Tankla İlgili Matematik Sorusu Beyler Sonucu Lazım
-
1. tank hedefi 3/4 ile vuruyor
2. tank hedefi 4/5 ile vuruyor
bu iki tankın hedefi vurma oranı ne olur ?
cvp larda 13/15.... 24/25 ....9/10 gibi şıklar vardı diğer şıkları hatırlamıyorum ben 24/25 yaptım
denklem kuramadım birisi çözsün bi zahmet yahu...
-
eğer sadee 1. tankın 2. tanka oranını soruyorsa 3/4/4/5 şeklinde.. sonrada birinci aynen kalır 2. ters çevrilir çarpılır.. klasik bölme işlemi.. ama eğer benim dediğim gibiyse soru.. ordan da cevap 15/16 çıkar cevap.. bilmem yeterli mi..
-
14/20 yani 7/10 olucak
-
yok yok ikisinin toplam vurduğu oran. o dediğini yaptım denklemle ama şıklarda öyle bi cvp yok
edit: 7/10 yoktu ama 7/9 vardı mantık işi
mesela bi soru daha vardı
%8 KDV ile alınan mal 13,5 ediyo
%0 KDV ile alınan mal ne kadar olur ?
% 8 i 13,5 ediyosa
100 x olur diye kurarsak
-
12/25 olabilitesi yüksek.
-
ne sorusu ki bu ?
-
Soru biraz eksik gibi, "1 atış hakkı var ve vuran kazanıyor denilse iyi olurdu." Neyse soruyu ben ona göre çözeyim,
Birinci tankın hedefi vurma ihtimali P1 = 3/4, vuramama ihtimali S1 = 1 - P1 = 1 - 3/4 = 1/4
İkinci tankın hedefi vurma ihtimali P2 = 4/5, vuramama olasılığı S2 = 1 - P2 = 1 - 4/5 = 1/5
Gelelim fasulyenin osurtmayan diğer bir faydasına, mantık oalrak şöyle; Birinci tank vurabilir ikinci tank vuramaz yada ikinci tank vurur birinci tank vuramaz
Formüle dökersek P1 * S2 + P2 * S1 = 3/20 + 4/20 = 7/20
Soruyu tam yazarsan daha iyi olur, çünkü bunda şöylede diyebilirdi, "Herhangi birisi vurana kadar" ki olan olasılık. O zaman sonuç çok değişirdi. Sen yaz ona göre çözeriz.
-
Oran mı olasılık mı?
-
3/5
-
orandı. 7/20 sonuçlarda yok iyi hatırlıyorum. ontedi dediğin gibi değil. 2 si birlikte oranını istiyor. 9/10 vardı şıklarda bu sanırım.
-
Soruyu tam yazarsan daha da yardımcı oluruz. Çünkü ufacık bir kelime değişikliğinde sonuç çok farklı olabiliyor. Oranı mı, olasılığı mı?
Eğer ki benim bir önceki mesajda bahsettiğim 2. kısımsa orada seri açılımı var.