Suç Sistemindeki Mantık Hatası
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------torrentte var hocam arat bi istersen.
Turkey.fingerprint.database
-----------------------------please seed..
-
oldu olacak barkot caksinlar ustumuze, ya da mikro cip. Bazi ulkelerde kamera sistemlerine bile dava aciliyor artik, ingiltere elektronik pasaporta gecmek icin 50 takla atti, tony blairi hitlere benzeten afisler yaptilar sirf bu yuzden. Yani o kadar kolay degil herkes ayaga kalkar, ki bende karsiyim bi sucum yoksa kimsede benim izimi mizi almasin. Ayrica amerikaya daha vize basvuru yaparken zart diye veriyosun parmak izini. Yani evet haklisin bi karisiklik var ama bence alinmasini degil alinmama sini talep etmelisin...
-
Yeni kimliklere geçiş yapıldığında herkesin parmak izi alınacak.
http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Kimlik_Karti/TCKK-3.pilot_brosurler.pdf
-
Tebrik ediyorum cok guldurdunuz beni Ter doktum gulbekten
-
garga bunu yazdı:
-----------------------------
oldu olacak barkot caksinlar ustumuze, ya da mikro cip. Bazi ulkelerde kamera sistemlerine bile dava aciliyor artik, ingiltere elektronik pasaporta gecmek icin 50 takla atti, tony blairi hitlere benzeten afisler yaptilar sirf bu yuzden. Yani o kadar kolay degil herkes ayaga kalkar, ki bende karsiyim bi sucum yoksa kimsede benim izimi mizi almasin. Ayrica amerikaya daha vize basvuru yaparken zart diye veriyosun parmak izini. Yani evet haklisin bi karisiklik var ama bence alinmasini degil alinmama sini talep etmelisin...
-----------------------------Bu mıllet ayaga kalkmaz.
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------garga bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Bu mıllet ayaga kalkmaz.
-----------------------------kesinlikle katılıyorum ama çok kötü bişi yaa herkesin parmak izi üzerinde sözde suçlulara daha kolay ulaşacağız derler amk faili mechul ler ne olacaksa artık :(
-
yenidoğan bebeklerin parmak izleri de alınıyor bilginize :D
-
İsterseniz parmak izi dna retina gibi kişiye has özelliklerin tek veritabanında depolayın bu asla suç oranlarını düşürmeyecektir, suç işleyen adam gerisini zaten düşünmeyen kişidir, ancak böyle bir sistem suçluları yakalamada ciddi anlamda başarı sağlayacaktır.
Peki bunun dezavantajı ne olur? Diyelimki sen genelevlere gitmeyi seven bir vatandaşsın, iktidarın ise bu konuya farklı etik açısıyla bakşı var, o zaman genelevlerden topladığı verilerle vatandaşı fişleyip bu kişileri kamu dairelerine almamasını ne engelleyebilir? yada bu verilerin özelsektörün eline geçtiğini bir düşünün farklı fikirlere sahip olanların aç kalmamasını ne engelleyebilir? HİÇBİRŞEY
sorun tamamen insanın farklı etik açılarına farklı düşüncelere hatta farklı siyasi fikirlerede sahip olabildiğini ve bunları toplumun bir parçası olarak görüp kabul edebilmeyi başaramamızdan kaynaklı olduğunu söyleyebilirim.
Ayrıca sistem asla bununla sınırlı kalmayacak daima tam kontrol-hep gözetime doğru evrilecek ve gidiş o yöndedir.
Zeit-geistte bahsedilen çip sistemi bunun en son noktasıdır. Nat-geo'nun bir belgeselinde tamamen bu konu irdelenmiştir ve gidişat gerçekten çok ama çok kötüdür, Sistem bunu bize zorla yaptırırken sanki bizim isteğimizmiş gibi lanse etmesi ise çok acıdır. Sen bu konuyu ve konu içerisindeki talebini sistemin doğurduğu bir korunma iç güdüsüyle açarken aslında içten içede reddediyorsun...
Bu tür konular çok iyi düşünülmeden, çok iyi bilgi sahibi olmadan asla fikir sahibi olunmaması gereken ciddi konulardır...
-
Biyometrik bilgilerin nerede tutulacağı polis ve selahiyet kanununun 80 ile 90 ıncı maddeleri arasındaki bi madde ile nüfus hizmetleri kanununa göre alınabilir.
Biyometrik bilgilerin toplanması, ülkede kanunla belirlenir,
Kişisel bilgilerin gizliliği esas olduğu için alınmıyor herkezinki.
Bununla ilgili bahçeşehir üniversitesinden doc.dr bi hoca var, hukuk fakültesinde, onun yazdığı kişisel bilgilerin gizliliği ile ilgili bir kitap var ayrıntılı bilgileri alabilirsiniz.
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------torrentte var hocam arat bi istersen.
Turkey.fingerprint.database
-----------------------------please seed..
-----------------------------caps alın beyler :D