Sub Domainden Nasıl Ana Dizinene Ulaşırım?
-
Drawlord bunu yazdı:
-----------------------------
uzun zamandır web tasarımla uğraşmıyorum yalnız ../ komutu ile 2 üst satıra ulaşabilirsin yani ana dizine ordan da default.asp yi sub domain e include et include file "../default.asp" seklinde ok
-----------------------------hocam 1.si konu web tasarım konusu değil. 2.si ../ ile bir üst dizine ulaşılır. 3.sü ise üst dizinin yetkileri 99% kısıtlıdır.
-
sag tus 777 chmod fılan yapılodu oyle bırseyler yokmuydu yaslanmısız epey unutmusuz herseyı :|
-
Drawlord bunu yazdı:
-----------------------------
sag tus 777 chmod fılan yapılodu oyle bırseyler yokmuydu yaslanmısız epey unutmusuz herseyı :|
-----------------------------senin kafa bayağı bi karışmış hocam :D:D
-
bana bu konuda yardım edecek bı arakadas yokmu arkadaslar ogretsın yeter yada bı dokman varya yollayın okuyayım
-
Sadece host edildiğin sunucunun nekadar güvenli olduğundan emin olmak istersen (izinsiz script çekmek, kopyalamak v.b. suçtur ) ilk olarak Sistemde;
Sunucu işletim sistemi (Windows / Linux)Sunucudaki servisler (Mysql, Apache, IIS, Squid v.b.)
Derleyici (PHP/ASP)
Kontrol Panelleri (Plesk, cPanel, vPanel v.b.)
Sistemlerde güvenlik açıkları aramalısın. Bunları (Güvenlik zafiyetlerini) bulmak ve keşfetmek zaman ve uğraş ayrıca birikim isteyen bir iştir. Zannetmiyorumki kimse risk alarak alakası olmayan bir sunucuda güvenlik açıkları aramaya kalkmaz, Çıkar, itibar v.b. bir husus söz konusu olursa ayrı. Sonuç olarak sana birileri yardım edebilir yada kendin bu işe kasabilirsin :)