Tanımlanamayan Ağ Hatası
-
Kablonet kullanıyorum.Evde 2 makina var benim makinaya ethernetle dalıyorum internete.Bişey yoktu düzgün calısıyordu sonradan tanımlanamayan ağ demeye basladı.Suan öbür pcden yazıyorum benim makinada nete girmiyor.Adamın biride Adobe CS4 le alakalı falan demis cakamadım olayıda bende de CS4 yüklü.Aşağıdakileri yaptım.
Kapatıp tekrar actım
Modemi kapatıp tekrar actım
Güvenlik duvarını kapadım
Virüs taraması yaptım
Combofixle taradım
Dnsyi elle girmistim yasak sitelere girmek için onu otomatik al yaptım suan ipde dnsde otomatik alıyor
Ama hala calısmıyor.Dns cözümlenemiyor falanda dedi Ip de problem var falanda dedi aradım kabloneti yeni ip verdi yine aynı olay var :S
-
ip ler çakışıyo olabilir
o dns yazdığın yerin üstünde aşağıdaki ip adresini kullan yeri var oraya
192.168.2.45
255.255.255.0
192.168.2.1
senin pc 'de o 45 değerine 20 yaz mesela diğer pc de 31 yaz kafana göre 255 'e kadar yolu var sanırım.
-
tanımlanmayan ağ diyosa otomatik ip almaz zati
işletim sistemin zarar görmüş olabilir
eternert kartı bozulmuş olabilir
eternet kablosu özeligini yitirmiş ola bilir
format at dene harici eternet kartı tak dene olmadı kabloyu değiştir
-
Format atmak istemiyom kablo paramparca dısı belki ondandır kabloyu değiştircem ama geçen seferde uyduneti arayıp ip değiştirtince calısmıstı.
Son durum internete baglı görünüyor ama hiçbiyere girmiyor
-
up
-
15 dk da bir up :S
-
İnternet var görünüyor ama sitelere girmiyopr
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------
İnternet var görünüyor ama sitelere girmiyopr
-----------------------------tcp ip ayarlarından otomatik ip al ı seç, dns kullanma.
-
u235 bunu yazdı:
Kablonet kullanıyorum.Evde 2 makina var benim makinaya ethernetle dalıyorum internete.Bişey yoktu düzgün calısıyordu sonradan tanımlanamayan ağ demeye basladı.Suan öbür pcden yazıyorum benim makinada nete girmiyor.Adamın biride Adobe CS4 le alakalı falan demis cakamadım olayıda bende de CS4 yüklü.Aşağıdakileri yaptım.
Kapatıp tekrar actım
Modemi kapatıp tekrar actım
Güvenlik duvarını kapadım
Virüs taraması yaptım
Combofixle taradım
Dnsyi elle girmistim yasak sitelere girmek için onu otomatik al yaptım suan ipde dnsde otomatik alıyor
Ama hala calısmıyor.Dns cözümlenemiyor falanda dedi Ip de problem var falanda dedi aradım kabloneti yeni ip verdi yine aynı olay var :S
-----------------------------Hocam,
Internete girmiş gözüküyor derken neyi kastediyorsun?
Bilgisayarın IP adresi nedir?
Evde 2 bilgisayar var demişsin; diğer makina kapalıyken modemi kapatıp açıp kendi bilgisayarından bağlanmayı denedin mi? Bu işlemi yapıp bilgisayarın IP adresi alıp almadığını kontrol eder misin?
Kablo modem "aynı anda" iki bilgisayarı desteklemiyor. Bunun için önce bir bilgisayar internete bağlandıktan sonra modemi kapatıp açıp diğer bilgisayarın bağlanmasını sağlayabilirsin.
-
kerim bunu yazdı:
ip ler çakışıyo olabilir
o dns yazdığın yerin üstünde aşağıdaki ip adresini kullan yeri var oraya
192.168.2.45
255.255.255.0
192.168.2.1
senin pc 'de o 45 değerine 20 yaz mesela diğer pc de 31 yaz kafana göre 255 'e kadar yolu var sanırım.
-----------------------------Kablo.net'in çalışma mantığı biraz değişiktir. Bilgisayar da otomatik ip adresi al seçeneği işaretli olmalıdır. Böylece kablo modem sanki "bridge" modda çalışır ve "global" ip adresi, internet ip adresi, modeme değil de doğrudan bilgisayara aktarılır.
Örneğin kablo modemin yönetim adresi 192.168.100.100 gibi gözükür ama bilgisayar 94.x.x.x ile başlayan global, internet, IP adresi alır.
-
Arkadaşım, eğer bir bilgisayar girebiliyor da diğeri giremiyorsa, sorun giremeyen bilgisayarın işletim sisteminde olabilir.
Ben de uydunet kullanıcısıyım. Aynı modem üzerinden 4 bilgisayar ile aynı anda internete bağlantı kurabiliyorum. Hem de 2 bilgisayarda DNS ler manuel ayarda. Hem de sorunsuz. Bunun için, modemi 8 li çoğaltıcıya bağlayarak interneti bütün bilgisayarlara dağıtıyorum.
Bu sorun, internete girmeyen bilgisayarın işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir.Yüklenen bazı programlar bazen işletim sistemi üzerinde farklı reaksiyonlara neden olabiliyor. Bunun bazı nedenleri var, ama şimdi bunlara değinmeye gerek yok. Senin yapacağın şey, bu sorun baş göstermeden önce bilgisayara ne yapıldı, onu bul. Mesela, Adobe CS5 mi yüklendi, yüklenmeden önceki tarihe sistem geri yükleme yap. Kaldır demiyorum, çünkü kaldırman problemi çözmeyebilir. Eğer o da işe yaramadıysa, daha önceki tarihleri dene. Şayet; sistem geri yükleme hatası alırsan, yapacağın birşey yok, format atmanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin.