Su Arıtma Cihazı Sorunu
-
Cesnist bunu yazdı
Hocam selam, eğer klor olmadıgından emin isen yüksek basınc sebebi ile su içinde mikro kabarcık olur dısarıdan beyaz veya beyaz partikül varmıs gibi gözükebilir.
doğrudur hocam çünkü musluk suyu bile klorlu gelmiyorken arıtmadan klorlu gelmesi imkansız.
bu arada filtre yıkamayı hiç duymadım. ben takmıyorum gerçi ama arıtmacı gelince paketten çıkarıp takıyor. ben ardından her ihtimale karşı bi tank suyu boşaltıyorum. zararı mı var?
-
Prometheus bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Hocam selam, eğer klor olmadıgından emin isen yüksek basınc sebebi ile su içinde mikro kabarcık olur dısarıdan beyaz veya beyaz partikül varmıs gibi gözükebilir.
doğrudur hocam çünkü musluk suyu bile klorlu gelmiyorken arıtmadan klorlu gelmesi imkansız.
bu arada filtre yıkamayı hiç duymadım. ben takmıyorum gerçi ama arıtmacı gelince paketten çıkarıp takıyor. ben ardından her ihtimale karşı bi tank suyu boşaltıyorum. zararı mı var?
arıtma cihazımız takıldığında ihlas cebilon silver kurulumu yapan arkadaş 3-4 saat beklememi sonra tanktaki tüm suyu boşaltmamı sonra yine 3-4 saat bekleyip yine boşaltmamı ertesi günden itibaren yani iki kere doldur boşalt yaptıktan sonra kullanmamızı üstüne basa basa söyleyip öyle gitti
sebebi ise sıfır filitrelerin ilk kullanımda kalıntı bırakması ıslanıp aktif olduktan iki kere temizlendikten sonra kullanmak gerekiyormuş filitre değişikliğinde de aynı şekilde.
-
peki hocalar siz hangi marka filtreleri kullanıyorsunuz. Makineyi aldığımız elemanın taktığı filtrenin markasını internette bulamadım
-
aquaflo membran kullanıyorum 4 sene oldu hiçbir filtre değiştirmedim suyun tadı halen mükemmel.
Filtresiz musluk suyunu içemiyorum
TDS cihazı ile ölçmeye devam ediyorum halen çok temiz suyum.
Bi keresinde su arıtmacının birisiyle konuştuğumda membran bozulmadığı sürece birşey olmaz devam abi demişti.
Evde devamlı maden suyu bulunur onu da tüketiriz mineral alabilmek için.