Su Faturası Normalden Fazla Geldi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProSky
    ProSky's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2013
    Erkek

    Hocalar Selam

     

         Bugün annemle telefonda konuşurken söyledi. Normalde 50 liranın üstüne çıkmayan fatura 694 lira gelmiş. Babam da faturayı görür görmez iski müdürlüğüne gitmiş.

     

     Memur tutturmuş harcamışssınız bu suyu mecbur ödeyeceksiniz diye . Babamın itirazları sonucu müdüre yönlendirmiş. Bu sefer de müdür ödemekte zorlanırsanız taksitlendirme yapabiliriz diye cevap vermiş.

     Adamı iyice sinir küpüne çevirmişler dönmüş gelmiş eve. Anne babam çalışıyolar ben de şehir dışındayım olayla ilgilenemiyorum. Uzun lafın kısası biz bu işi en kısa sürede nasıl çözeriz ? 

    ProSky tarafından 07/Eki/16 21:08 tarihinde düzenlenmiştir

    Üzüldüğümde zevk alanların hepsine mutluluklarım girsin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2014
    Erkek

    benim aklima ilk gelen, son faturadaki son okumaya bakmak, yeni gelen faturadaki son okumaya bakmak ve saatin uzerindeki degerlere bakmak olurdu. o degerleri alir gotururdum. cihaz yanlis okumustur.

    tl;dr: son fatura + yeni fatura + saat kombosu diyorum


  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Nisan/2016
    Erkek

    Geçen ayın faturasını çıkarın ordaki son kullanım miktari vardır o ile saatin üzerindeki şimdiki kullanım miktarına bakın son kullanımla ilk kullanımı çıkarın diyelim 15 ton bulunduğunuz ilde suyun tonu kaç krş bakarak faturayı hesaplayabilirsiniz anormallik varsa ödemeyin gelirlersene fatura sayaç bilgilerini gösterin


    No way out
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Bana da zamanında 604bin tl elektrik faturası geldi. Direkt gittim tedaşa. Basit, %80 zihinsel engelli bir insana anlatır gibi bu meblağın bende takılı olan saatle elde edilemeyeceğini, saatin belli bi kapasitesi olduğunu, tüm mahalleye 1 ay boyunca jenaratörlük de yapsam bu meblağa ulaşamayacağımı belirttim. Adam sustu dinledi. Yanlış okunmuştur saat üzerindeki rakamı okuyup gelin dedi. peki dedim. gittim eve.ev zaten izbe eski bi evdi. o kadar otantik bir eski model saat ve bir o kadar da otantik bir yere monte etmişlerki 5 rakamdan 3ünü okuyana kadar canım çıktı. tahminvari okudum tedaşa gittim söyledim numarayı. bi çıktı fatura 30bintl. vay amk dedim yarra yedik. heralde yanlış okudum gözler bozuk benim dedim tekrar gittim eve. elektriğin işte kWsi kaç para falan onu hesaplayıp benim eski saat okuma numarasının üstüne ekledim gittim 350tl faturamı ödedim. borcu yoktur kağıdı da aldım. zaten 2gün sonra da evden çıktım. sonra noldu bilmiyom.bu da böyle bi anımdır.

    velhasılkelam yanlış okunmuştur hocam. ya da binada kaçak var. (almancı makinelerle bulurlar :D ) kuzenimden de bağırta bağırta 400 400 aldılar fatura. sonradan ayıktık bi usta bulduk 350tlye duvarın anasını sikerekten kaçağı buldu tamir etti. ertesi ay 30tlsini ödedi geçti.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    Güneş enerjisi ve su deposu var ise onları bir kontrol edin bazen suyu boşa akıtıyolar sıkıntı çıkarıyor.

    Bunlar yok veya sağlam ise, 

    Akua parkmı işletiyorsunuz.Mutlaka ya yanlış okunmuştur ya da sayaç arızalanmıştır.Diğer arkadaşların dediği gibi sayaç numarası ile eski verileri karşılaştırın.

     


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    şerefsizler yahu gerçek degildir  geçen sene 1+1 daireye 55.000  evet evet dogru okudunuz ellibeşbin tl elektrik faturası geldi gittik dedik yahu tüm mahalleye biz mi elektrik veriyoruz yok ödeyeceksiniz dediler filan saydım sövdüm sonra bölge müdürüne ulaştım iptal ettirdim faturayı . 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    Faturaya itiraz yolu var. Gelir tekrar okurlar. 

    Sizin bireysel yapmanız gereken son faturalara bakıp faturayı kendiniz hesaplamanız. Okuyan eleman bir tane rakam fazla girse mesela 30 ton yerine 309 yazsa fatura uçar.

    E devlette iski bilgileriniz vardır. Yoksa bile kendi sayfasında e sube kısmında tüm geçmişi görebilirsiniz.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    İlk olarak fatura son endeksine bak . Su sayacı yla karşılaştır . 

    Yanlış ise . Su idaresine saati m yanlış  okundu gelin baştan okuyun . Gönderdiğiniz eleman yanlış yapmış beni bu şekilde sorumsuzlar yüzünden mağdur  edemezsiniz falan de . 

    Doğru ise burası boktan . Ama şöyle bir yol izlenebilir .  Su idaresine gidip YETKİLİ birisiyle efendim benim su saati bozulmuş bana son ay 700 tl su faturası geldi . Saatimin sökülüp kontrol edilmesini ve yenisine değişmesini talep ediyorum diyeceksin . Onlarda kabul ederse saati kontrole yollarlar . Bozuk çıkarsa yıllık ortalama kadar baştan fatura çıkaracaklar. Yok sağlam çıkarsa . O miktarı ödersiniz . 

     

    Endişe edecek bişey yok . İnin saate bakın değerleri buraya yazın bende merak ettim . Kesin mal 10 yazacağım 10.000 yazmıştır .

     

     

    samaccc tarafından 08/Eki/16 00:06 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Abi mobildeyim uzun uzun yapacaklarını anlatacam yarın yazmazsam pm at  askide çalışıyorum bende normal başına gelen bu durum ödemek zorunda değilsiniz


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek
    ProSky bunu yazdı

    Hocalar Selam

     

         Bugün annemle telefonda konuşurken söyledi. Normalde 50 liranın üstüne çıkmayan fatura 694 lira gelmiş. Babam da faturayı görür görmez iski müdürlüğüne gitmiş.

     

     Memur tutturmuş harcamışssınız bu suyu mecbur ödeyeceksiniz diye . Babamın itirazları sonucu müdüre yönlendirmiş. Bu sefer de müdür ödemekte zorlanırsanız taksitlendirme yapabiliriz diye cevap vermiş.

     Adamı iyice sinir küpüne çevirmişler dönmüş gelmiş eve. Anne babam çalışıyolar ben de şehir dışındayım olayla ilgilenemiyorum. Uzun lafın kısası biz bu işi en kısa sürede nasıl çözeriz ? 

    Ibnenin biri yenimi ise basladi 160 da geldi bize 20 30 du hep

Toplam Hit: 3952 Toplam Mesaj: 24
su faturası hatalı fatura