Şu Meşhur Matematik Sorusunun Cevabında Hata Buldum
-
http://www.tahribat.com/Forum-Meraklisina-Orijinal-Matematik-Sorusu-113995/
daha onceden boyle bı konu acmısım ve bende cozumunun gerçekten 10 oldugunu ve cozumunde gayet mantıklı oldugunu dusunmustum
bugun acaba baska bı yoldan cozebılırmıyım dıye dusunurken cozum yolunda hata oldugunu gordum

Çözümü herkes yukarıdakı gıbı yapmış ama eğimler aynı değil
-
üçgen eğimi demişim sorry
-
cevap 10 olamaz peki o zaman kac olabilir gece gece merak ettik hepimiz
-
nick-mesaj :D
kac olacak hocam cevap? -
Bulduğun hata hatalı. Sazan.avi değil bu değil mi?
-
Açıların eşit olmadığını nasıl ispatlayacaksın? Saçma sapan bir çizimle mi?
-
irem26 bunu yazdı:
-----------------------------
cevap 10 olamaz peki o zaman kac olabilir gece gece merak ettik hepimiz
-----------------------------Ben hala 10 olduğunu da düşünmüyorum. Sonsuz sonuç çıkar ilk başlığa da baktım ama yine ikna olmadım kafam karıştı nasıl direk 10 diyosunuz.
edit: tamam direk 10 demeniz normal ama yine de sonsuz çözüm var bence
-
hocam sen çizdiğin şekili kontrol etmelisin öncelikle :) hata yok yani hiçbirşeyde çözüm doğrudur büyük ihtimalle. sen nasıl üçgen çiziyosun :D
-
ben matematikten gram anlamam doğal sayıların tanımını bile bilmem ama "edit: sonuç bi doğal sayı çıkıcak..." ibaresindne dolayı olabilir mi 10 olması ?
-
hocam oran-oranti konusuyla aran iyi değil galiba şimdi A(x,1,a) üçgen kenarları olarak düşünelerim x,1 kenarlarını 2yle çarparşak 2x 2 değerini elde yanı açı
değerleri değişmez buda senin yaptığın çözüm yolunun yanlış olduğunu gösterir.. (3,4,5) (6,8,10) üçgenleri gibi açıları aynıdır...
-
MrSari bunu yazdı:
-----------------------------
hocam oran-oranti konusuyla aran iyi değil galiba şimdi A(x,1,a) üçgen kenarları olarak düşünelerim x,1 kenarlarını 2yle çarparşak 2x 2 değerini elde yanı açı
değerleri değişmez buda senin yaptığın çözüm yolunun yanlış olduğunu gösterir.. (3,4,5) (6,8,10) üçgenleri gibi açıları aynıdır...
-----------------------------Abicim neyi açıklıyorsunuz. 1 ile 2'nin uzunluklarına bakın yeterli. 1'i 2'den uzun çizmiş.