Su Nekadar Vakum Altında Oda Sıcaklığında Kaynar
-
hocam aç yunus çengel in kitabını ordan hesapla.. :D
-
ilk sorunun cevabı hocam suyu doymuş kabul edersek vakkumla 30 celcius da 4.2469 kPa da su kaynar .
ikinci ise yaparsın ama iyi izole etmen lazım bence
-
PV=nRT formülünden çıkarmış gibime geliyor. Vakumu ben de merak ettim aslında sanayine kullanılan pnömatik sistemler var vakumlama amaçlı o tarz birşey ince ayar yapmak için faydalı olabilir araştırmak gerek.
-
Tamam arkadaşlar peki bahçe su pompalarından anlayan bir arkadaş varmı burada ?
-
Senin ben amk emi :D Senin konular benim konulardan beter:D
Neyi saflaştıracan söyle bakalım bi:D -
The-ExTaCy bunu yazdı
Senin ben amk emi :D Senin konular benim konulardan beter:D
Neyi saflaştıracan söyle bakalım bi:D:D illegal şeyler değil asit masit hacı ben senin bahsettiğin şeylerle ugraşmıyorum :D
-
P.V=m.R.T
Sabit hacimli kapta basınç arttıkça sıcalık artar.
-
Hocam koyduğun video'da napıyolar içine sıcak su mu veriyolar anlamadım ve merak ettim. :D
---
Not:
Bi de video bitince playerda çıkan videolar arasında bu vardı. Çok üzücü bi video lan.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2ee1K3PaHTI
-
şimdi 1 bardak suyu vakumla kaynatmak için harcanan enerjimi daha büyük yoksa aynı suyu doğalgazlamı ısıtmak.Heralde doğalgaz ki hiç bir yerde vakumla su ısıtma sistemi görmedim hayatımda ömrümde
-
jawsap67 bunu yazdı
şimdi 1 bardak suyu vakumla kaynatmak için harcanan enerjimi daha büyük yoksa aynı suyu doğalgazlamı ısıtmak.Heralde doğalgaz ki hiç bir yerde vakumla su ısıtma sistemi görmedim hayatımda ömrümde
yok hocam bu farklı bir amaç için yani illaki kaynamasına gerek yok zaten vakum yaptıgında su ısınarak kaynamıyor bunun amacı düşük basınc altında maddenin kaynama sıcaklıgını değiştirmek