folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Tahta İşinden Anlayan. Dekupaj Tavsiyesi

Tahta İşinden Anlayan. Dekupaj Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

Merhaba üstadlar ağaç işlerinden böyle kutudur işte küçük kulubedir bu tarz işler yapmak istiyorum hobi amaçlı olarak ama daha önce bu konularda hiç tecrübem yok. bu nedenle tavsiyelerinizi istiyorum. internetten renkli mdf ler buldum bunları dekupaj testere alıp kesip yapıştırıp işkenci ile sıktırıp kurutmayı düşünüyorum ama hangi ürünleri kullanacağımı bilmiyorum.

1-) MDF iyimidir yoksa ondan daha şık görünümlü ucuz hafif olan bir malzeme varmıdır ? 

https://www.lazerci.com/mdf-plaka-fiyatlari

fiyat ve yer tavsiyesi verirseniz sevinirim.

2-) bosh pst 650 modelini gördüm internetten güzel gibi bu ürünü tavsiye edermisiniz ? başka bir ürün öneriniz varmı ? birde bunların toz toplama için aletleri varmış onları bulamadım hangisini almalıyım ?

https://www.hepsiburada.com/bosch-pst-650-compact-500-watt-dekupaj-testere-pm-hrbsc06033a0700

3-) yapıştırıcı olarak japona benzeyen spreyli hızlı yapıştırıcılar var birde ağaç tutkalı var hangisini kullanmalıyım hangisi sağlam olur ?

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

Merhaba üstadlar ağaç işlerinden böyle kutudur işte küçük kulubedir bu tarz işler yapmak istiyorum hobi amaçlı olarak ama daha önce bu konularda hiç tecrübem yok. bu nedenle tavsiyelerinizi istiyorum. internetten renkli mdf ler buldum bunları dekupaj testere alıp kesip yapıştırıp işkenci ile sıktırıp kurutmayı düşünüyorum ama hangi ürünleri kullanacağımı bilmiyorum.

1-) MDF iyimidir yoksa ondan daha şık görünümlü ucuz hafif olan bir malzeme varmıdır ? 

2-) bosh pst 650 modelini gördüm internetten güzel gibi bu ürünü tavsiye edermisiniz ? başka bir ürün öneriniz varmı ? birde bunların toz toplama için aletleri varmış onları bulamadım hangisini almalıyım ?

https://www.hepsiburada.com/bosch-pst-650-compact-500-watt-dekupaj-testere-pm-hrbsc06033a0700

3-) yapıştırıcı olarak japona benzeyen spreyli hızlı yapıştırıcılar var birde ağaç tutkalı var hangisini kullanmalıyım hangisi sağlam olur ?

dekupajdan ziyade kullanıcağın kesme bıcağı daha önemli dostum. benzer sekilde elime malzeme geçtikte kedi evleri yapıyorum 3 adet var elimde biri bosch (iyidir diye almıstım zamannda) bi einhell boscha göre devri biraz yüksek diye almıstım birde geçenlerde 200 liraya sok a gelmişti 3cüsüde kirde pasakta kullanırım 200 liradan ne olcak diye almıstım devri bosch la aynıydı inanırmısın doğru bıcak kullandığında hiç bir farkı yokmus.. bosch un tek avantajı gidip bauhaus tan güzel aparatlar değişik bıcaklar takabiliyosun.. ama boschtaki kafayı ucuz olana taktığımda kullanabiliyorumm.

genel anlamda tek farkı marka aletlerin biraz dayanamı kaltesinden dolayı bosch falan daha diri duruyo diğerinin sağı solu cizilmiş vaziyette .. ama biri 1binlira civarıydı diğeri 200 liraydı ikiside 1.8 ve 2cm sunta ve mdfleri kesiyo.. einhell in devri yüksek olmasına rahmet devir hızından ötürüdür sanırım ki daha ince parcaları 0.5 cm fakan titremeden daha rahat kesiyo.. 

ne anlattı bu dersen özetle markaya takılma derim.. doğru bıcağı kullanarak ağac bile kesersin..

Evrim içi mürit..laugh is live..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

uzun ömürlü bir şey arıyorsan bosch, makita , einhell ürünlerine bakabilirsin .  ama bunlardan önce en önemlisi iş güvenliği için gözlük vs ekipmanları temin edip kullanacağın cihazların videolarını izlemeni öneririm 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

Hocam Merhaba, 

Dikdörtgen malzemeler kesiceksen dekupaj senin işini görmeyecektir kendine tezgah testere almanı tavsiye ederim. Dekupaj düz kesmicek açılı kesmicek ve bolca zımpara işi çıkarcaktır. 

Malzeme olarak MDF LAM dan başka ucuz malzeme bulamazsın(profesyonel değilsen suntaya sakın girme). Orda da kuru birleşimlerde gönye burun yahut cumba çekmen gerekcek. 
    Doğal malzemelerden plywood(kontraplak) yada masif panel(çam, kayın, gürgen, sapelli...) gibi baya çeşit var.
    Malzemeleri sadece tutkal ile sıkarsan çok dayanıklı olmıcaklardır mutlaka kavalye, mini fix, vida gibi malzemeler kullan. 
    Verdiğin linkteki malzemeler çok pahalı ilinde bulunan mobilya sanayi yerlerinden çok daha ucuza kaliteli malzemler bulabilirsin (18mm standart kalınlıktır.)
    Almışken iyibir şarjlı matkap da al.
    İşkencelerini plastik alma bi işe yaramazlar.

Profesyonel yardım gerekirse Ankara Sitelerdeyim her zaman yardımcı olurum.

PS: illa dekupaj diyosan mavi bosch, makita, dewalt, milwaukee ucuz olarak da einhell'i öneririm piyasada bolca çakmaları var. Distrübitörden alman tavsiyemdir.Amazon un kendi sattıkları da olur.

Weldox tarafından 31/Oca/23 18:18 tarihinde düzenlenmiştir

Yaptık bişiler.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    Weldox bunu yazdı

Hocam Merhaba, 

Dikdörtgen malzemeler kesiceksen dekupaj senin işini görmeyecektir kendine tezgah testere almanı tavsiye ederim. Dekupaj düz kesmicek açılı kesmicek ve bolca zımpara işi çıkarcaktır. 

Çok teşekkür ederim hocam. Genelde düz kesimler yapacağım ama illaki oval vs kesimler olur. temiz bir kesim için şu uçlara baktım. 

https://www.hepsiburada.com/bosch-ekstra-temiz-kesim-serisi-ahsap-icin-t-308-b-dekupaj-testeresi-bicagi-3-lu-paket-p-HRBSC2608663750?magaza=dijiyap%C4%B1

masa testeresi için önerebileceğin bir ürün varmı ? birde matkap için nelere bakabilirim.  şöyle bir ürün var mesela bu iş görür mü ? 

https://www.hepsiburada.com/mac-allister-800-w-tezgah-testere-yatar-pm-HBC00000JZ6MO?magaza=KAYRA%20T%C4%B0CARET

işkence olarak şunları buldum bunlar güzel iş görür gibi 

https://www.hepsiburada.com/sait-demirci-agir-tip-iskence-100-cm-p-HBCV00000M5535?magaza=mayh%C4%B1rdavat

bu yapıştırıcıları buldum nette ne kadar iyi bilmiyorum öneri alabilirim üstad bunlarla ilgili.

https://www.hepsiburada.com/nebiyan-ahsap-tutkali-beyaz-350gr-agac-ahsap-mobilya-tutkali-plastik-beyaz-renk-p-HBCV00003BU60U?magaza=Nebiyan

https://www.hepsiburada.com/akfix-705-mdf-kit-hizli-yapistirici-200ml-50gr-p-HRYAMAZLI-200?magaza=Makinekapinda

Vida olayı için çok teşekkür ederim bunu bilmem iyi oldu ona göre işlem yapacağım. MDF vs için bi fiyat bakayım hocam buradan kütahyadayım. baktım işin içinden çıkamıyorum müsait olursan bi ankaraya çayını içmeye gelirim :)

adeleks bunu yazdı

uzun ömürlü bir şey arıyorsan bosch, makita , einhell ürünlerine bakabilirsin .  ama bunlardan önce en önemlisi iş güvenliği için gözlük vs ekipmanları temin edip kullanacağın cihazların videolarını izlemeni öneririm 

saolasın hocam iş güvenliği önemli listeye ekledim bile bişiler :D

https://www.hepsiburada.com/badem10-wurh-nitril-kaplama-sanayi-is-usta-eldiveni-mekanikci-koruyucu-eldiven-no-9-l-1-cift-p-HBCV000015DYGC?magaza=Badem10

https://www.hepsiburada.com/era-7210-ffp2aktif-karbon-n95-ventilli-solunum-koruyucu-1-adet-p-HBV00000VVAKW?magaza=AWAM%C4%B0ST

https://www.hepsiburada.com/viola-valente-beyaz-camli-koruyucu-gozluk-seffaf-p-HBV000008NOVU?magaza=SesamGrup

Ne kadar iyiler tabiki bilmiyorum.

csabanci bunu yazdı

https://www.hepsiburada.com/bosch-ekstra-temiz-kesim-serisi-ahsap-icin-t-308-b-dekupaj-testeresi-bicagi-3-lu-paket-p-HRBSC2608663750?magaza=dijiyap%C4%B1

bunlardan buldum hocam önerebileceğin bir bıçak markası yada şu dediğin varmı olabildiğince temiz kesim yapmak istiyorum. birde yaptığın ürünleri görmek isterim hocam müsait olursan bi resim falan :)

furkiak tarafından 31/Oca/23 18:43 tarihinde düzenlenmiştir

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Hocam iş güvenliği bölümüne kulaklığı da ekle.

O dekupaj testere bende var. Arkadaşların dediği gibi testereden çok kullandığın bıçak önemli. Kapalı ortamda yapacaksan eğer kulaklık kesinlikle almalısın.

Kulakların çınlar yoksa. Bende planya zımpara makinası vs vs de var. Kulaklıksız çalıştıktan sonra kulaklarım çınlıyor. Rahatsız edici.

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

laminant ile çalışmaya başlamalısın, ahşap pahalıdır işlemesi zordur el alışkanlığına giriş için en iyisi ahşap laminattır senin için inceltilmiş hazırlanmış sana sadece şekil vermek kalıyor kalitesine bakmadan minik bir şerit testere almalısın, catpower 2710 falan olabilir max 1000 tl dir. bol miktarda zımpara almalısın. bir tane 3m toz maskesi ve bol miktarda farklı yapıştırıcılar almalısın. kutu ile başlarsın ince çalışmaya alışarak devam edersen çok temiz teferruatlı otomobillerde kullanılacak şeyler üretirsin. torpido içi organizer yaparsan satarsında. iki koltuk arası kutu, koltuk altı kutuları, kadınlar için makyaj kutusu vs. benim peder emekli olduktan sonra bir süre bunlarla oyalandı daha sonra bu yaştan sonra marangoz mu olacam diyerek kendini oyuna verdi, bence güzel bir hobi. mdf kalın bir malzeme tahta da değil fırınlanmış ahşap parke bakacaksın boyasız, dişsizini bulursan daha iyi bauhausta epey satıldı bir dönem.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

laminant ile çalışmaya başlamalısın, ahşap pahalıdır işlemesi zordur el alışkanlığına giriş için en iyisi ahşap laminattır senin için inceltilmiş hazırlanmış sana sadece şekil vermek kalıyor kalitesine bakmadan minik bir şerit testere almalısın, catpower 2710 falan olabilir max 1000 tl dir. bol miktarda zımpara almalısın. bir tane 3m toz maskesi ve bol miktarda farklı yapıştırıcılar almalısın. kutu ile başlarsın ince çalışmaya alışarak devam edersen çok temiz teferruatlı otomobillerde kullanılacak şeyler üretirsin. torpido içi organizer yaparsan satarsında. iki koltuk arası kutu, koltuk altı kutuları, kadınlar için makyaj kutusu vs. benim peder emekli olduktan sonra bir süre bunlarla oyalandı daha sonra bu yaştan sonra marangoz mu olacam diyerek kendini oyuna verdi, bence güzel bir hobi. mdf kalın bir malzeme tahta da değil fırınlanmış ahşap parke bakacaksın boyasız, dişsizini bulursan daha iyi bauhausta epey satıldı bir dönem.

böyle birşey buldum bunlar nasıldır daha mı iyidir şerit testereden daha mı kötü ? 

https://www.hepsiburada.com/vonroc-tezgah-testere-1500w-210mm-40t-testere-bicagi-dahil-tabanli-p-hbv00000uvdyc

bu üründe tabla çok küçük bir sıkıntı olur mu ki ? 

https://www.hepsiburada.com/einhell-tc-sb-200-1-serit-testere-pm-HB000006TKPQ

GodKlaus bunu yazdı

O dekupaj testere bende var. Arkadaşların dediği gibi testereden çok kullandığın bıçak önemli. Kapalı ortamda yapacaksan eğer kulaklık kesinlikle almalısın.

Kulakların çınlar yoksa. Bende planya zımpara makinası vs vs de var. Kulaklıksız çalıştıktan sonra kulaklarım çınlıyor. Rahatsız edici.

kulaklıklarıda ekledim hocam teşekkür ederim tavsiye için. zımpara makinasının tam modelini yollayabilir misin ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

böyle birşey buldum bunlar nasıldır daha mı iyidir şerit testereden daha mı kötü ? 

https://www.hepsiburada.com/vonroc-tezgah-testere-1500w-210mm-40t-testere-bicagi-dahil-tabanli-p-hbv00000uvdyc

bu üründe tabla çok küçük bir sıkıntı olur mu ki ? 

https://www.hepsiburada.com/einhell-tc-sb-200-1-serit-testere-pm-HB000006TKPQ

GodKlaus bunu yazdı

kulaklıklarıda ekledim hocam teşekkür ederim tavsiye için. zımpara makinasının tam modelini yollayabilir misin ?

hocam zımpara makinesi alma. kesici olarak dekupaj yerine şerit testere tercih etsen daha iyi dümdüz kesemeyebilirsin dekupaj ile. kesici dışında makine alma bir şeyler ortaya çıksın emek ver uğraş diğer ihtiyaçları sıra ile alırsın.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Makita nın tezgah üstü testeresi dikey oluyo yatay oluyo dik çapraz nasıl çalışacaksan ona göre dizayn oluyor, sınırsız alet ama kurlarla zorlayıcı. dekopaj ile kesim talaş kaybına ve dolaylı kayba yol açar direkt zarar.mdf veya sunta ile ahşap panel ler de asla kullanılamaz.

Başlamış olman güzel başarılar iyi çalışmalar.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

bu konuyu da hep mobildeyken görüyorum. bilgisayara geçince yazayim diyorum unutuyorum.

madem yine denk geldim ertelemeyim.

ilk sorman gereken hangi makineyi alsam olmamali.

5n1k sorularindan baslayalim

1 ne üreteceksin 

2-ne zaman diliminde üreteceksin

3- nerede üreteceksin

4 ne amacla üreteceksin

5 kimlere üreteceksin?

6 ben ekledim bütce ne?

sonra buna uygun makine ne olmali denir

1 üretecegin ne ise ona göre ahsap secmen lazim. mesela ahsap bilgisi cok önemli

kavak : yanicidir, ucuzdur  neme dayaniklidir.

yanici oldugu icin ahsap yakmada kullaniliyor.

ucuz ve hafif oldugu icin kargolamada kullanilir.

darbeye dayanikli degildir.  rengi beyaz

kayin : kayin serttir. kesim tahtasi olarak üretiliyor.

kolay egilip bükülmüyor. rengi hafif koyudur.  ve pahalidir. kavaga göre ağırdir. yakma yapabilirsin. ama kavak kadar kolay yanmiyor. 

ceviz : pahalidir. hic  almadim ama ceviz bulmak zordur. ancak sert agactir cevizden yapilan mobilyalar ömürlük oluyor. ceviz agaci kavak gibi sadece yapraktan ibaret olmadıgi ceviz verdigi icin ha dedim mi millet hemen kesmiyor o yuzden piyasada az.

ihlamur, bunu da almadim ancak ihlamurda ceviz gibi pahali ve yine kavak gibi yaygin bulacagin bir ahsap degil.

ama ahsap oyma yapanlar aliyordu. çünkü ihlamurun bir özelligi yeni kesildiginde  oyulurken yumusak bekledikce sertlesen bir agacmis. bu yuzden degerli. 

çam bu kafani nereye cevirsen gorecegin. kislik odun istediginde aldigin agac. haliyle ucuz. oymasi da kolay çünkü yumusak dayaniksiz bir agac. daha cok peyzajda dekoratif kullaniliyor. bahcelere cit gibi.

zeytin agaci da pahalidir.

sonra cok almayi isteyip alamadigim kizil agac/ kanayan agac var ismini yanlis hatirliyor olabilirim. dünyada sadece afrikada yetistigi icin astronomik foyata satiliyor. ve kayindan cevizden de sert bir agac. kendinden kipkirmizi. o agacin ürünlerinin altina " boyanmamistir kendi rengi " yazıyorlar. 

...

ve agaclar da masif- kontra plak olarak farkli satiliyorlar. masif ham agac demek. yani bildigimiz gibi agaci kesip mekinede kesip kenara koyuyorlar.

bunlar bu sekilde pahali

birde bu agaclari ince ince kesip aralara kendi tozunu yapistirici ile makinede presliyorlar. bu islem sonucu cikan agaca kontraplak deniyor.

pywood da diyorlar. bu 2 kat ise 4mmlik kontraplak denir.

sirayla , 8mm, 10,12mm olarak devam ediyor. her mm de fiyat artar.

eger bir kisinin elinde 4 mm lik kontra plak varsa ve sen fazla istiyorsan  bunu presletip ( ek para aliyorlar tahta fiyati kadar) 9 mm gibi birsey alabilirsin. 

birde sunta dedikleri iste tam bu mantikla üretilmis ahsaplar var. ama hic sevmiyorum. hicbir amaca hitap etmiyor. ama kaba islerde kullaniliyor. 

estetik gorunumu yok

boyanmiyor sunger gibi boyayi cekiyor

agir, oyma yapilmaz. nispeten yakma oluyor ancak duzpuruzsun bir zemini olmadigi icin yaptigini gostermiyor. 

suya dayaniksiz..

depoya raf yapmistik o bile egildi. 

ama kedi kopek icin yuva ev yapip sonra kaplama yapabilirsin. 

ve son 

mdf ve formika

mdf de sunta gibi ama daha ince talasla sıkıştırılmış islem görmüşü. dayaniksizdir. iki su görsün parcalanir. hafiftir.  koyu kahverengi .ucuz sayilir.  simdilerde ahsap boyama mağazaların daki bütün ürünler bununla yapiliyor. boyanmasi kolay. o hediye kutular, tepsiler, ayna kenari cerceveler sehpalar.. .. hep bundan. ahsap boyamaya gidenlerin hepsi bunlari kaziklanarak aliyor.

bana kalirsa hic bir numarasi yok. kavagin esmeri. 

formikalar kaplama oldugu icin mobilyankapaklarinda kullaniliyor.

sehpa yüzlerinde, yer kaplamalarinda belki tam emin olamadim

bizim mutfak masamiz kalin dayanikli bir formika kaplama . 40 yildir kullaniyoruz ben hayatimda böyle saglam birsey görmedim. 

formika su dökülse kayar gider, ısıya nispeten dayanikli demlik koyarsan yanmiyor, kolay silinip temizlenir. 

** eksik yada yanlis bildigim olabilir ancak sanayiye gidip tahtalarin arasinda dolanip fiyatlarini sordukca aldikca zamanla ögrenirsin.

bana kalirsa ahsap boyama, oyma , yakma gibi kurslara gidersen guzel olur.

futurist tarafından 28/Şub/23 11:02 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 1816 Toplam Mesaj: 15
hobi tahta ağaç