Survival Eğitimi
-
Survival yaşam sevilmez mi ya... İstanbulda olsaydım her türlü eşlik ederdim hocam. Ayrıca daha önce 6 gün kadar survival yaşamı sürdüm Adana da bir yerde. Bana kalırsa pratiklik açısından bi el kitabı yeterli herşey için. Kursmuş felam hiç gerek yok. El kitabı olmasa bile olur bilmiyorum biz yönümüzü bile kendimiz bulduk gece. Pusulasız vesayre. Adana ormanlarında dağlarında da domuz tilki felan çoktur. 3 tüfek vardı yanımızda 4 paket kibrit oldu bitti. Gayet de güzel geçti yaralanmalar oldu onlarda dahi gayet güzel müdahale yaptık. Survival da vakit geçire geçire körelmiş özelliklerini tekrar gün yüzüne çıkarırsın sonuçta insansın sen bu içinde var. İçimizde olmasaydı bu kadar yapılaşma vesayre olmazdı. İlk çağları düşünmek lazım...
Edit; Yanlış anlaşılmasın kültür ve bilgi şart. Bitkiler semptomlar vs için.
Ateş yakmak vs için kursa gitmektense de kendim ihtiyaçlarım sonucu fikir vesayre üretip deneyimleyerek birşeyler kazanmayı tercih ederim. Diğer türlü kursundan sonra herkes yaşar survivalı. Olayı burda zaten.
Apolitik tarafından 08/Ara/14 16:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Aynı şekilde kurs-eğitim olayından vazgeçtim zaten. Yaşayarak - okuyarak öğreneceğim.
Mesela ilk kampımda hemen bulduğum otları yiyecek değilim, ilk kampta yiyeceğimi içeceğimi götürürüm, sonrakinde yavaştan bitkileri araştırırım, bir sonrakine nasıl su bulabileceğimi, sonrakine vahşi hayvanları vs. araştırıp biraz daha ormana girerim. Bu şekilde duruma göre ilerlerim.