Suudi Halkının Çığlığı: Kahrolası Din Polisi!!
-
(Suudi Arabistan) Ülkede din polisi, sınırsız yetkilerle donatılmıştı. Şeriatın eksiksiz uygulanıp uygulanmadığını denetleyen polis, üniversiteler, alışveriş merkezleri gibi dilediği yere baskın yapabiliyor, flört eden erkekle kadını, namaza gitmeyeni ya da başörtüsünün altından saçının birkaç teli gözüken kadını anında tutuklayabiliyor.
Polis, tutukladığı kişiyi avukat dahil kimseyle görüştürmüyor ve soruşturmayı da kendi yürütüyordu.
Radikal Suudiler, din polisinin yaptığı işten memnunluk duyarken, halkın çoğunluğu bu polisin uygulamalarından şikayet ediyor. Ilımlı gazeteler, zaman zaman din polisi aleyhinde yazılar yazıyor ve bu polise, korku ve dehşet salan ajanlar suçlaması yöneltiyordu. Din polisinin daha medeni olması gerektiği savunulageliyordu.
En önemlisi aşağıda! Dikkat edin!!
"Yıllar önce, ülkedeki bir yatılı kız Kuran kursunda yangın çıkmış, din polisi, erkek itfaiyecilerin kızları başı açık görüp dokunacakları gerekçesiyle, kurtarma operasyonu yapılmasını engellemiş ve sonuçta da onlarca kız çocuğu yanarak feci şekilde ölmüştü."
Şeriatın olduğu tüm ülkelerde (İran gibi) din polisi bu tür uygulamalarla halkın canını okuyor. Allah şeriatı kaldırıp, laikliği getirenlerden razı olsun..
-
abü harbiden abarttılar seriati valla fazlaya kactı yasamk istemezdim oralarda Allah yardım etsin ordaki halka :S
-
Size bi olayı anlatcam arkadaslar başımdan geçti.....
1 hafta oluyor.Bi kızla çıkmaya başladım,1 yıl kadar evvel Bursa'dan gelmiş,kız gelir gelmez bu Fettullahcıların adamları bunu hemen ayartıyo tabi-kız ortam da bilmiyo haliyle!Okumak için geliyo buraya...Bunlar 7-8 aydır 5 kız arkadasıyla beraber kalıyolar...İşte geçen hafta çıktık böle izmirde geziyoz..Kültür park a felan gittik geziniyoduk öle fuar içinde!Bunun cemaatten bi arkadası görüyo tabi bizi...Kız 'İnşallah söylemez diğerlerine' diyo,ne oldu diye sordum-boşver dedi!oda çekiniyo,baskı varmış...
Neyse işte,2 gün sonra ayrıldık!Bana dedi,anneme telefon ettiler,kızın burda erkeklerle gezip tozuyo,dersle alakası yok,okula gitmiyo felan diye!Halbuki kız bölümünde 1.!kızla ayrıldık mecburen....Ona dedim ki,söle sen onlara istedikleri şeriat rejimi iranda,suudi arabistanda-siktir olup oralara gitsinler madem hala o örümcek bağlı beyinlerinde bu fikirler varsa!
Geri ben aklım ereli bu nurcu ve fettullahcılara uyuzumdur..Şimdilerde ise kin duyuyorum!En kısa zamanda öcümü alcam,ciddiyim!Ama kız değil sebep,yapılan olayları hepimiz görüyoz!Cumhuriyet gazetesine Allahu Ekber diyerek saldırı düzenlemek Allah yolunda yapılan bi kavga mıdır?Bunlar ülkeyi sömürmek kalmıcaklar arkadaslar,emin olun.... -
C_e_z_a gerçi bana düşmezde Nurculara neden uyuzsun?
Nurcular Okadar Kötümü?nesinde açık buldun? -
şeriat Allah sözü demek ve bu sözde bir yanlışlık olması kesinlikle mümkün değil.Bu sistemi uygulayanların yanlışıdır.Eğer bir toplumda seriat varsa ve o toplumda bir kişinin bir damla göz yaşı dünyevi nedenlerle akıyorsa bilin ki o şeriat değildir
-
teodos bana pek inandirici gelmedi itfaiye meselesi
tabi oylede o da biraz abarti sanki -
Birşey daha söylemek istiyorum,böyle konularda yazı yazarken kaynak göstermeye özen gösteriniz,yoksa laf kalabalığından başka birşey olmaz....
-
bazılar var adama bakınca ilk aklıma hizbullah geliyor ama nedenini bilmiyorum..bilinç altı sanırım.
-
Ertana katılıyorum.Arkadas lar seriat ertanın da dedıgı gıbı allah sozudur ve bu yonetım de baskı yoktur.Allah baskıyı yasaklamıs tır.Bırını eger musluman yapacaksanız guzel sozlerle guzel orneklerle musluman yapacaksınız,baskı yaparak dın degıstırmek mumkun degıldır ve vebalı buyuktur.
O sozu gecen yangın olayına da pek ınanmıyorum.İnandırıcı gelmedı yanı kaynak yok hıc bır sey yok ve sız suclama yapıorsunuz.Anlayamadım! -
Hurriyet gazetesi 26.05.2006 (bugün) tarihli yazısı. Yazım tamamen ordan alıntıdır. Bunu şimdi yazdığım için kusura bakmayın
-
Birakin simdi seriat in asil sozcuk anlamini, bizim gordugumuz, ve tartistigimiz seriat serefsiz Araplarin yonetim sistemi, bu sitede bile bi dunya seriat i savunan insan var ( Bkz: PacoRabanne ) Ayrica Iran konusunda yanlisin var, www.irandefence.net e gir biraz kurcala Iran resimleri olucak bi topicde. yada gir bu linke bak bakiyim. http://www.dejkam.com/iran/tehran/
Toplam Hit: 3566 Toplam Mesaj: 22