Suç: Bilişm Sisteminin İşleyişini Engelleme .. Yardım !!!!!
-
Davacı: K.H.
Şüpheli: babam
Suç : Bilişim Sisteminin İşleyişini Engelleme
Sevk maddesi : tck 244/1
Deliller : İddia, şüphelinin tevil yolu ikrarı, bilgisar inceleme raporu, MSN adresi incelemesi, Telokominikasyon kurumu cevabı yazısı, ........ (işyeri) cevabı ve yazısı ve ekli evrak kapsamı
...... müştekilin ...@hotmail.com adresine, internet vasıtasyıla kendi adına kayıtlı ....@ttnet( bizim ev) ve ....@ttnet. (işyyeri) a kayıtlı internet adreslerini kullanarak birçok türkçe ve yabancı karakterli anlamsız mesajlar göndererek müştekinin web sitesine ve MSN adresinin çalışmasını engellediği cumhuriyet başsavcılığımzca yapılan hazırlıklar tahkikatından anlaşılmakta...
evet bugün pedere bu gelmiş, adamın tr.gg de bi sitesi var ziyaretçi defterine haberler felan yazmıştım... msninede sanırımdondururcu yapmıştım. adamın admin şifresi de var bende ama bunu kendisi verdi sitesine bakmam için . sonra öğrendimki adam kafadan çatlak raporu var ve millet ondan uzak dur deyince adamı engelledin vs.
dava haftaya bende tanık olarak giricem
şifresini kendisi verdi ve ziyaretçi defterini test ettim okadar. şifre elimde eğer art niyetli olsam sistemi tamaen siler kapatırdım...
ama ya msn deki savunma ona ne diyebilirim?
yardımlarınızı bekliyorum nasıl savunmam lazım ? neler yapmam lazım , lütfen müridler bu iş ciddi geyikleri fazla abartmadan yardımcı olmanızı bekliyorum.
-
Bilgisayarıma virüs girmiş. Listemdeki kişilere saçma sapan şeyler gonderıyormuş falan desen belki yerler.
-
evde wireless kullanıyoz bi başkası bizim wireless'a girerek yapmış dersen yer mi acaba?
ama bir de işyeri var dimi hakim diyecek orayadamı aynı kişi wireless la girdi diye,
biraz daha düşünelim. eğer kötü niyetli olmadığını bir şekilde açıklayabilirsen. kurtarabilirsin.
Edit: adamın admin şifresi de var bende ama bunu kendisi verdi sitesine bakmam için
belki bununla haklılığın ortaya çıkabilir, madem kötü niyetliydin niye şifresini sana veriyor, hırsıza evin anahtarını vermek gibi saçma bişi, adamın bu saçma davranışını aleyhine kullanbilirsin.
-
andidit bunu yazdı:
-----------------------------
Bilgisayarıma virüs girmiş. Listemdeki kişilere saçma sapan şeyler gonderıyormuş. falan desen belki yerler.
-----------------------------kendi sisreminin güvenliğini sağlamamkta suç sayıla bilir
bi avukata danış sana daha iyi yardımcı olur enazından kuşkularından kurtulursun
-
adam açtığı beleş site için dava açıyo..saçmalık ayrıca adamın kendi serverı olmadığı için ve resmi olarak host almadığı için davanın geçersiz sayılması gerekir...ben senin site saldırdıkları için başkasına dava açamam bunun gibi bişey
-
adamın bu davayı sürdürmek istemesinin altında başka sebebler var. sitesine yapılanları savunabilirim, sistemini engelliyecek bişey yapmadım daha doğrusu sitesinin ziyaretçi defteri dışında bişey yazmadım. ama msn nini dondurucuya eklemiştim bunu nasıl savunacam ?
-
hoca microsofttan belge almışmı bunlar delillere bi bak bence.almamışsa adamın ifadesi doğrultusunda yapılmıştır onuda inkar etsen dava düşer
edit:msn kısımı için söylüyorum
-
bakalım daha ne deliller var bilemiyorum önümüzdeki hafta gidicem davaya
-
ifade alınır o kadar.savcı onu yapmak yükümlü cünkü.dava düşer hiç bir şey cıkmaz rahat ol
-
zaten birkaçkere savcı reddetmişti davayı ama bakalım ne olacak
-
bu ara bunlar artacak tonla davalar açılacak benden uyarı herkes dikkatli olsun ters işlem yapmayın hoca
*oktan bir sebebe babanı düşürdüğün duruma bak bence asıl önemli olan şey bu
davanın neticesinde bişey olmaz zarar verme amacım olsa zaten silerdim şifresini veren kendisi dersin hiçbişey olmaz