folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Takim İsimleri Kullanilitsa Telif Hakkina Girer Mi ?

Takim İsimleri Kullanilitsa Telif Hakkina Girer Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

Millet selam.

Bir projede takimlarin isimlerini ,  mac analiz vs gibi seylerde kullansak sikinti olur mu ?

Atiyorum manchester barcelona macini analizini yaparken bu takimlarin takimlarin isimlerinin kullanimi icin izin almak getekir mi ?

gırer

Ne yapmak gerekir bilgin vat mi ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

Ticari bir kaygın olacak mi ? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Bu takımların adlarıyla ürün alıp satmayacaksın dolayısıyla girmez.. Haber siteleri telif ödemiyor mesela yahut biz attığımız her twitte telif öderdik :)

Kendine İyi Bak ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

bir sitede bu haftaki atıyorum bjk - akhisar maçı için analiz yapacaksın ve bunun telifini mi soruyorsun ? 

cevabın evet ise problem yaşamazsın. cevabın hayır ise düzgün bi dille yaz dinliyoruz.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hocam işine yarar mı bilmiyorum ama şöyle kullanımlar serbest diye biliyorum

arçelik çamaşır makinası uyumlu güç kablosu

vestel klima uyumlu kumanda gibi....

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

bir sitede bu haftaki atıyorum bjk - akhisar maçı için analiz yapacaksın ve bunun telifini mi soruyorsun ? 

cevabın evet ise problem yaşamazsın. cevabın hayır ise düzgün bi dille yaz dinliyoruz.

Evet hocam. Haftanin tum maclari olucak.

BJK - AKHISAR ve alitnda yorum, gorus, analiz, kim yener diye tahmin falan olucak. Taraftar gorusleri falan yer alicak. O sekilde.

Takim ismiyle bisey satmayacagim ama iste kullanmis oluyorum. Ayrica "Spor Toto Super Lig" fln da kullanacagim bilemedim ondan bi sorayim dedim.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JerusaLem
    JerusaLem's avatar
    Savaş Madalyası Developer Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Girmez. Kulüpler üzerinden para kazanmaya girerse girer.

ey ulu TÜRK öğün, eşin yoktur altında göğün..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    JerusaLem bunu yazdı

Girmez. Kulüpler üzerinden para kazanmaya girerse girer.

Hocam siteye reklam, baska turlu hediyeler fln dusunuyorum. Hani kulup isimleriyle birsey satmayacagim.

iddia siteside olmayacak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JerusaLem
    JerusaLem's avatar
    Savaş Madalyası Developer Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Sıkıntı olmaz. Bknz: spor siteleri.

Kulüp isimleri ve logoları ile ürün satışına geçer, dolandırıcılık yaparsan sıkıntı. Ha, kulüpler o kadar sıkı taramıyor ve uğraşmıyor. ama uğraştımı da uğuraşır.

ey ulu TÜRK öğün, eşin yoktur altında göğün..!
Toplam Hit: 1921 Toplam Mesaj: 20
telif hakki