Taç Tamiri...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Arkadaşlar 2 gün önce İstanbuldan(cevahirden) hediye olarak 1 taç aldım nese bugün onu yanlışlıkla kırdım ve onu tamir etmem lazım taçın fotolarını yolliym yardımcı olursanız çok iyi olur taçın üstündeki kelebekle taçı kaynaklamışlar sanırsam fotoları yollim:

http://www.resimupload.com/ds563698527_DSC00294.html

http://www.resimupload.com/ds237098722_DSC00293.html

http://www.resimupload.com/ds322590318_DSC00292.html

bunu nasıl tamir edebilirim?kaynaklatabilir miyim yoksa japnla hallolur mu?bayan müridlerde yardım ederse çok mkemmel olur:|

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

abi kaynak ısı zarar verir kaplama yada boya varsa ona

en sağlamı japon ama hani bu iyi olan bir tane var onunla yap adı aklıma gelmiyor şimdi 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    iyi kaynaklayabiliyosan kaynakla sonra ince bi fırçayla siyaha falan boya, izi de olmasın, japon da olabilir 404 mü ne vardı esaslı yapıştırıcıdır :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

404 kurtarır mı ki amk:s

bu arada arkdaşların bazıları anlamamış o kelebek gibi olan şey tacın ucu fotolar biraz uyduruk anlaşılmamaya bilir:D onu tekrar ona takmam lazım

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

yamalı hediye mi olur akm

Yenisini alman daha güsel olur bence :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FischExistenz
    FischExistenz's avatar
    Erkek
    oradada selpak war dikkatinizi çekerim ipine 31 çekmiş weya hazırlanıyo :D muahhahaha
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

kaynak değilde lehim olayı var  bak metalci olarak yazıyorum

yani elektronikçilerin yaptığı lehim değil prinç (sarı derler hurdacılar) çubuk u tozuna batırıp yapılıyor filan o çok güzel olur ama oda ısı sonuçta bence en sağlamı ya hani adamı ayağından yapıştırıyorlar ya reklamı çıkmıştı hatta bir alışveriş merkezinde yapmışlardı bu olayı a.q.adı aklıma gelmiyor henkel in ürünü 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sadrazam
    sadrazam's avatar
    Erkek
    Bencede  lehimle  kurtarabilirsin durumu  sakın  kaynak falan yaptırma  zay edersin tacını

HAYAT ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA GERÇEK VE YALAN DİREKLERİNE TUTUNMAKTIR.....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    bildigimiz dandik japon yapıştırıcısı kullan  AMA bildigimiz bakkallarda satılan karbonatıda yanına ilave et...  ana materyale uygulamadan önce başka malzemelerde deneme yanılma mutlaka yapmalısın. özellikle küçük yüzeyleri tamir ederken maharet isteyen bir iş oldugunu uyandıriyim...     (sanırım japon yapıştırıcısının içindeki etken madde (hatırlamıyorum) karbonatın içindeki su moleküllerini degiştirip bağ oluşturuyor etkisi mükemmel ötesi... evinizde malzemeler varsa sadece deneme amaçlı bi bakın bakalım kuruma süreci bi kaç saniye daha uzun)

:) mutluyum, huzurluyum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

bildiğimiz japon yapıştırıcısı kullanacaksan yanında karbonat değil sigara külü kullan daha etkili olur.

karbonat toz olduğundan parçalanması daha kolay oluyor.

yapıştırıcıyı sürdüktenn sonra üzerine sigara külü dök sıvazla.

ama ben yinede "çekorapid" denen dalgayı kullanmanı öneririm (soğuk kaynak olarakta geçer)

iki tüp vardır kutusunda birbirine karıştırıp sürersin malzemeye 15 dk baskı uygularsın sonra tekrar aynı yerden kırılmaz( tabii bu senin kırabilitene bağlı :)) 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    lehim olabilir, yada henkelin yapıştırıcısını kullanabilirsin.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
Toplam Hit: 2562 Toplam Mesaj: 16