Tam Anlamıyla Bellek Şifreleme Mümkün Mü?
-
Asıl soru bu kadar önemli olan ne veri var :)
-
Uçuk kaçık olmayan bir öneride bulunayım.
Önce şifreleme programı bul boyutu ne kadarsa o kadar kısım ayır harddiskten onu kullanılabilir duruma getir. uygulamanı oraya at sonra
o kısım hariç harddiskini şifrele hangi pc ye taksan kur programı hdd yi aç bu kadar basit.
// sadece veri gizlemek için şifrelenmez. mesela bir pc ye hdd nizi takarsanız ve o pc de bir worm varsa tüm dosyalarınızın taa. a... bunu önlemek içinde olabilir.
-
KaptaN bunu yazdı
Truecrypt kullan bide hiddentear var github da ayarla onu ufak bi sorunda çalıştır herşeyi şifrelesin aes256 ile.
Gerçi truecrypt i açabilen daha görmedim duymadım tabiki extra önlemler şart mesela bellekte saklanan şifreyi alabilme ihtimalleri var bu yüzden tpm modülü alman etkili olur.
Daha ileri birşey istiyorsan ironkey usb vardı 3-4 defa yanlış girdin mi içindeki cip bozuluyordu. Verileri usb içindeki çip üzerinde şifreliyordu şimdilerde hdd için olanları da var.
Yok ben coşacam dersen kendin yazacaksın ama öyle c# filan degil daha donanıma yakın dillerde yazman daha güçlü kılar.
Sana tavsiyem truecrypt kullan en temizi.
Darkskull yanlış biliyorsun 7 - 35 vb çeşitleri mevcut mesela arkadaş demiş petter gutman yöntemi 35 defa.
Yöntem bildigim kadarıyla şöyle çalışıyor
7 defa dosyanın ismi değişiyor
7 defa içerisindeki veri değişiyor
7 defa boyutuyla oynuyor
7 defa cluster üzerindeki alana random veri yazıp siliyor.
Ha dersen ki bunu 1 defa yapsam olmaz mı bence olur
Gutman metodu hakkında bilgi isterseniz:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gutmann_method
Harmoniya yazılımın adı encase ancak öyle bir işlevi yok sadece get data back in daha gelişmiş hali nette özellikleri vardır.
Bide foresnic özelliği mevcut tabi şimdi dahada gelişmiştir.
Hocam yalnız TrueCrpt , bitlocker ile şifreleyin diye öneriyor kendi sitesinde
-
Güzel bilgiler dönmüş tuttum bu konuyu :)