folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Su Arıtma Cihazı Sorunu

Su Arıtma Cihazı Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Hocam selam, eğer klor olmadıgından emin isen yüksek basınc sebebi ile su içinde mikro kabarcık olur dısarıdan beyaz veya beyaz partikül varmıs gibi gözükebilir.

doğrudur hocam çünkü musluk suyu bile klorlu gelmiyorken arıtmadan klorlu gelmesi imkansız. 

bu arada filtre yıkamayı hiç duymadım. ben takmıyorum gerçi ama arıtmacı gelince paketten çıkarıp takıyor. ben ardından her ihtimale karşı bi tank suyu boşaltıyorum. zararı mı var?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

Hocam selam, eğer klor olmadıgından emin isen yüksek basınc sebebi ile su içinde mikro kabarcık olur dısarıdan beyaz veya beyaz partikül varmıs gibi gözükebilir.

doğrudur hocam çünkü musluk suyu bile klorlu gelmiyorken arıtmadan klorlu gelmesi imkansız. 

bu arada filtre yıkamayı hiç duymadım. ben takmıyorum gerçi ama arıtmacı gelince paketten çıkarıp takıyor. ben ardından her ihtimale karşı bi tank suyu boşaltıyorum. zararı mı var?

arıtma cihazımız takıldığında ihlas cebilon silver kurulumu yapan arkadaş 3-4 saat beklememi sonra tanktaki tüm suyu boşaltmamı sonra yine 3-4 saat bekleyip yine boşaltmamı ertesi günden itibaren yani iki kere doldur boşalt yaptıktan sonra kullanmamızı üstüne basa basa söyleyip öyle gitti

sebebi ise sıfır filitrelerin ilk kullanımda kalıntı bırakması ıslanıp aktif olduktan iki kere temizlendikten sonra kullanmak gerekiyormuş filitre değişikliğinde de aynı şekilde.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

peki hocalar siz hangi marka filtreleri kullanıyorsunuz. Makineyi aldığımız elemanın taktığı filtrenin markasını internette bulamadım

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

aquaflo membran kullanıyorum 4 sene oldu hiçbir filtre değiştirmedim suyun tadı halen mükemmel. 
    Filtresiz musluk suyunu içemiyorum 
    TDS cihazı ile ölçmeye devam ediyorum halen çok temiz suyum.

Bi keresinde su arıtmacının birisiyle konuştuğumda membran bozulmadığı sürece birşey olmaz devam abi demişti.

Evde devamlı maden suyu bulunur onu da tüketiriz mineral alabilmek için.

Toplam Hit: 1581 Toplam Mesaj: 15
su arıtma