Tanrı Neden Böyle Bir Yolu Seçti ?
-
iyi bende bir kutsal kitap yazıyım sonra sorgulayın ama beli konuları eger fazla sorgularsanız dinden cıkarsın cehennemde yanarsın diyim.oldu bi çay demleyin
-
nickimyok bunu yazdı:
-----------------------------aslında benim kafamı kurcalayan soru daha başka ama sorunun özü bu,
şimdi.. kardeş kardeşe benzer arkadaş bırak kardeşin kardeşe benzemesini 3. sınıf akraba bile benzio birbirine yha hiç biyere bile benzemese tenidir biyeri benzer şimdi madem hepimiz iki kişiden üredik doal olarak uzaktanda olsa akrabayız. şimdi zencilerle japonlar da akraba neresi benzio bunların birbirine.?
-----------------------------
aslında sana 400 saatlik ban cevabıda verebilirim ama ......en iyisi örnek vereyim.
zenci ve sarışın bir çift evleniyor ve ikiz çocukları oluyor biri zenci biri sarışın,şimdi bu kardeşlerin neresi birbirine benziyor ? sana göre 3.sınıf akraba bile benziyor birbirine diimi? demekki bu boş .
ve nebiliyorsun adem ve havvadan doğma 3. kuşak çocukların zenci 4. kuşak çocukların çekik gözlü olmadığını?
aklına geleni yazma önce düşün sonra yaz.
iki adet madalyan var
madalyaların hakkını ver aslanım.
ister 300 saat ister 400 saat.
-
egalix bunu yazdı:
Cok dogru yazdin hojam =) az once mesajimda da yazdim; hepsi babalari musluman oldugu icin musluman olan islamdan haberi olmayan insanlar..
-----------------------------senin dinin sana, benim dinim banadır
bir başkasının dini nasıl öğrendiğ, nasıl yaşadığ,nasıl okuduğu seni ilgilendirmediği gibi..bu sarfettiğin sözler neticesinde iftiracı konumuna düşüyorsun..
-
ya abi ne demek bazılarını sorgula bazılarını sorgulama..
eğer gelip de benim önüme bir din koyduysalar, Allah şöyle yaptı böyle yaptı diye anlatıp sonra şunu şunu yapmassan yanarsın dediyseler, ben bunu araştırırım.
morportakalın açtığı bir konu vardı hank'ın götü diye, o konudaki hikayeyi okursanız daha iyi anlarsınız. her ne kadar orda kendisine tepki gösterdiysem de gözü kapalı koyunlar için işe yarayacak bir hikaye..
şimdi düşünün,
*geliyo papaz bana hristiyanlığı anlatıyo, kiliseye git yoksa cehennemde yanarsın diyo
*imam geliyo namaz kıl yoksa yanarsın diyo
*satanist geliyo şeytana tap yoksa şeytan seni çarpar diyo
*nurcusu geliyo fethullah a tap yoksa tayyip ananı da alıp cehenneme atar diyo
* o geliyo bişey diyo bu geliyo bişey diyo,
ne bok yiyecem ben sorgulamayıp da?
mallığın lüzumu yok, en ince detayına kadar sorgulayacaksın, eğer kafanın almadığı bir yer varsa orda durup bakacaksın diğer dinlerde nasıl diye, eğer tamamıyla %100 çözemediysen olayı en çok hangisi mantığına yattıysa onu seç ya da ateist ol artık sana kalmış bir olay..
-
BAAL bunu yazdı:
iyi bende bir kutsal kitap yazıyım sonra sorgulayın ama beli konuları eger fazla sorgularsanız dinden cıkarsın cehennemde yanarsın diyim.oldu bi çay demleyin
boş konuşma.kitap yazabilirsin.
varmı mucizelerin? mucizelerini göster ,mucizelerden haber ver.
ispatlarını dayanaklarını temelini göster.
örnek ve güvenilir bir insanmısın?
varmı peygamberlik vasfın? varsa söyle ben çayı koyarım yeterki sen suyu ısıt.
-
Tamam arkadaslar ben sustum bazı arkadaslara bişeyleri izah etmek çok zor olacağa benziyor.Herkes istediğine inanabilir.Herkez özgür.
Bu tarafda yaşadıklarının sefasınıda cefasınıda öbür tarafda cekiceksin.İsterseniz bunada inanmayın.Daha konusmuyorum hepinisi c0k seviyorum :))
-
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
hocam sen peygamberi gördün mü?öyle birinin yaşadığını nerden biliyosun?
mucizelerini gözüne gördün mü? ya da gören birini gördün mü?
1400 sene önce olmuş bir olay ve o zamandan bu zamana gelmiş bir kitap, gözü kapalı inanmak çok saçma bence.
ha ben ateist miyim? hayır müslümanım. ama benim bildiğim İslam akıl ve mantığa önem verir, ve mantıklı düşünürsek babamız müslüman diye müslüman olmamız saçma, kesinlikle didik didik incelemeli ve tam öğrenmeliyiz dinimizi
-
iyi de coldcum
kaç milon yıllık mevzuyu nerden araştırcan öğrencen a.q onu desene bi bana.?
yazılan çizlen kısıtlı
geri kalanı milletin tiizden uydurması? varmı itirazı olan? yahut başka bi fikri zikri olan?
-
cold-m4 bunu yazdı:
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
hocam sen peygamberi gördün mü?öyle birinin yaşadığını nerden biliyosun?
mucizelerini gözüne gördün mü? ya da gören birini gördün mü?
1400 sene önce olmuş bir olay ve o zamandan bu zamana gelmiş bir kitap, gözü kapalı inanmak çok saçma bence.
ha ben ateist miyim? hayır müslümanım. ama benim bildiğim İslam akıl ve mantığa önem verir, ve mantıklı düşünürsek babamız müslüman diye müslüman olmamız saçma, kesinlikle didik didik incelemeli ve tam öğrenmeliyiz dinimizi
-----------------------------sen hiç karın boşluğunu açıp baktın ve orada miden olduğunu gördün mü? bi miden olduğuna inanıyosun ama dimi? :) biseye inanmak için sadece görmek yeterli değildir bence ya da onu görmemek hiç olmadığını ifade etmez dimi. ama inanacağımız şeyleri sorgulamadan ona inanmak saçma sana bu konuda tamamen katıldım dostum