folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Superonline Yasaklı Sitelere Erişim

Superonline Yasaklı Sitelere Erişim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    nonamebiri bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    eraycnar bunu yazdı

başka modemle superonline interneti kullanamazsınız.

kullanıcı adı ve şifre bilinirse kullanılır, neden kullanılmasın?

yani 2022 yılında böyle bi yasakçı zihniyeti anlayabilmiş değilim.

tamam güvenlik amaçlı default ayarlarda bazı kısıtlamalar yaparsın ancak daha sonra bunların değiştirilebilir olması lazım bence.

hashcat (https://hashcat.net/hashcat/) diye bişi buldum. ancak terminal üzerinde çok yeniyim o yüzden tam olarak beceremedim, bazı noktalarda hata alıyorum.

şu arkadaşın bahsettiği wireshark ı da biraz kurcaladım ama onu da tam anlayamadım.

https://www.burakkarapinar.com/superonline-wan-sifresini-ogrenme/

ayrıca çok fazla kurcaladım sanırım, şu an wifi kapalı halde ethernet üzerinden bağlanmama rağmen hem wifi hem de ethernet bağlı görünüyor. ayrıca elle girdiğim dnsler de silinmiyor, siliyorum, uygula deyince tekrar çıkıyor :)

dahili ont'li bir modem sendeki. internet kullanıcı adı ve şifreni bilsende farklı bir router kullanamazsın. ben evde superonline'nın verdigi ont + kendi router'ım ile kullanıyorum cunku bana ont + modem vermişlerdi. sana dahili ont'li router vererek bu yolu baştan kesmişler. modemin mac adresinin yanında ont cihazınında mac adresi sisteme kayıt ediliyor.

superonline'da dns' değiştirsen dahi engelli siteler IP block olarak kısıtlı olduğundan yine erişemiceksin.

örnek

sex.com dns sorgulandi ip adresi 99.99.99.99

superonlinde 99.99.99.99 ip adresi engelli.

sözleşmeyi okumaya fırsat kalmadı, öncesinden de göndermediler, cayma olayı da yazmıyor, cayarsak 700 lira kurulum aktivasyon cart curt parası istiyor.

bi şekilde bu olayın çözülebiliyor olması gerekli ne kadar engelleseler de.

modemin wlan ayarlarında 11111111111@fiber gibi farklı bi sayı ile kullanıcı adı görünüyor, alttaki şifre kısmı yıldızlı, bunu çözebilenler varmış nette, o kısmı işte hashcat ile denedim beceremedim, terminalde yazdığım kodlardan dolayı hata alıyorum. oradaki şifreyi öğrendikten sonra farklı bir modeme bu bilgileri girsem bağlanamaz mıyım?

normalde vdsl modemlerde bu kullanıcı adı şifre olduktan sonra istediğin modem ile bağlantı sağlayabiliyorsun, fiber olayında yeniyim o yüzden bilmiyorum, ancak mantık olarak erişilebilir diye düşünüyorum.

turknette de btk nın engellediği siteler engelli çıkıyordu, ancak modemdeki dns ayarını 192.168.1.1 yerine 1.1.1.1 yapınca her türlü siteyi görüntüleyebiliyordum, btk uyarısı falan da çıkmıyordu.

oldu ki taahhüt bitince modemi geri iade etmedim, aylarca kirasını ödediğim modemin ücretini de ödedim modem benim oldu, ee ben şimdi bunu farklı bir servis sağlayıcı ile kullanamayacak mıyım?

böyle bi saçmalık mı olur, o halde neden para ödüyorum ben buna?

hocam anydesk salın veya modemden port açın bana uzaktan giriş yapayım şifreyi salayım size kapatırsınız sonra öm denkonuşalım

hocam nasıl yapılacağını biliyorsan anlatsan da herkes faydalansa?

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    CanKirca bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    CanKirca bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

dün eve superonline fiber bağlantı kurdular. daha önce turknet vardı var basit bir dns ayarı ile açabildiğim bazı siteleri şu anda superonline ile hiçbir şekilde açamıyorum. proxy ve güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin gibi bi uyarı çıkıyor, hiçbir ayar değiştirmedim oysa ki.

Huawei HG8245X6-10 model modem verdiler. DNS ayarları kısmı pasif görünüyor. Mac m1 kullanıyorum, dns ayarlarını elle yaptım ancak yemedi, modem üzerindeki dns ayarlarını terminal kodu ile değiştirebilir miyim, nasıl yapabilirim bilgisi olan varsa yazabilirse çok sevinirim.

bu arada vpn ile açabiliyorum ancak hız çok düşüyor.

bana da o lanet olası modem geldi, DNS ayarları kısmı kapalı. Dostum çözüm bulursan lütfen bana da haber eder misin? Modemi çok farklı şekillerde resetlemeyi denedim, ama içindeki ayar yedekleri bile silinmiyor. O dosyayı bir alabilsek root parolası da bulunur muhtemelen.

Bendeki modemde dahili ONT yok. Hashcat bir şifre verdi; ama daha deneyemedim. Muhtemelen bir Asus modem deneyeceğim sonunda.

ilk sayfada bi github linki attım, ona baktın mı hocam?

hashcat i macosta kullanmayı beceremedim, sen nasıl aldın şifreyi, chrome eklentisi falan ile mi?

huawei tüm modemleri tek bi kodla şifreliyormuş sanırım, dh de falan bi eleman isteyenlerin modem şifrelerini çözüyodu ama güvenemedim.

Abi Windows'ta Hashcat'i çalıştırdım, web arayüzünden aldığım parolayı verince bir şifre üretti. Daha denemedim ama o ilk web sitesindeki yöntemle config dosyasını alamıyorum ben resetlesem de. DNS kısmı pasif.

hocam ben de şifrelenmiş veriyi buldum, sanırım sha256 ile şifrelenmiş, ancak bunu hashcat ile çözemiyorum, m1 işlemcide çalışmıyor sanırım.

şöyle uzunca bi hata veriyor, bunu aşamadım.

hashcat (v6.2.5) starting

* Device #1: Apple's OpenCL drivers (GPU) are known to be unreliable.
                 You have been warned.

OpenCL API (OpenCL 1.2 (Aug 30 2021 03:51:39)) - Platform #1 [Apple]
    ====================================================================
    * Device #1: Apple M1, 5408/10922 MB (512 MB allocatable), 8MCU

Minimum password length supported by kernel: 0
    Maximum password length supported by kernel: 55

Hashes: 1 digests; 1 unique digests, 1 unique salts
    Bitmaps: 16 bits, 65536 entries, 0x0000ffff mask, 262144 bytes, 5/13 rotates

Optimizers applied:
    * Optimized-Kernel
    * Zero-Byte
    * Precompute-Init
    * Early-Skip
    * Not-Salted
    * Not-Iterated
    * Single-Hash
    * Single-Salt
    * Brute-Force
    * Raw-Hash

Watchdog: Hardware monitoring interface not found on your system.
    Watchdog: Temperature abort trigger disabled.

Initializing backend runtime for device #1. Please be patient...UNSUPPORTED (log once): buildComputeProgram: cl2Metal failed
    clBuildProgram(): CL_BUILD_PROGRAM_FAILURE

Compilation failed: 

program_source:7:10: fatal error: 'inc_vendor.h' file not found
    #include "inc_vendor.h"
             ^~~~~~~~~~~~~~

* Device #1: Kernel /opt/homebrew/Cellar/hashcat/6.2.5_1/share/hashcat/OpenCL/shared.cl build failed.

Started: Tue Jul 26 22:50:39 2022
    Stopped: Tue Jul 26 22:50:41 2022

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

ya şu m1'in mq ben.

garga tarafından 27/Tem/22 00:31 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

şifreyi öğrenmen ne işine yarayacak hocam?

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

VPN dışında çözüm bulamadım ben de harici bir cihaz almadıkça.

Başka modem alsan şifreni vb bilsen bile o modemde kullanamazsın hocam. Modemin seri nosu sisteme giriliyor o şekilde bağlantın onaylanıyor. k.adı şifreni girsen bile başka modemle bağlanamazsın.

modeme herhangi bir yazılımı atmayı bırak 5ghz ile 2.4 ghz ağlarının adı bile değişmiyor wifi 6 son model modemlerinde.

eski cihazlar da sapıtıyor aynı isimde olunca. mecburen başka isimli yeni bir ağ kurup 2.4 ghzden yayın yapıyorum eski cihazlar için.

hem superonline hem turksat kullanıyorum. modem ve sistem aynı şekilde.

özetle ya dandik bi pc al ya ücretli hızlı vpn al ya da bi Ap falan alcan hocam 150-200e ikinci el. o sorununu çözer.

ben eski adsl modemi ethernetle bağlayıp ordan yayın yaparak çözüm yasaklıları.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

VPN dışında çözüm bulamadım ben de harici bir cihaz almadıkça.

Başka modem alsan şifreni vb bilsen bile o modemde kullanamazsın hocam. Modemin seri nosu sisteme giriliyor o şekilde bağlantın onaylanıyor. k.adı şifreni girsen bile başka modemle bağlanamazsın.

modeme herhangi bir yazılımı atmayı bırak 5ghz ile 2.4 ghz ağlarının adı bile değişmiyor wifi 6 son model modemlerinde.

eski cihazlar da sapıtıyor aynı isimde olunca. mecburen başka isimli yeni bir ağ kurup 2.4 ghzden yayın yapıyorum eski cihazlar için.

hem superonline hem turksat kullanıyorum. modem ve sistem aynı şekilde.

özetle ya dandik bi pc al ya ücretli hızlı vpn al ya da bi Ap falan alcan hocam 150-200e ikinci el. o sorununu çözer.

ben eski adsl modemi ethernetle bağlayıp ordan yayın yaparak çözüm yasaklıları.

https://broadbandforum.co/threads/confirmed-changing-serial-number-in-ont-works.204510/

Seri no değişiyor sanırım ama?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackfire
    Blackfire's avatar
    Erkek

Hocam Oracle Free tier bir makinaya wireguard vpn kur devam et bence. Ping düşüyor ama 100 M/B 'de 80 M/B leri gördüm ben.

Kurulum adımları da aşağıda var.

https://pswalia2u.medium.com/setting-up-personal-wireguard-vpn-on-oracle-cloud-compute-instance-1d90d56d4b8b

Toplam Hit: 9004 Toplam Mesaj: 48
superonline erişim engeli yasaklı siteler dns özgür internet