aldırmak ne demek? Okulda 2 saat uğraşıp yaptığımız analizi, hastanede makine tek tuşa basınca yapıyor zaten. O mu tecrübe? Bir tuşa basabilmek mi? Sizi bilmem, ama benim alanımda staj yapmak hakkaten çok saçma.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek
    Krypt ben staj yaptığım yerde işe başladım aradılar çağırdılar. hiç bir bağım yok elemanlarla sadece stajerdim. küçük görmeyin o kadar bişeyleri elde etmek için çabalamak lazım

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

arkadaşlar benim soruma dönsek :))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

streetw1se  bu iş biraz okulunla alakalı bazı okullar herhangi bir bilgisayarcının olmasını kafi görürken bazı okullar ben Bilgisayar mühendisi imzası istiyorum diyor, ki bu olayın çözümü olarakda staja başvurusunu yaptıktan sonra okula gider sorarsın kabul ediyormusunuz diye, onlarda sana 1 hafta içinde uygundur şunları eksitir diye dönüş yaparlar yani okuluna sormalısın okuldan okula değişebilir..

KrypT  asıl sana gelince;

Almanyada çoçuklar orta 1 de resmen haftada 2 gün işe gönderilirler ve ücret almadan lise sona kadar bir işte çalışmak ZORUNDADIRLAR buda bir dersleri yoksa kalıyorlar sınıfta iş bulmak mecburiyetindeler. Biz gelişebilmek için artık teorik ezber eğitimden kurtulalım diye stajların sayısı artsın diyoruz sendeki Paracı yaklaşıma bakarmısın??

Ne demek beleş iş gücü madem çok biliyorsun o tek tuşa basmayı okulu bırak işe başla direk uzman olarak?

Yada sizin işte uzman olarak çalışırken bir yerde yeni başlayan staja gelmiş birine işini devrete nasıl olsa tek tuış değil mi kardeş istifa et staja gelen senin yerine geçsin???

Bizim insanlarımızdaki bu kendini bişey sanma, çok bilmişlik, Para göz olma sonucu hızla gerileme yaşanıyor kimse farkında değil.
    Anca bana para versinler başka bişey bildiğimiz yok.
    Sen bu söylediklerinle Tecrübe diye bir kelimeyi resmen inkar ediyorsun ne kadar saçma düşündügünü umarım farketmişsindir.

Neden okulda öğretmiyorlar sorsuna gelince..
    Okul seni kulagından tutup hadi oglum çalış diyemez stajda okulun bir parçası senin düşüncelerin ortada işte okul napsın.
    Okul bilgiyi verir teorik olarak gerisi sana kalır..

Ben 1. sınıfta tecrübe konusunun farkına vardım gittim beni ücretsiz işe alın diye şirketlere girdim
    Ücretsiz makaleler yazdım , ücretsiz eğitim verdim
    SONUÇ Üniversite bitmeden aranılan kişi oldum üniversite hocaları bile bana gönderiyor öğrencileri sana yol göstersin diye, şirketlere gittigimde sen ne yaptın ya bu kadar az zamanda bu kadar çok iş diye hayret ediyorlar NEDEN paragöz değilim tek amacım para değil o gelir zaten...

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Okulda iş hakkında bilgi alırsın, teorik olarak herşeyi öğrenirsin, basit uygulamalarla teoriyi görmüş olursun.

Ama iş sahası öyle değil. İş sahasında çıkabilecek her türlü soruna karşı verebilecek bir çözümün olmalı. Bu çözümüde teorilerden çıkarıyorsun.

Elektrikten örnek verirsek, otomatik kumanda mantığını bilmeden bir arıza çözmen çok zor. Bu örnekler başka meslekler içinde çoğaltılabilir.

Okulda sadece temel alırsın, iş sahasında bu temel üzerinde binayı kurmaya başlarsın..

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

şimdi çay taşıma olayı oluyor, peki nasıl oluyor,

genelde üniversite 2. sınıfın sonunda gidersen staja pek donanımlı olmuyorsun o alanda, 1. seneyi herkes biliyor zaten, 2. senedede adapte olamaz taşakları yayarsan (tabi yayacaksın ama overdose olmayacak) donanımsız, vasıfsız eleman olursun, teknik açıdan officeboy dan pek farkın kalmıyor o yüzden çay taşıtırlar. Gideceksin orada kendini kanıtlayacaksın, kendini kanıtlayabilmek içinde alanına ilgili olup dolu dolu bir 2. yıl geçireceksin.

+

bunlara rağmen yine tüm vasfınızı siktir edip size çay taşıtacaklarda büyük çoğunlukta, o zaman devreye über taşaklı torpiliniz geliyor, torpil sağlamsa (müdür, müdür yardımcısı tarzı), azcıkta vasıflıysan bir sikim yapamazlar, sadece amcık amcık bakarlar (oda önceki stajyerlere taşıtıp sana taşıtamadığı çayların acısındandır.)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam bu sene bende üniversiteye giricem. 2 yıl salladım girmedim yurt dışı aşkına :)

Neyse, staj yaparken illede mühendise mi imzalatmak gerekiyor ?

Benim şuan çalıştığım firmada mühendis yok. Tüm otomasyon işlerine ben bakıyorum. Kendi yaptığım projelerden iki üç tane örnek götürsem staj zamanı sıkıntı yaşarmıyım ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

Branxian bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam bu sene bende üniversiteye giricem. 2 yıl salladım girmedim yurt dışı aşkına :)

Benim şuan çalıştığım firmada mühendis yok. Tüm otomasyon işlerine ben bakıyorum. Kendi yaptığım projelerden iki üç tane örnek götürsem staj zamanı sıkıntı yaşarmıyım ?

Bilgisayar Mühendisliği okuyacaksan mutlaka mühendis imzası gerekir ama dediğim gibi okulun şartları değişik olabilir.

Ayrıcada sen bu sene daha giriceksen
    Hazırlık + 2 yılın daha var acele etme ya :)

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

büyük işletmelerden stajerleri vasıfsız eleman olarak çalıştırmazlar gibi geliyor. HatTA başına bi bok gelicek die korkarlar.

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

ShyRain bunu yazdı:

Branxian bunu yazdı:

Bilgisayar Mühendisliği okuyacaksan mutlaka mühendis imzası gerekir ama dediğim gibi okulun şartları değişik olabilir.

Ayrıcada sen bu sene daha giriceksen
    Hazırlık + 2 yılın daha var acele etme ya :)

Tamam hocam sıkıntıya girmek istemiyorum :)

Mekatronik okucam. Bizim satışçı mühendismiş :| İmzalara o bakıyormuş öğrendim :D

Toplam Hit: 1865 Toplam Mesaj: 15