T50 Cıktı , İnceleme Ve Yorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    DawnOfDarkness bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Keske Turkcell kendi isletim sistemiyle sunsaymis. Paralar amerikanin kasasina gitmezmis.:))

Bir de sorum olacak. Turkcell parcalari yurtdisindan alip Turkiye'de mi topluyor yoksa Yurtdisinda kendi markasi ile yaptirip mi satiyor?

Tanitim icin ayrica tesekkurler.

cihaz zte nin star 1 modelidir , zte ye diyor ki ( çindeki fabrikaya ) al sana rom içinde turkcell uygulamaları var bunu içine yükle arka kapagın rengini de şöyle boya. Cihazın kutusuna türkiye de çalısacak şarj cihazı koy. Bitti  , bu kullandıgınız 3g modemler vs türkiyeye özel mi sanıyorsunuz hepsi aynı huaweinin modelleri sadece makyaj var.

Ben sadece Turkiye'de toplanip toplanmadigini merak etmistim. Bu durumda hali hazirda TR de bunu yapan firma yok oyleyse.

Güclü firmalar neden hala gidip yurtdisinda ürettiriyor anlamiyorum. Kendi ülkende yapip avrupaya ihrac etmek dururken.

türkiye de sadece vestelin tabletleri ve bazı laptopları üretiliyor ( sanırım yerli çıkacak olan bir kaç nesil sonraki cihazar vestelin manisadaki fabrikalarında üretilecek ) vestel yaptıgı yatırımlar ile manisadaki fabrikaları cep telefonu üretimine hazırladı veya hazırlıklar bitmek üzere.

niye yurt dışı dersen sony htc ve iphone neden çinde üretiliyorsa aynı sebeplerden maliyet. çünki burda üretsen bile tüm parçaları ordan yine temin etmek zorundasın. önemli olan üretildiği yer değil , teknolojiyi pazarlayan yerdir. Örnek sony nin japonyaya apple in abd ye htc nin tayvana para kazandırması gibi hepsi aynı ülke çinde üretilsede para başka kasalara gidiyor.

Iscilik ucuz diyorsun da hocam, tanittigin telefonun fiyati hic te ucuz degil. (Performans acisindan) Yani hem ucuz diye Cin'e ürettir hem de getir TR ye daha pahaliya sat. Burada kullaniciyi düsündüklerini sanmiyorum.

Ayrica bu sattiklari fiyata türkiyede toplayabilirler. Bu da ülkede isci istihdamini artirir. Ben Cin'de iscilik ucuz oldugu icin Cin'de yapildigini düsünmüyorum. Cin'in teknolojisine mecbur tüm dünya. Yoksa isciligin ucuz oldugu farkli asya ülkeleri de bulabilirsin.

Kendi ülkende tamamen üretemesen de, bir sekilde ülkene katki yapman gerekir. Bu da Cin'den ihracat yaparak degil, Cin'e ithalat yaparak gerceklestirebilirsin. (Burada lafim büyük oldugunu düsünen bazi aciz Türk firmalarina)

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

türkiye de sadece vestelin tabletleri ve bazı laptopları üretiliyor ( sanırım yerli çıkacak olan bir kaç nesil sonraki cihazar vestelin manisadaki fabrikalarında üretilecek ) vestel yaptıgı yatırımlar ile manisadaki fabrikaları cep telefonu üretimine hazırladı veya hazırlıklar bitmek üzere.

niye yurt dışı dersen sony htc ve iphone neden çinde üretiliyorsa aynı sebeplerden maliyet. çünki burda üretsen bile tüm parçaları ordan yine temin etmek zorundasın. önemli olan üretildiği yer değil , teknolojiyi pazarlayan yerdir. Örnek sony nin japonyaya apple in abd ye htc nin tayvana para kazandırması gibi hepsi aynı ülke çinde üretilsede para başka kasalara gidiyor.

Iscilik ucuz diyorsun da hocam, tanittigin telefonun fiyati hic te ucuz degil. (Performans acisindan) Yani hem ucuz diye Cin'e ürettir hem de getir TR ye daha pahaliya sat. Burada kullaniciyi düsündüklerini sanmiyorum.

Ayrica bu sattiklari fiyata türkiyede toplayabilirler. Bu da ülkede isci istihdamini artirir. Ben Cin'de iscilik ucuz oldugu icin Cin'de yapildigini düsünmüyorum. Cin'in teknolojisine mecbur tüm dünya. Yoksa isciligin ucuz oldugu farkli asya ülkeleri de bulabilirsin.

Kendi ülkende tamamen üretemesen de, bir sekilde ülkene katki yapman gerekir. Bu da Cin'den ihracat yaparak degil, Cin'e ithalat yaparak gerceklestirebilirsin. (Burada lafim büyük oldugunu düsünen bazi aciz Türk firmalarina)

Hocam dediğim gibi , bütün büyük firmalar ürünlerini çinde üretiyor çinki senin o cihazı yaparken kullandığın işlemci , ram , lcd , batarya vs. hepsi çinde üretiliyor , hepsini ayrı ayrı türkiye de yada avrupada yada baska bir ülkede üretmeye kimsenin bir yerleri yemez. Yememelide zaten.

Türkiye de hiç birşey ucuz değilki bunu sende iyi biliyorsun , daha ucuza daha iyisi olsa bende onu yazardım bi l70 var işte en ucuz alınabilecek cihaz.

Sonuc olarak dediğim gibi bir malı nerde yaptırırsan yaptır , istersen ayda yaptır , paraya çevirebiliyorsan o zaman sana kazandırır , başka ülkere satabiliyorsan o zaman ülkenede kazandırır. 

Turkcell i milli bir firma olarak görüyorsan hisselerinin dağılımına bak , bir çok firma gibi çok ülkeli evrensel bir firmaya dönüştüğünü göreceksin hacım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Anladim hocam.

Herkes bir yol tutturmus gidiyor. Hayirlisi olsun bakalim.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Turkcellin getirttiği telefonlar baya sağlam oluyor bi çok markaya falanda on basar. t10 kullanıyorum servise bile gitmedi daha sadece geçenlerde flas ısıgı bozuldu okadar babam ilk çıktığında falan almıştı. 2 ay öncede t40 aldı maşallahı var , tek sorunu oyun oynarken acaip derece ısınması bakalım t50 nasıl olucak :)

tolgaStain tarafından 11/Tem/14 03:45 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    tolgastain bunu yazdı

Turkcellin getirttiği telefonlar baya sağlam oluyor bi çok markaya falanda on basar. t10 kullanıyorum servise bile gitmedi daha sadece geçenlerde flas ısıgı bozuldu okadar babam ilk çıktığında falan almıştı. 2 ay öncede t40 aldı maşallahı var , tek sorunu oyun oynarken acaip derece ısınması bakalım t50 nasıl olucak :)

İlk Android telefonum olur T10.Çok pis kasardı. Birde ekranı bastırmatikti. Fakat BlackBerry ve iPhone ile aklı sıra hava atan arkadaşlarımı sesle konuşmayı yazıya çevirmesi özelliğiyle iyi göt etmiştim. Birde şarjı çabuk biterdi. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı
    tolgastain bunu yazdı

İlk Android telefonum olur T10.Çok pis kasardı. Birde ekranı bastırmatikti. Fakat BlackBerry ve iPhone ile aklı sıra hava atan arkadaşlarımı sesle konuşmayı yazıya çevirmesi özelliğiyle iyi göt etmiştim. Birde şarjı çabuk biterdi. 

Abi zaten t10 da bişey yapılmadığından kasma sorunu çok olmuyor bende bi whatsapp face twitter + müzik dinliyorum.Dokunmatiği biraz basmatik orası doğru ilk kez eline alanlar falan kullanamıyor ama alıştım deli mesaj yazıyorum telefonda :) Şarj meseleside doğru 1150 mAh bataryası var yapacakta bişey yok :)

Toplam Hit: 2883 Toplam Mesaj: 17