folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Var Mı? - İnanmak İçin Sebepler

Tanrı Var Mı? - İnanmak İçin Sebepler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chkarito
    chkarito's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    chkarito bunu yazdı

Benin bu gün bir hastam var ve hastaneden yazıyorum hasta olan kişi birinci dereceden akrabam karaciğerrinde tümör var ve baskı yapıyor bu baskı sonucunda karaciğerden geçen safra kanalı daraldı ve sarılık basladı stent için hastaneye başvurduk doktor takılacak stentin normal damar gibi mükemmel olmayacağını söylüyor biraz muhabbet ettikten sonra adamın her gelen hastasının karaciğerinin safra kanalının nerdeyse  bir fabrikadan çıkmıs gibi oldugunu gözlemledim bir insanın olusumunun tesadüf olma olasılığı bana göre imkansız
     eğer bir yaratıcı yoksa insanın oluşumu ve ölümü nasıl olacak... ?

o kadar mükemmelse niye hastalanıyor? yok tanrı isteyerek hastalık veriyor da doktorlar buna müdahale edebiliyorsa tanrının gücü yetmiyor demek.

sen önce benim sorduğumu bi cevapla bende cevaplayacağım

Önce solucan olarak doğup sonra balık olup balıktan maymuna (nasıl bir geçişise(bunun bilimde bile yeri yok mk)) hoooopppp vucuden insana dönüşmüş ama aklı fikri hala hayvan olan ateistlerle uğraşıyoz...Hey Allahım ya...Sen nelere kadirsin o hayvanları toplayıp yeni bir hayvan HALK ediyorsun..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chkarito
    chkarito's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Ya ben tanrı olsam yaratmam hiçbir şey. Niye yaratayım abi canım mı sıkılıyor, egomu mu tatmin etmem lazım? Bi de böyle labirent koymuş falan uslu olursak şirinleri görücez, yoksa cıss. Ne gerek var yani? Canlı yaratmak aşırı amaçsız bir şey. Ayrıca kaynak israfı. Bi sürü ruh, paso yığıyorsun bunları sağa sola, bunun ini cini meleği var insanı hayvanı bitkisi var, hepsi bi değişik bi acayip. Sonra bi de öbür tarafta dizmesi falan var. Aşırı gereksiz, amaçsız bir eylem yaratma eylemi. Ya da ille oyuncak lazım diyorsam ben olsam mutlu bi hayat verirdim hepsine, sadist miyim lan? Ben yaratıyorum, sonra bi de acaba inanacaklar mı diye bakıyorum falan. Arada peygamberle falan dürtüyorum insanları "o tabak biticek bak" diye tehdit eden anne gibi.

Komple gereksiz ya.

şimdi şöyle düşünelim bu gün bir yerin ağrıdığı zaman doktora gidiyorsun ve doktor sana şu ilacları iç egzessizlerini yap yapmazsan bak hastalık kapar vucudunu ağrıların artar sen kalkıp doktora sana ne dersin ama doktor senin iyiliğin için bunu der yoksa doktorun sana ihtiyacı yok senin iyiliğin için tavsiyelerde buluyor

Önce solucan olarak doğup sonra balık olup balıktan maymuna (nasıl bir geçişise(bunun bilimde bile yeri yok mk)) hoooopppp vucuden insana dönüşmüş ama aklı fikri hala hayvan olan ateistlerle uğraşıyoz...Hey Allahım ya...Sen nelere kadirsin o hayvanları toplayıp yeni bir hayvan HALK ediyorsun..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    chkarito bunu yazdı

her zamanki gibi çocuklaşmalara sidik yarışlarına döndü. şimdi ben senin neyine cevap vereyim? ortada soru yok, zaten cevap da aramıyosun.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    chkarito bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Ya ben tanrı olsam yaratmam hiçbir şey. Niye yaratayım abi canım mı sıkılıyor, egomu mu tatmin etmem lazım? Bi de böyle labirent koymuş falan uslu olursak şirinleri görücez, yoksa cıss. Ne gerek var yani? Canlı yaratmak aşırı amaçsız bir şey. Ayrıca kaynak israfı. Bi sürü ruh, paso yığıyorsun bunları sağa sola, bunun ini cini meleği var insanı hayvanı bitkisi var, hepsi bi değişik bi acayip. Sonra bi de öbür tarafta dizmesi falan var. Aşırı gereksiz, amaçsız bir eylem yaratma eylemi. Ya da ille oyuncak lazım diyorsam ben olsam mutlu bi hayat verirdim hepsine, sadist miyim lan? Ben yaratıyorum, sonra bi de acaba inanacaklar mı diye bakıyorum falan. Arada peygamberle falan dürtüyorum insanları "o tabak biticek bak" diye tehdit eden anne gibi.

Komple gereksiz ya.

şimdi şöyle düşünelim bu gün bir yerin ağrıdığı zaman doktora gidiyorsun ve doktor sana şu ilacları iç egzessizlerini yap yapmazsan bak hastalık kapar vucudunu ağrıların artar sen kalkıp doktora sana ne dersin ama doktor senin iyiliğin için bunu der yoksa doktorun sana ihtiyacı yok senin iyiliğin için tavsiyelerde buluyor

doktor-tanrı analojisi olmadı ama. doktor benim statümde bir canlı, ben doğal olarak yaratabilen kapasitede bir varlıktan söz ediyorum tanrı dediğimde, benimle eşdeğer bir canlıdan değil.

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Konu acilali birkac gun olmus, kanit olarak hala kuran'dan birkac ayet patlatmamislar(dikkat: sarcasm). 

Bence bu da bir gelisme.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chkarito
    chkarito's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    chkarito bunu yazdı

her zamanki gibi çocuklaşmalara sidik yarışlarına döndü. şimdi ben senin neyine cevap vereyim? ortada soru yok, zaten cevap da aramıyosun.

soru gayet açık insan nasıl oluşur ve öldükten sonra ne olur?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chkarito
    chkarito's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    chkarito bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Komple gereksiz ya.

doktor-tanrı analojisi olmadı ama. doktor benim statümde bir canlı, ben doğal olarak yaratabilen kapasitede bir varlıktan söz ediyorum tanrı dediğimde, benimle eşdeğer bir canlıdan değil.

işinize geldiğinde Allah yaratıyor bende yaratıyorum ozaman bende onunla boy ölçüşebilirmiyim işinize gelmeyince ben doğal olarak yaratabilen kapasitede bir varlıktan söz ediyorum tanrı dediğimde, benimle eşdeğer bir canlıdan değil.

OZAMAN ŞÖYLE TOPARLAYALIM SENİNLE EŞ DEĞER OLMAYAN BİR VARLIK SENDEN ÜSTÜN BİR KAPASİTEDEDİR OZAMAN SENİN KAPASİTEN BELLİ OLDUĞUNA GÖRE VE SENDEN ÜSTÜN OLAN BİR VARLIĞI SORGULAYAMAZSIN ÇÜNKÜ AYNI SEVİYEDE DEĞİLSİN

İNSAN ZATEN BEYNİNİN %3nü kulanabiliyor bahsettiğimiz şey allah yoktan var edebilme gücüne sahip o zaman verilen kapasitenin %3 nü kullanan bir varlık nasıl olurda ona bahşedilen beynin yaratıcısını sorgulamaya kalkar...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chkarito
    chkarito's avatar
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı

Konu acilali birkac gun olmus, kanit olarak hala kuran'dan birkac ayet patlatmamislar(dikkat: sarcasm). 

Bence bu da bir gelisme.

Kuran Mealiden paylaşanlar işinize geliyor demi meal zaten ingilizlerin  islamı bozması için çıkardıkları bir stratejidir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    chkarito bunu yazdı
    gkhn759 bunu yazdı

Bence bu da bir gelisme.

Kuran Mealiden paylaşanlar işinize geliyor demi meal zaten ingilizlerin  islamı bozması için çıkardıkları bir stratejidir

dostum peki kuranı nasıl anlamamız gerekiyor söyler misin ben arapça bilmiyorum, nasıl

ayrıca tam bir cahil ergenin tekisin şu son yazdığından dolayı ama yinede son bi şans veriyorum :)

Tnrsk tarafından 29/Nis/14 19:13 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chkarito
    chkarito's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı
    chkarito bunu yazdı
    gkhn759 bunu yazdı

Bence bu da bir gelisme.

dostum peki kuranı nasıl anlamamız gerekiyor söyler misin ben arapça bilmiyorum, nasıl

ayrıca tam bir cahil ergenin tekisin şu son yazdığından dolayı ama yinede son bi şans veriyorum :)

Sen hayatında TEFSİR diye birşey duydun mu cahil olan benmiyim sen misin... MEAL İŞİNİ İNGİLİZLER

TEFSİR NE DEMEKTİR NİÇİN GEREKLİDİR?

Tefsir:
    Tefsir kelimesi kapalı bir sözü açıklamak anlaşılır hale getirmek demektir.Tefsir eden kimse "Müfessir" adı verilir.

Kur'an Tefsiri ise; Kur'an-ı Kerim'i açıklama yeteneğine sahip büyük İslam Bilginlerinin (Müfessirlerin) Yazdıkları kitaplardır

Tefsirler, Kur'an'ın tam anlaşılamaması veya daha iyi anlaşılması ihtiyacından sonra ortaya çıkmıştır.

Şöyleki:
    Peygamberimiz (s.a.v.) döneminde anlaşılmayan konular bizzat kendisine sahabiler tarafından sorulur, O da tefsir ederlerdi. Demek ki tefsir PEygamberimiz (s.a.v.) ile başlamış daha sonraları ise bir ilim dalı olarak zamanımıza kadar gelmiştir.

Toplam Hit: 4280 Toplam Mesaj: 35