Statik IP Alınca Ek Ücret Mi Uyguluyorlar?
-
Beyler,
Superonline kullanıyorum. Zamunda'ya giremediğim için Statik IP alıp kurtulayım dedim aradım Müşteri Hizmetlerini.
Statik IP atamamız durumunda her ay 5 TL ek ücret uygulanacaktır dediler. Ne ayak bunlar? Bilgisayar üzerinden kendim atasam da uygulayabilirler mi?
-
Statik ipyi kendin atayamazsın hocam :) Hizmet sağlayıcın atayabilir sana sadece :) Evde yapmak istersen internet servisi sağlaman lazım :D Sanırım senin için zor olacak :) Statik ip yi 1-2 sene önce falan 2 TL ye alıyordun TTnet denen züküklerden
-
öncelikle isp ler statik ip için ek ücret ister bu normal birşey. onun haricinde bilgisayar üzerinden kendin statik ip atayamazsın(wan için) sadece lan için atayabilirsin ki oda senin istedigin şey değil.
modem açıldığında ispne bağlanır,authetication kontrolünden sonra havuzdan uygun bir ip alır bu dinamik ipdir. sabit ip de havuzdan almak yerine sana tahsis edilen ip nle internete açılırsın.
sabit ip yapma programları ise ( bkz noip) sadece sana ait bir name server oluşturur. senin ip sürekl ideğişsede bilgisayarındaki açık olan yazılım sayesinde güncel ip ni öğrenip blabla.blablabla.com üzerinden yönlendirme yaparak erişmeni sağlar.
-
Hocam senin gireceğin IP lokalde kalır, internete ulaşmaz :)
Ücret alınmasının sebebi ise IP israfını engellemek.
-
-
ben o durumdan 1 ay boyunca süperonline la münakaşa içersindeydim. her bi atama ve iptal sonucu 2.70 yada 2.90 tl alıyorlar. aylık ücret 5 tl değil.
şuan ki superonlıne ın sahip olduğüu statik ip blokları 176 le başlıyor zaten. dolayısıyla giremiyceksin yine, boşuna para ödüyceksin :) onun yerine modemi kapat aç.
Espo tarafından 18/Nis/13 21:36 tarihinde düzenlenmiştir -
zamundaya mail at, whitelist'e alsınlar seni, aynı bok arasıra bana oluyor çok takılmıyorum kat.ph den indiriyorum.
-
VBDream bunu yazdı
zamundaya mail at, whitelist'e alsınlar seni, aynı bok arasıra bana oluyor çok takılmıyorum kat.ph den indiriyorum.
zamanında süperonlıne iletişime geçti zaten, geri dönüş yapmadılar :) bireysel isteği kabul ediceklerini hiç sanmam.
-
VBDream bunu yazdı
bende onu diycektim, yıllardır zamunda üyeliğim var. diğer sitelerde bulamayıp zamundada bulabildiğim tek bişey olmadı. napıyosunuz siz zamundada allasen?
-
Hocam mesele arayıp bulmak meselesi değil.
Zamunda, düzenli, kaliteli ve hızlı hizmet veriyor.
Diğer siteler karman çorman, bir sürü yalan yanlış şey var, istediğin şeyi buluyosun ama çok yavaş indiriyo; istediğin şeyin türevi olan başka birşey buluyorsun onu hızlı indiriyor ama bu sefer memnun kalmıyorsun. elli milyon tane reklamla, bilgisayarına program kurmaya çalışan linklerle, yanlış yere tıklama olasılığının ciddi olduğu "download" butonlarıyla uğraşmıyorsun. dediğim gibi mesele arayıp bulmak meselesi değil. Diğer sitelerde olan her şey zamunda'da, zamunda'da olan her şey de diğer sitelerde olabilir. Zamunda en kalitesi, insan en kalitesini kullanmak istiyor.
-
mahzal bunu yazdı
Hocam mesele arayıp bulmak meselesi değil.
Zamunda, düzenli, kaliteli ve hızlı hizmet veriyor.
Diğer siteler karman çorman, bir sürü yalan yanlış şey var, istediğin şeyi buluyosun ama çok yavaş indiriyo; istediğin şeyin türevi olan başka birşey buluyorsun onu hızlı indiriyor ama bu sefer memnun kalmıyorsun. elli milyon tane reklamla, bilgisayarına program kurmaya çalışan linklerle, yanlış yere tıklama olasılığının ciddi olduğu "download" butonlarıyla uğraşmıyorsun. dediğim gibi mesele arayıp bulmak meselesi değil. Diğer sitelerde olan her şey zamunda'da, zamunda'da olan her şey de diğer sitelerde olabilir. Zamunda en kalitesi, insan en kalitesini kullanmak istiyor.
kat.ph hızlı, ayrıca zamundadan daha fazla aradığını bulursun, fake olayıda orada vote var onlar seni yönlendiriyor zaten vote lara bakarak hiç bulaşmıyorsun, aradığın çok bulunmaz birşey ise h33t'e bak, zamunda benimde ilk tercihim ama bunlarda seni idare eder, en azından statik ip ile uğraşılacak bir konu değil.