(STOK TÜKENDİ) Siparişler Alınıyor. Ballar Satışa Çıktı Hayırlı Olsun.
-
DJ_Alper bunu yazdıadamhakli bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
oha aşkalelli çıktı ya
de gardaş kimlerdensin :)
Sana o meşhur derenin hangi tarafı lazım :) 😅
trennin geçtiği çayın alt tarafında eski (hala varmı bilmiyorum) hayvan pazarının olduğu yer :)
ana tarafı baba tarafı hepsi aşkalelidir.
Biliyorum orayı, Aynı aynı ana baba Aşkale. :) 😊
-
peteklinin arasına balmumu koyuyor musunuz hocam? yoksa karakovan usülü az bi bal mumu ile arıya mı yaptırıyorsunuz?
-
adamhakli bunu yazdıOdiN bunu yazdıZiraatci bunu yazdıeengineer bunu yazdı
nacizane balı cam kavonozda satmanı tavsiye ederim plastik itici geliyor.
birde hasırlı süslemelerle gittigidiyordan falan organik bal diye satabilirsin. 70 çok gibi ama özelliği var mı?
ne çok hocam ucuz bile onun nasıl çıktığını bilsen çok çok az olduğunu anlarsın gidin 25 tl lik alın katkı maddeli özelliği orjinal katkısız olması
Hocam baltalamak gibi olmasında çok zor dediğin işi bizde köyde kendimize kadar yapıyoruz. Eşe dosta komşuyada veriyoruz.
Hiçte öyle çok zor olan bi durumu yok abartmayalım. 2 tek katlı 3 çift katlı kovanı taş çatlasın 5 saatte süzmek mümkün.
Bakımı da o kadar zor birşey değil. 2 Haftada bir bakman ve kışın kovanı ya da sandığı sarman yeterli oluyor çok soğuk bir yerde değilsen ki biz trakyada yapıyoruz bunu.
Olur mu hocam ne baltalaması. Her türlü sorularınıza cevap vermeye çalışırım. Tıkandığım yerde üretim departmanından destek alırım. :) 😊
Hocam inan ALLAH'a babam 6 aydır asfalt yüzü görmedi. Erzurum'da bu işi yapanlar cidden başında durmak zorunda. Ayıyı yahut başka türlü hayvanları uzaklaştırmak için zararsız sadece şok etkisi veren elektrikli sistem ve tellerine kadar yatırım yaptık resimlerden de bakabilirsiniz. Ayrıca bu iş mekan dışı yapıldığından dolayı sağlık için çok çok steril tutulmalı ve davranılmalı. Saf organik bal yaparken başka hastalıklara sebep olmak kesinlikle istemediğimiz bir durum. Dediğiniz gibi bizde babam emekli olmadan önce sadece kendimize ve etrafımıza yapıyorduk amatörce, o şekilde oluyordu doğru ama bu işi artık bir yatırıma dönüştürdüğünüz zaman eğitimleri de alarak, ilgilenmek gerekiyor, emek vermek gerekiyor.
Babamı hafta sonları ziyaret ettiğimde iş kıyafetlerini giymeden önce abdest aldığını gördüm. Sordum akşamında namaz vakti de değildi niye yaptın diye. Dedi arı çok vefalı, fedakar bir varlık onlara yuvalarına abdestsiz dokunmak istemiyorum dedi. Tabi ben şok oldum bunun üzerine. :) 😊
İşin özü bu hocam, çok yazdım kusura bakmayın.
2 yıldır amatör arıcıyım 40 kovanım var köyde ben olmadığım zaman emmi çocukları bakıyor. Arının başına 5 gün gitme elin üzerinde olmasın ya kovan söner, ya oğula girer, ya eşşek arısı musallat olur.Birde sezon kötü geçtiyse vay haline.
Arkadaşın dediği bal kalite iyiyse uygun , o meşhur bal parmak balı 14 18 arası alıyor millet şekeri basıyor veriyor :)
-
Arılara şerbetli ilaç verildi mi yoksa kendileri çiçeklerden mi topladı ? Bizim köydede yapıyorlar ama arılar çabuk yapsın diye kovanın yanına şekerli şerbet gibi bir şey koyuyorlar ondan yapıyor arılar balı.
Bal arıdan çıkıyor ama sahte.
-
Hayırlı Bol Kazanclar..
-
sorcam sorcam .
bu arı balı neyden toplamış
ne 1 ağaç var ne de bir bitki . mevsimden mi solmuş ne olmuş
-
Benim anlaşma ile sürat Kargo ile bunlar 7₺ ye falan gider
-
hocam hayırlı olsun. otobüsler götürmüyor mu oradan genellikle ben böyle şeyleri otobüsle alıyorum eş dosttan.
birde bal çiçek mi çam mı anavarza mı ? organik doğalda diğer arkadaşın da sorduğu gibi balmumu mu arının kendi yaptığı mı ? katkı olarak şerbet veriliyor mu ?
bunları öğrenebilirsem bal hastası olarak nakliye çözüldüğü an 2-3 çerçeve alabilirim :)
neden sorduğumu da açıklayayım, şerbet arının işini kolaylaştırır, balmumu da keza öyle ve direkt doğallığını bozar. bal türü olarakta en faydalısı anavarzadır. çam balının da tadı güzeldir diğerlerine nazaran.
genellikle osmaniyeden gelen anavarza balı tüketiyorum. dışardan biri kazanacağına sana kazandıralım ;)
-
Tek tek sorularınızı gönderdim ve kendisinden kısa net cevaplar vermesini, yazmasını istedim.
Buyrun; @mkyb @samaccc @cankol @sLeymN
(Üretim departmanının :) akıllı telefon amatörlüğünden kaynaklanan Türkçe yazım hataları için affınıza sığınıyoruz.)
@cankol - Hocam otobüs çok tutulan sağlam bir yöntem ama malum herkes terminale yakın olmayabiliyor o yüzden kargo olayını ayarlamaya çalışıyorum. Buradan sana direk otobüs varsa ne zaman dersen istediğin miktarda paketleyip gönderirim. :)
-
DracuLax bunu yazdı
Hayırlı Bol Kazanclar..
Teşekkür ederiz hocam :) 😊