folder Tahribat.com Forumları
linefolder Fotografçılık ve Digital Fotograf Makineleri - Video Kameralar
linefolder Tahribat'ın Usta Fotoğrafçılarına Bir Sorum Var (Fujifilm Finepix S2950)

Tahribat'ın Usta Fotoğrafçılarına Bir Sorum Var (Fujifilm Finepix S2950)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

@BosphorusPasha çok haklısın kardeşim. Araştıracağım

Evet arkadaşlar. Önerileriniz neticesinde bir kaç ayarla oynadım böyle oldu görüntü.

Yani ilerleme var :) Biraz daha kurcalamak araştırmak lazım

sonraki.png%20%28411×538%29

Peki fotoğrafçılıkta BOKEH diye bir kavram varmış. Fotoğraflarda arka plan puslanıyor. Finepix serisi ile bu resimlerden çekmek mümkün mü?

Nasıl yapabilirim bir öneriniz var mı?

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

makinenin üstündeki obkektifin üstünde yazılar olması lazım onları bana yazarmısın?

özellikle f4.5     ya da 1:1.4 gibi onlar önemli şimdi onun üstündeki f:1: işde burası f 1 bölü den sonraki rakam ne kadar ufak sa o kadar iyi bokeh yaparsın mesela bende f1:1.4 var onjektif onunla çok güzel bokeh yapıoyorum yine standart f4.5 var  onunla bokehi fazla yapamıyorum senin objektifinde zannnetmiyorum f değüerinin fazla düşlükolacağını... bokehi yapabileceğin tyek yer photoshop :) o da kaliteli olmuyo be.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:
    -----------------------------

makinenin üstündeki obkektifin üstünde yazılar olması lazım onları bana yazarmısın?

özellikle f4.5     ya da 1:1.4 gibi onlar önemli şimdi onun üstündeki f:1: işde burası f 1 bölü den sonraki rakam ne kadar ufak sa o kadar iyi bokeh yaparsın mesela bende f1:1.4 var onjektif onunla çok güzel bokeh yapıoyorum yine standart f4.5 var  onunla bokehi fazla yapamıyorum senin objektifinde zannnetmiyorum f değüerinin fazla düşlükolacağını... bokehi yapabileceğin tyek yer photoshop :) o da kaliteli olmuyo be.

FUJINON LENS 18x OPTICAL f=5.0 - 90.0 mm 1:3.1-5.6 yazıyor aynen kardeşim.

Olmaz mı bu lensle? Ben kamerayı sırf bunun için almıştım ama bir halt yaramayacak sanırım?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Paragrafi bunu yazdı:

FUJINON LENS 18x OPTICAL f=5.0 - 90.0 mm 1:3.1-5.6 yazıyor aynen kardeşim.

Olmaz mı bu lensle? Ben kamerayı sırf bunun için almıştım ama bir halt yaramayacak sanırım?

yine arkaplanın uzak olduğu noktalarda yaparsın hocam yoksa ana objenin arkaplandan 20 yada 30 cm ötesinde elindeki objektif bokeh yapmaz. 

20-30 cmden bokeh şiçin 1:1.6 lazım yada daha azı yalnız azaldıkça netleme sorunları başlayacak. en iyisimi sen googleye fotoğraf da f değeri diuye araştır kurcala biraz googleyi :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

yine arkaplanın uzak olduğu noktalarda yaparsın hocam yoksa ana objenin arkaplandan 20 yada 30 cm ötesinde elindeki objektif bokeh yapmaz. 

20-30 cmden bokeh şiçin 1:1.6 lazım yada daha azı yalnız azaldıkça netleme sorunları başlayacak. en iyisimi sen googleye fotoğraf da f değeri diuye araştır kurcala biraz googleyi :)

Sağ ol hocam yardımların için teşekkür ediyorum :)

Toplam Hit: 3992 Toplam Mesaj: 16