Tahribatta Herhangi Bir Konuya Tıkladığımda Anasayfaya Yönlendiriliyorum
-
merhabalar müridler bu akşamdan beridir sitede herhangi bir konuya tıkladığımda yada cevap yazmaya çalıştığımda bu arada 10 konudan 2 sine girebiliyorum anasayfaya yönlendiriliyorum linkte şu şekilde oluyor anasayfa yönlenirken http://www.tahribat.com/?IpAdresiDegisti acaba bir sorun mu var sizdede oluyor mu ?
-
tor browser mı kullanıyorsun ?
-
Komut satırını Aç
Şu komutları yaz belki bilirsin
ipconfig/flushdns
enter
tekrardan şu kodu yaz
ipconfig/registerdns
enter
bunu dene olaz ise PC yi kapat yeniden aç modemini yeniden başlat sorun düzelir.
Bunlarda olmaz ise HOST dosyanın içeriğini temizle şayet host dosyası ile daha önceden oynamış isen.
-
Dark_Lord bunu yazdı:
-----------------------------tor browser mı kullanıyorsun ?
-----------------------------yok hocam tor browser var ama şuan açık değil explorer dan giriyorum şuan
-
BeYaZZZ bunu yazdı:
-----------------------------Dark_Lord bunu yazdı:
-----------------------------yok hocam tor browser var ama şuan açık değil explorer dan giriyorum şuan
-----------------------------hocam DNS changer malware ı yemiş olman ihtimali de yüksek.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------BeYaZZZ bunu yazdı:
-----------------------------Dark_Lord bunu yazdı:
-----------------------------hocam DNS changer malware ı yemiş olman ihtimali de yüksek.
-----------------------------
hocam dediğin virüsü araştırdımFBI, DNSChanger virüsü yüzünden alarma geçti. Özellikle ABD'de 500 binden fazla bilgisayarı etkileyen virüs bulaştığı bilgisayarların DNS ayarlarını bozarak girilmek istenen siteler yerine bambaşka sitelere yönlendiriyor. Bulaştığı bilgisayarları 9 Temmuz'dan itibaren bloke edebileceği açıklanan virüsü antivirüs programları tespit edemiyor. FBI tarafından yayınlanan dokümanda virüsü nasıl tespit edeceğiniz ve silmek için neler yapabileceğiniz detaylı olarak açıklanmış.
Öncelikle DNSChanger virüsünün bilgisayarınıza bulaşıp bulaşmadığını tespit etmeniz gerekiyor. Her kullanıcının kolaylıkla test edebilmesi için açılan www.dns-ok.us sitesine tıkladığınızda arka planda yeşil renk görüyorsanız bilgisayarınıza bu virüs bulaşmamış demektir. Ama tersi bir durum söz konusuysa deneyebileceğiniz bazı programlar var.
Antivirüs programlarının pek çoğu DNSChanger virüsünü tespit edemiyor. Rootkit temelli virüs bilgisayara bir güncelleme gibi inerek arka planda gizlice çalışıyor. Çalışmaya başladıktan sonra router ayarlarını ve DNS ayarlarını değiştirebiliyor. DNSChanger ile ilgili detaylı bilgi almak ve korunma yöntemlerini öğrenmek için www.dcwg.org sitesi ziyaret edilebilir. Eğer bilgisayarınıza bu virüs bulaştıysa önerebileceğimiz iki program var. Rootkit temizlemek için özellikle hazırlanmış bu iki programdan birini indirerek bilgisayarınızı temizleyebilirsinizhttp://www.tamindir.com/malwarebytes-anti-malware/
http://www.tamindir.com/kaspersky-tdsskiller/
bu yazıyı buldum sitede denedim yeşil renk çıkıyor arka plan virüs yok gözüküyor acaba DNS adreslerim4.2.2.2 ve 4.2.2.1 o yüzden mi bu şekilde oldu şimdi düzeldi mesela pc yi açıp kapatınca rahatlıkla girebiliyorum
-
bnm teldede aynısı var hocam
-
bende cift hat war o yüzden yapıyordu bazen ama şimdi yapmıyor
-
yurt gibi toplu internete çıkılan yerlerden bağlanıyorsan ondan kaynaklanıyor. bende öyle mesela ama sürekli olmuyor, 10-15 dk da bir ip değişti diyor sonra devam
-
Bendede böyle telefonun internetinden pc suite ile bağlanıyorum
-
benim avea hatlım samsung wave 525 de de böyle yok mu bi çaresi?