folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Su Analiz/Test ?

Su Analiz/Test ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hacilar , simdi ben elimdeki bir litre suyu analiz ettirmek istiyorum.Tabi bu analizi Adana icerisinde yaptiramam.Yaptiracagim yerlerin bana dogru bilgi vermeyecegine eminim.Bu isin prosedurunu falan bilen arkadaslar varmi.Mesela kimyaci bir arkadas bu sudaki ivirin zivirin degerini bulabilir mi.Ornegin benim yillardir sistemlerine baktigim bir kimya fabrikasi var gelismis bir labaratuari var.Bu labaratuarda test ettirsem , cikan degerlerin gecerliligi icin resmi bir belgeyemi ihtiyac vardir ? Yoksa bu labaratuarada devlet ruhsat veriyor,calisanlar kimya muhendisleri onlarin ve o labaratuarin yaptigi test gecerli olurmu ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

herhangi bi kimya lab ında herhangi bir kimyager yapabilir

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

abi o lablarda yaptırdıgın testler resmi belge yerine gecer. yaptırdıgın test için bir rapor almalısın adamlardan. yapacagın şey özel bir poliklinikten rapor almak gibi birşey.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

adana suyunda da mı bişey var yoksa aq

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Temiz catalan suyunda kansorojen icerik bulunmus , cok saglam bir kaynaktan duydum.Tabi dogruysa aytac efendi butun analiz merkezlerini baglamistir suyu temiz cikarin diye.Simdi ben bunu ispatlarsam ,bi bok olmaz bizim millet yine gider secimlerde aytaci secer 30yildir memleketin anasini aglatti zerre kadar ilerlemezmi memleket.Sanayiyi bitirdi,esi dostu zengin edecem diye park bahce yapmaktan oteye gecmedi...birde 12-13 yasindayken bu adamla ben fotograf cektirmisim,kendimden utaniyorum :D

http://www.medyayenigun.com.tr/n_images/aytaaaaa.jpg

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

compi o sudan babam cıksa içerim :D yanlış bildiğin şeyler var aytacı mahkemeye versen sadece mahkeme masraflarını ödersin ki adam sana karşı dava açarsa itibarımı zedeledi fln gibisine üstüne para bile alabilir. sana öncelikle o çatalan suyunun ölçüm prosedürünü anlatim. sudaki kirlilik oranlarının değişimlerine göre günlük haftalık aylık ve mevsimlik ölçümler yapılıyo. su şebeke kanalına gelene kadar hiçbir sorunla karşılaşmıyor. bunu garantilemek için çukurova üniversitesi de haftalık olarak analizini yapıyo. bende senin gibi düşünüyordum. aytaca bu konuda çok sövüyordum ama sorun aytaçta deil işte :D çatalan suyu temiz temiz olmasına da borularımız ne alemde. bu iş içinde aski ile görüşeceksin. suda hiç bakteri olmicak die düşünme bu çatalandan çıkarken olmuyor ancak borularda mutlaka bakterilerin üremesi mutlaka görülüyor. bu dünyanın her yerinde böyle. çatalan suyu hakkında yapılan birçok analiz sonrasında vatandaş aytacı mahkemeye verdi ama hepsinden geçti. çünkü çatalan suyu temiz. analiz noktası için çeşmeyi alırsan o zaman kirlenmeler çıkıyor hatta su b*ka dönüyo bu konuda sana katılıyorum sadece kansorejen madde çıktıysa yatıp kalkıp dua edelim:D yine de analiz ettireceksen tam anlamıyla bir lab bulman çok zor en azından akdeniz bölgesindeki tüm ölçümlere çukurova üniversitesi bakıyor.

Dip not: Nerelerdesin compi bi koptuk tam koptuk bi ara görüşelim müsait olursan:D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

O işi ankarada burası yapar abi...

www.rshm.saglik.gov.tr

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

adanada özel olarak analiz yapan atatürk caddesi ariplexin sokağında sağda bir yer var ama ne derece yapıyo bilmiyorum istersen okula beraber gidelim bizim bölüm başkanıyla konuşalım... lab testi fln yapalım hatta istersen gözünün önünde bile yapabiliriz :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

hocam şöyle söyliyim BMS marka arıtma war bunu dünyanın her yerinde kullanın ve suyu arıttıktan sonra bi analiz

yapın acayip temizliyo suyu

geçen kadın gözümün önünden musluk suyunu aldı elektrikli aletle ısıttı su turuncu bi renge büründü :S

daha sonra yeşile falan öyle bi dalgayla da test yapabilirsin :|

temiz su için BMS marka arıtmayı tawsiye ederim :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek

Öncelikle suda ne analiz yaptıracağın önemli.Sertlik analizini herkes yapar.Metal Mineral analizi diyorsan onun için AAS , ICP, ICP/MS cinsi makinelerin olduğu büyük laboratuvarlar yapar.Bakteri mikrop gibi organik madde analizi diyorsan onun için de Biyokimya laboratuvarları yapar.Ne analiz istediğine bağlı olarak farklı seçenekler var.Bence sen ilk etapta bulunduğun ildeki Üniversitenin Kimya Bölümü Hocalarıyla görüşme yap.Telefonu aç konuş.Eğer suda ciddi olarak şüphelendiğin bir durum varsa git Savcılığa ver bir dilekçe onlar senin adına analiz yaptırsınlar.Bu en sağlam ve bedava olan yol.Ayrıca buıradan aldığın belge en geçerli belge olacaktır.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca ankara'da yaptıracaksan bu su adananın suyu onu analiz ettiriyom diye üstüne bastıra bastıra söyle  yoksa burdaki lablar onu melihin suyu sanıp tertemiz, mis ,pak üstün pak belgesi verirler :|

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
Toplam Hit: 3263 Toplam Mesaj: 15