Sütunlardan Satırlara Çevirmek İstiyorum
-
Merhaba,
Elimde bulunan veritabanını düzenlemek istiyorum, Sipariş Numarası (Order ID)'lere göre Ürün adlarını sütunlardan satırlara çevirmek istiyorum daha anlaşılır olması için excel görüntüsü ektedir.
Teşekkürler.
*Bu şekilde elimde 8399 kayıt var. Sütunları satırlara dönüştürmek çok uzun sürüyor yani.
-
Hocam sutunu seç özel yapistir de orada seçeneği var ona tikla :)))) çok ozet, anlamsız ve ezbere oldu galiba. Aractayim şu an yazan olmazsa inince pc yi açar bakar söylerim.
Ctrl+c yap sonra nereye yapıştiracaksan o hücreye tikla sırayla alt e s yap (ayni anda değil sirayla alt, e,s) özel yapistir menüsü açılır orada sağ altta bi yerde olacak.
-
Seç-kes
Özel yapıştır-(altta) tersine çevir seçili olsun. Tamam de...
-
Bu şekilde elimde 8399 kayıt var. Sütunları satırlara dönüştürmek çok uzun sürüyor yani.
-
8399 tane farklı excel dosyasında bu şekilde listeler mi var?
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Aynı dosyada 8399 tane satır var bu şekilde. Her satır sipariş kaydı, her kayıt numarasıda alışveriş fişi gibi düşünürsek product name'ler bir kişinin aldığı ürünlerin kodları oluyor.
-
dijitalxyz bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
Aynı dosyada 8399 tane satır var bu şekilde. Her satır sipariş kaydı, her kayıt numarasıda alışveriş fişi gibi düşünürsek product name'ler bir kişinin aldığı ürünlerin kodları oluyor.
muritlerin bahsettigi yöntem ile tüm satir ve sütunları tek seferde çevirebilirsiniz
-
vermiş olduğunuz cevabı denemiş olduğunuzu düşünüyorum ki
8399 kez kopyala yapıştır yapacaksak hala farklı bir yol olmalı
-
veya
fikir olabilir diye
if a2=a1 then copy b2 to c2
if a3=a2 then copy b3 to d2
if a4=a3 then copy b4 to e2gibi
-
dosyayı gönderme imkanınız var mı?
-
dijitalxyz bunu yazdı
vermiş olduğunuz cevabı denemiş olduğunuzu düşünüyorum ki
8399 kez kopyala yapıştır yapacaksak hala farklı bir yol olmalı
Hocam tüm satır ve sütunları seçip neden yapmıyorsun?