folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tankla İlgili Matematik Sorusu Beyler Sonucu Lazım

Tankla İlgili Matematik Sorusu Beyler Sonucu Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

1. tank hedefi 3/4 ile vuruyor

2. tank hedefi 4/5 ile vuruyor

bu iki tankın hedefi vurma oranı ne olur ?

cvp larda 13/15.... 24/25 ....9/10 gibi şıklar vardı diğer şıkları hatırlamıyorum ben 24/25 yaptım

denklem kuramadım birisi çözsün bi zahmet yahu...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek
    eğer sadee 1. tankın 2. tanka oranını soruyorsa  3/4/4/5 şeklinde.. sonrada birinci aynen kalır 2. ters çevrilir çarpılır.. klasik bölme işlemi.. ama eğer benim dediğim gibiyse soru.. ordan da cevap 15/16 çıkar cevap.. bilmem yeterli mi..

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    14/20 yani 7/10 olucak

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

yok yok ikisinin toplam vurduğu oran. o dediğini yaptım denklemle ama şıklarda öyle bi cvp yok

edit: 7/10 yoktu ama 7/9 vardı mantık işi

mesela bi soru daha vardı

%8 KDV ile alınan mal 13,5 ediyo

%0 KDV ile alınan mal ne kadar olur ?

% 8 i 13,5 ediyosa

100   x olur diye kurarsak 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArkiYaN
    ArkiYaN's avatar
    Erkek
    12/25 olabilitesi yüksek.

Fak yu!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek
    ne sorusu ki bu ?

yıkılma sakın !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Soru biraz eksik gibi, "1 atış hakkı var ve vuran kazanıyor denilse iyi olurdu." Neyse soruyu ben ona göre çözeyim,

Birinci tankın hedefi vurma ihtimali P1 = 3/4, vuramama ihtimali S1 = 1 - P1 = 1 - 3/4 = 1/4

İkinci tankın hedefi vurma ihtimali P2 = 4/5, vuramama olasılığı S2 = 1 - P2 = 1 - 4/5 = 1/5

Gelelim fasulyenin osurtmayan diğer bir faydasına, mantık oalrak şöyle; Birinci tank vurabilir ikinci tank vuramaz yada ikinci tank vurur birinci tank vuramaz

Formüle dökersek  P1 * S2 + P2 * S1 = 3/20 + 4/20 = 7/20

Soruyu tam yazarsan daha iyi  olur, çünkü bunda şöylede diyebilirdi, "Herhangi birisi vurana kadar" ki olan olasılık. O zaman sonuç çok değişirdi. Sen yaz ona göre çözeriz.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
     Oran mı olasılık mı?

Sen hiç kaval çaldın mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaCiNGeR
    RaCiNGeR's avatar
    Erkek
    3/5

dostum , orduya katılma kararı aldım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    orandı. 7/20 sonuçlarda yok iyi hatırlıyorum. ontedi dediğin gibi değil. 2 si birlikte oranını istiyor. 9/10 vardı şıklarda bu sanırım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Soruyu tam yazarsan daha da yardımcı oluruz. Çünkü ufacık bir kelime değişikliğinde sonuç çok farklı olabiliyor. Oranı mı, olasılığı mı?

Eğer ki benim bir önceki mesajda bahsettiğim 2. kısımsa orada seri açılımı var. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
Toplam Hit: 2240 Toplam Mesaj: 12