Su Parasından Kurtulmak İçin Bu Yöntem İşe Yarar Mı ? Dsi Hack !
-
hacı sayaçların çalışma mantığını bilmem ama yinede etkiler.Diyelim ki musluğu 5sn açık tutunca 1 lt su akıyor sayaçta ona göre 5 sn içinde 1 lt lik dönüyo(ne yapıyorsa işte) senin mantıkla suyu damlattık diyelim.Damlaya damlaya kaç saatte 1 lt su elde edebileceksin atıyom 1 saatte. 1 saat sonra elinde 1 lt su olacak ve 1 saat sonunda sayaçın 1 lt lik dönecek.
Yani kısaca geç bu işi.Bu yöntem ile günlük hayattaki su ihtiyacını karşılayarak yaşayamazsın ama anladığım kadarıyla sen damlatarak bir kenara biriktirmek diyon.Boş ver be hacı bugün varız yarın yokuz.Ama suyu kaçak kullanmak gibi bir niyetin varsa onun başka yolları var.
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------
hacı sayaçların çalışma natığını bilmem ama yinede etkiler.Diyelim ki musluğu 5sn açık tutunca 1 lt su akıyor sayaçta ona göre 5 sn içinde 1 lt lik dönüyo(ne yapıyorsa işte) senin mantıkla suyu damlattık diyelim.Damlaya damlaya kaç saatte 1 lt su elde edebileceksin atıyom 1 saatte. 1 saat sonra elinde 1 lt su olacak ve 1 saat sonunda sayaçın 1 lt lik dönecek.
Yani kısaca geç bu işi.Bu yöntem ile günlük hayattaki su ihtiyacını karşılayarak yaşayamazsın ama anladığım kadarıyla sen damlatarak bir kenara biriktirmek diyon.Boş ver be hacı bugün varız yarın yokuz.Ama suyu kaçak kullanmak gibi bir niyetin varsa onun başka yolları var.
-----------------------------Yok kardeş Allaha şükür maddi durumum iyi. merak ettim sadece.
-
balik_ bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
Döner bence :) Çünki sayaç suyla dolu. Bir damlası çekildiğinde diğer damlalar da gelmek isteyecektir. Ama yavaş dönecektir. o farklı...
Al bak sayacin içine ..
-----------------------------kardeş sen MİT misin 2 dakikada nerden buldun bunu :)))) "Bir damlası çekildiğinde diğer damlalar da gelmek isteyecektir." gözlemlediğime göre evet sayaç döner, ama çok yavaş döner. çok teşekkürler, öğrenmiş oldum.
-----------------------------Estağfurullah... 2 dk sürmedi bile :) Düşük faturalı günler dilerim sana...
-
Alın kardeşim adamlar olayın deneyini şey ettirmiş :D
http://forum.donanimhaber.com/m_34114647/printable.htm Denemesi beleş bu ay gerçi haram bence kul hakkı yine :\
Şöyle düşünün dönmesi için hava payı lazım.
O aralıktan sus sızarsa su beleşe gelir.
-
dönmez abi.tecrübeyle sabit :D
-
sayacın dönen tam çark kısmına belli olmuycak şekilde tam bir iğnelik küçük delik aç çarka kadar gitsin ucu su saatlerini okuyan adamları takip et hangi günler geldiklerini gelmeden bir kaç gün önce iğneyi çekki! anlamasınlar biraz da su harca tabi nerden mi biliyorum....?
bknz : öğrenci evi :)
-
attack bunu yazdı:
10 sene önce su saatleri değiştirilirken peder neden değiştiriyosunuz diye sormuştu. herifte bu saat damlayı bile sayıyo abi demişti (:
-----------------------------1o sene oncesını neylen hatırlıyosun lan pskopat delı manyak :D bn dun ne yedıgımı hatrlamıyorum :D
-
Eski saatler için böle bi mevzu vardı, fakat yeni saatlerde dönüyor...
5 gün boyunca 3-4 saniyede bir fanustaki balık için musluğu acık bırakmıştık zamanında, bizimkilerde öle demişti saati döndürmez diye,
geldiğimizde gördükki bal gibi döndürüyo :)
-
saatin ölçebileceği minimum debi değeri vardır,
ayrıca saatin geçirebileceği maksimum debi durumu vardır.
ölçülebilecek min debi nin altında ki akımlarda doğal olarak saat çalışmayacaktır.
2. bi yol daha vardır ki biraz hesap gerektirir. örneğin:
bir musluk 10m^3/sn (değeri uydurdum) debi ile su verebilecek kapasitede ve şebeke deki işletme debisi de bu değerin üzerindeyse;
sayaçtaki max değer 99 999 m^3 ise 10 000 sn (2.78 saat) boyunca tam kapasite ile su çekmek sayacı sıfırlar,
geçenlerde bizim doğalgaz sayacı için düşündüm tam kapasite ile kullansak 2.küsür senede anca sıfırlanıyo.
kısaca yazmış oldugum 2. yolun uygulanabilirliği pek yoktur.
-
VisualBoy bunu yazdı:
saatin ölçebileceği minimum debi değeri vardır,
ayrıca saatin geçirebileceği maksimum debi durumu vardır.
ölçülebilecek min debi nin altında ki akımlarda doğal olarak saat çalışmayacaktır.
2. bi yol daha vardır ki biraz hesap gerektirir. örneğin:
bir musluk 10m^3/sn (değeri uydurdum) debi ile su verebilecek kapasitede ve şebeke deki işletme debisi de bu değerin üzerindeyse;
sayaçtaki max değer 99 999 m^3 ise 10 000 sn (2.78 saat) boyunca tam kapasite ile su çekmek sayacı sıfırlar,
geçenlerde bizim doğalgaz sayacı için düşündüm tam kapasite ile kullansak 2.küsür senede anca sıfırlanıyo.
kısaca yazmış oldugum 2. yolun uygulanabilirliği pek yoktur.
-----------------------------3 parmak borudan, tüm saati sıfırlamak için gerekli suyu çekmek istersen muhtemelen saat sıfırlanmadan dsi seni sıfırlayacaktır hocam :))
Ama fikir süper cok tuttum :)