Tank Yüzer Mi
-
50 tonluk tank yüzmez 15-23 ton arasındaki zırhlı personel taşıyıcıları yüzer, örnek fnss akıncı, otokar yavuz, btr 90, klasik m113 gavin... yüzebilen tek tank 37 tonluk havadan karaya nakledilebilen rus yüzer tanklarıdır bunlarda otomatik havan bulunur ve çıkartma anında kullanılacak amfibik zırhlıları korumak için tasarlanmıştır, youtube'a swimming tank yazarsan bulursun. Ayrıca btr serisi tank değil zırhlı personel taşıyıcıdır.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
50 tonluk tank yüzmez 15-23 ton arasındaki zırhlı personel taşıyıcıları yüzer, örnek fnss akıncı, otokar yavuz, btr 90, klasik m113 gavin... yüzebilen tek tank 37 tonluk havadan karaya nakledilebilen rus yüzer tanklarıdır bunlarda otomatik havan bulunur ve çıkartma anında kullanılacak amfibik zırhlıları korumak için tasarlanmıştır, youtube'a swimming tank yazarsan bulursun. Ayrıca btr serisi tank değil zırhlı personel taşıyıcıdır.
hocam yanlışın var daha önce discovery channelde bir tank (modelini tam hatırlamıyorum) perde sayesinde su yüzeyinde de gidebiliyordu... -
Suyun altından giden tanklar tabikdie var.
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
hocam yanlışın var daha önce discovery channelde bir tank (modelini tam hatırlamıyorum) perde sayesinde su yüzeyinde de gidebiliyordu...
-----------------------------tank yüzmez hojam zırhlı personel taşıyıcı yüzer, askeri aracın tank sınıfına girebilmesi için belirli kriterler var; bu kriterleri bir araya getirdiğinde yüzmesi imkansızlaşıyor. yüzen araçlarlar zırhlı personel taşıyıcılardır 1000 metreden nasıl görünürler, teknik özellikleri nelerdir, hangi model nereden hasar alır, tekerlek sayısı kaçtır (palet içinde), zırh özellikleri nelerdir, nato ve nato dışı ülkeler hangi modelleri kullanır iyi bilirim talimnamesi numarasıyla aklımda :) yüzen bir tank imal edilemez 150mm - 125mm - 110mm namlu dengesiz yüksek bir ağırlıktır, zırhın alüminyum miktarı artırıldığında darbeye ve zırh delicilere mukavemeti azalır bu açıdan da zırhı inceltmek mümkün değildir, bunlara ek olarak tanklar personel taşıma amaçlı değil; mühimmat taşıma amaçlıdır tonlarca mühimmat ve yakıt taşır, dolayısıyla tank yüzmez yürür, zırhlı personel taşıyıcı ise yürür, yüzer, tanktan daha hızlı ve çeviktir.
-
hocam son cevap gayet açıklayıcı oldu . babamla bi arkadaş idda ettiler tank 50 60 ton arası ama yüzüyo dediler ben de o tank olmaz dedim yandaki o palet benzeri uzantıları var dediler gemi felan örnek verdiler ama işte bilemediklerinden olacak. Neyse yine ben haklıyım hem öğrenmiş oldum .yorumlar güzeldi teşekkürler :D
-
HeadBanger bunu yazdı:
http://www.youtube.com/watch?v=d3pNbdWmJRs&feature=related
sayanora bebeğim ^^
1.23 de yüzüyor (:
-----------------------------hocam o zaman linki böyle verecen :)
http://www.youtube.com/watch?v=d3pNbdWmJRs#at=81
bkz: Youtube İçin Yararlı Bir Bilgi, İstediğin Saniyeden Başlat
-
illegal66 bunu yazdı:
arkadaşlar evde tartışma konusu oldu askerlik yapanlar 50 tonluk tankın suda yüzdüğünü idda ediyo. askerlik yapan yada haberş olan var mı ben açıkçası inanmadım .. selametle ...
-----------------------------HeadBanger bunu yazdı:
sayanora bebeğim ^^
1.23 de yüzüyor (:
-----------------------------illegal66 Soz konusu bizim M48A5 ler ise elbette yuzmez :))))
HeadBanger o tank degil :)
-
HeadBanger bunu yazdı:
Pentagon'a bağlı Amerikan Savunma ve araştırma Ajansı (DARPA), daha önce hiç denenmemiş 'radikal' bir proje için kolları sıvadı.
DARPA'nın geliştirmek istediği aracın yüzlerce deniz mili uçabilecek kapasiteye ve gerektiğinde düşman kıyılarına çıkarmak yapabilme yeteneğine sahip olması planlanıyor. Projenin asıl amacının düşman ülkelerin sahil bölgelerine gizlice küçük timler yerleştirmek olduğu belirtildi.Uçuş teknolojisinde devrim niteliğindeki B-2 bombardıman uçaklarını da tasarlamış olan DARPA, uçan, yüzen ve su altında gidebilen bir aracın fizibilite çalışmalarını sürdürüyor. Aracın operasyonlarda 1850 kilometre havada, 185 kilometre su yüzeyinde, 12 kilometre de su altında gidebilmesi, bütün bunları 8 saatte yapabilmesi öngörülüyor. Araç ayrıca 3 gün boyunca denizde kalıp, 4 metrelik dalgalara dayanabileceği aktarılıyor.
DARPA yetkilileri, daha önce de benzer çalışmaların sürdüğünü, ancak hep 'uçan bir denizaltıya' odaklandıkları için planların başarısızlıkla sonuçlandığını belirtiyor. Bu seferki konseptin amacının 'yüzen bir uçak' yapmak olduğu kaydediliyor.
bunu yapabiliyorlarsa :)) neden onu yapmasınlar şimdide tanka bakam :P
-----------------------------nazilerden calmis desek , daha dogru olur ...
-
http://www.izafet.com/guncel-olaylar/388731-yerli-ejder-mayina-gecit-vermeyecek.html
ayrıca googleda yüzen tank ejder arat cıkar..
-
HeadBanger bunu yazdı:
sayanora bebeğim ^^
1.23 de yüzüyor (:
-----------------------------Suda yüzen cihaz BTR 90 Hocam
Tunceliye ilk gittiğimde bindim fena mest olmuştum içi çok ürkütücü :)