Tarih 1992,Yer Hocalı 16+

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

Turkcu_Dirilis bunu yazdı:
    -----------------------------
    Chinggis bunu yazdı:

Tabi bu bahsettiğimiz Türkî Cumhuriyetler , ne kadar Türk orası başka bir konu . Türkçüyüm ben de , sizin gibi Türkçülerle kavga etmek inanın hiç istemem ama , bu ülkeler artık Türkî olmuş , millet olarak Türk fakat kültür olarak bir çoğu Rus olmuş . O kadar çile çekmesine rağmen hem millet olarak hem de kültürel olarak Türk olan Doğu Türkistan var ki , Allah yardımcıları olsun .

Aaah aaah , Ebülfez Elçibey nükleyecekti Ermenistan'ı ama olmadı , indirdiler ...

Ne demek Türkî olmuşlar?Hem Türkî ne demek biliyormusunuz?Ben söyliyeyim.Türk olmayan ama Türk gibi görünen veya yaşıyan demek.Ben Ahıskalıyım.Bazı akrabalarım Kazakistan'da bazıları Özbekistan'da ve çok az bir kısmı da Rusya'da.Benim şimdiki kız arkadaşım bir Kazak kızı.Eğer senin bu yazdığını yüzüne söyleyebilme cesaretin varsa gel söyle.Ancak gelmeden önce sağlık poliçeni yenile:)Senin bu hatana ilk başta bende düşmüştüm.Umarım aynı hatayı bir daha tekrarlamazsın.

Esenkal

Hadi ya ? Sağlık poliçesine gerek yok , gider Kazak'a derim "sen Türk değilsin." diye . Bir sikim de olmaz , ne çabuk unuttun Türk işçileri dövdüklerini ? Tabi sizin savunmanız hazır , işçilere "onlar kürttü , Türk değil." diye bok atıyorsunuz , kılıf hazır . Senin sevgiline ne mutlu ki o özelliğini kaybetmemiş . Ama Kazakistan'dakilerin tamamına yakını öyle hoca , doğruya doğru . Ben Turancıydım ateşli , şu an bile öyleyim ama , gerçekleri bizzat gözümle görünce kalbime bıçak saplanır gibi olmuştum ben . 

Azeri hamalların , kürtlerden bile beter olduklarını söyleyenler oldu bana . Bunu söyleyen adam da yalan söylemez . Çok sağlam Azeri tanıdıklarım var , ama bunların yanında kötüleri de var .

Kazakistan'ın meclisinde daha Türkçe konuşulmuyor , adamlar uluslararası projelerde Türk gruplarına değil Rus gruplarına gidiyorlar . Buna bizzat şahit oldum ben .

Malesef herkes kendi çorbasında . 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Chinggis bunu yazdı:

Chinggis bunu yazdı:

Tabi bu bahsettiğimiz Türkî Cumhuriyetler , ne kadar Türk orası başka bir konu . Türkçüyüm ben de , sizin gibi Türkçülerle kavga etmek inanın hiç istemem ama , bu ülkeler artık Türkî olmuş , millet olarak Türk fakat kültür olarak bir çoğu Rus olmuş . O kadar çile çekmesine rağmen hem millet olarak hem de kültürel olarak Türk olan Doğu Türkistan var ki , Allah yardımcıları olsun .

Aaah aaah , Ebülfez Elçibey nükleyecekti Ermenistan'ı ama olmadı , indirdiler ...

Ne demek Türkî olmuşlar?Hem Türkî ne demek biliyormusunuz?Ben söyliyeyim.Türk olmayan ama Türk gibi görünen veya yaşıyan demek.Ben Ahıskalıyım.Bazı akrabalarım Kazakistan'da bazıları Özbekistan'da ve çok az bir kısmı da Rusya'da.Benim şimdiki kız arkadaşım bir Kazak kızı.Eğer senin bu yazdığını yüzüne söyleyebilme cesaretin varsa gel söyle.Ancak gelmeden önce sağlık poliçeni yenile:)Senin bu hatana ilk başta bende düşmüştüm.Umarım aynı hatayı bir daha tekrarlamazsın.

Esenkal

Hadi ya ? Sağlık poliçesine gerek yok , gider Kazak'a derim "sen Türk değilsin." diye . Bir sikim de olmaz , ne çabuk unuttun Türk işçileri dövdüklerini ? Tabi sizin savunmanız hazır , işçilere "onlar kürttü , Türk değil." diye bok atıyorsunuz , kılıf hazır . Senin sevgiline ne mutlu ki o özelliğini kaybetmemiş . Ama Kazakistan'dakilerin tamamına yakını öyle hoca , doğruya doğru . Ben Turancıydım ateşli , şu an bile öyleyim ama , gerçekleri bizzat gözümle görünce kalbime bıçak saplanır gibi olmuştum ben . 

Azeri hamalların , kürtlerden bile beter olduklarını söyleyenler oldu bana . Bunu söyleyen adam da yalan söylemez . Çok sağlam Azeri tanıdıklarım var , ama bunların yanında kötüleri de var .

Kazakistan'ın meclisinde daha Türkçe konuşulmuyor , adamlar uluslararası projelerde Türk gruplarına değil Rus gruplarına gidiyorlar . Buna bizzat şahit oldum ben .

Benim önceden söyleyeceğim şeyi çok güzel anımsamışsın.Bu bok atma değil.Kazakistanda Kazakların dayaklarını yiyip buraya gelenlerin havalimanında ki konuşmalarını görseydiniz,işi Kazaklara bırakmazdınız:)Bir diğer asıl önemli olan olay şu;Oraya iş için giden kürtler Kazak kızlarına sataşmaya ve laf atmışlar.Aynı olay sizin yanınızda olsa aynı tepkiyi vermezmisiniz?Ayrıca Kazakistan nüfusunda %35-40 oranında Rus nüfus var.Bunu hesaba katmalısınız.Kazakistan'da Türkçe'nin yanında Rusça konuşuluyor olması normal yani ama bu durum Azerbaycan için geçerli değildir.Azerbaycan'da ki Rus yoğunluğu %3'ü geçmez.Bu herkes bir değil olayını farklı yorumlamak mümkün ama konu farklı bir çerçeveye girer.O yüzden bunu es geçiyorum.

Esenkal

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    soykırımın babasını yapıp hala korunan ülke ermenistana binlerce kez lanet okuyoruz her sene meydanlarda ...

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

Chinggis bunu yazdı:

Chinggis bunu yazdı:

Esenkal

Benim önceden söyleyeceğim şeyi çok güzel anımsamışsın.Bu bok atma değil.Kazakistanda Kazakların dayaklarını yiyip buraya gelenlerin havalimanında ki konuşmalarını görseydiniz,işi Kazaklara bırakmazdınız:)Bir diğer asıl önemli olan olay şu;Oraya iş için giden kürtler Kazak kızlarına sataşmaya ve laf atmışlar.Aynı olay sizin yanınızda olsa aynı tepkiyi vermezmisiniz?Ayrıca Kazakistan nüfusunda %35-40 oranında Rus nüfus var.Bunu hesaba katmalısınız.Kazakistan'da Türkçe'nin yanında Rusça konuşuluyor olması normal yani ama bu durum Azerbaycan için geçerli değildir.Azerbaycan'da ki Rus yoğunluğu %3'ü geçmez.Bu herkes bir değil olayını farklı yorumlamak mümkün ama konu farklı bir çerçeveye girer.O yüzden bunu es geçiyorum.

Esenkal

Hoca öncelikle güzel üslûbun için teşekkür ederim .

Şimdi şöyle , ben bunun nüfus ile ilgili olduğunu düşünmüyorum . Yani Azerbaycan'da bile var bu tür özentilikler . Diller İngilizce'nin istilâsı altında .

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Chinggis bunu yazdı:
    Hoca öncelikle güzel üslûbun için teşekkür ederim .

Şimdi şöyle , ben bunun nüfus ile ilgili olduğunu düşünmüyorum . Yani Azerbaycan'da bile var bu tür özentilikler . Diller İngilizce'nin istilâsı altında .

Asıl ben konuyu kaynatmadığın ve asıl önemli olan şeyin paylaşımını yaptığım Hocalı Katliamı olduğunu verguladığın,ayrıca Ermenicilere el birliğiyle kapak yaptığımız için teşekkür ederim.Diğer konuları konuşacağımız platform burası değil.O yüzden o konuları burda konuşmak mevzunun özüne zarar verir.

Esenkal

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek
    indirip incelenmesi gerekir sagol paylasim icin

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

bu devran dönecek hacılar.Başka çaresi yok.Hamdolsun Türk üm ve müslümanım.Bu zmana kadar atalarım bir kez bile katliam yapmamış.Bu ne demek tabiki kelimelerle ifade edilemez.İşte biz buyuz.

Peki ya onlar? Dün ne iseler,bugün de aynılar.Zaten onlar lanetliler.Biraz yorumum dinin etkisinde  kalarak devam edebiir ama Osmanlı yı Osmanlı yapan etkenlerin en başında İslam Ahlakı gelir bu tartışılmazdır.Fatih Sultan Mehmet Han ın İstanbul u fethetmeye başladığı bölgeyi bile satan bugünki zihniyet bitecektir.Bugünler geçecek.Başka oluru yok.Öyle ya da böyle bitecek.Bitmezse biz biteriz.O zaman da dünyanın ciddi manada sonu gelir.

Şu anda bakmayın siz bizim böyle pasif bırakıldığımıza. Neden Irak a girdi Abd bize saldırmadı?

Çünkü bugün bile bu coğrafya da büyük etkimiz var.Ters döneceklerini bildikleri için yok canım kardeşim sen onların söylediklerine bakma,biz dostuz,müttefikiz diye yırtınırlar.Bizi sazan görünümüne sokanlar,salak,aptal yerine koyanlar kendilerine baksınlar.Onların yüzünden bu ülke bu hale geldi.En büyük hakimiyet milletindir.

En büyük hatayı da millet yaptı zaten.İnsan layıkıyla yönetilirmiş.Bu millet yaptığı hatayla bugün bu duruma maruz kaldı.Hatalarını anlarlar ama en başa döndükten sonra bir şeye benzemez.

Bu ülke,bugün de bu coğrafyaya hakim olacak tarihi ve kültürel birikimi elinde bulundurmaktadır.Zaten ordumuz bunun bilincindedir.Günümüzde ciddi oyunlar dönmekte,iç politika iflasın eşiğine getirilmeye çalışılmakta,ülke ciddi bir kasoa sürüklenmektedir.Tek kaos kelimesi yetersiz kalabilir bugünkü durumu açıklamak için ama bu durumda olmamız,kontrolü yitirdiğimiz manasına gelmez.

Şu an ki dönem soğuk savaştan sıcak savaşa doğru gittiğimizin en büyük bariz göstergesidir.

Atatürk'ü unutmayın,unutturnayın.Gençliğe hitabeyi ezbere bilin.İstiklal Marşımızın ilk mısrası ne diyor:

"Korkma,sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;"

Sadece bu milletin o şefkatl yüreğinin,ordu millet,vatan sevgisi kavramlarının eriyip kaybolmaması için bile bütün tehditler geri püskürtülebilir.

Başta kararlılık olmadığı için bugün Türkiye,gerek dış gerekse iç politikada pasif duruma düşürülmüştür.Yoksa gerçekten çok vatan evladı var bütün yönleriyle yetiştirilmiş,tecrübe ve strateji profesyonelleri kapsamında ülkenin ayakta kalmasına,bekasına ve kalkınmasına hizmet eden.Ve bir o kadar da kene.

Bizim üzerimize düşen tüm odaklara karşı bu ülkeyi ciddi manada savunmak.Bunun için de alanımızda iyi olmak,uzman olmak.Ülke malını keriz malı olarak değil,kendi malımız gibi görmek gerekiyor.yoksa bu ülke o Ab-d ye,şuna buna yar olmaz.Merak etmeyin bu ülke gerçekten 100 yılda 1 kan ister.100. yıl da yakı olduguna göre savş kapıda.Şaka değil.

Bugünkü dünya envanterinde Türkiye nin önemi,potansiyeli artıyor.Neyse açıklamalarım biraz yüzeysel oldu ama İslamic_Force hocam olsaydı güzel sohbet ederdik :)

Ah Atatürk ah... :|

copy
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    DkN bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    Azeri kardeşlerimizin yanındayız,hep diyoruz tek millet iki devlet gün gelir tek devlette olur.Azeri ordusu personel eğitimi açısından TSK tarafından çok iyi geliştirildi teknolojik ekipman olarak ta azeriler iyi yatırımlar yaptılar ve işgal altındaki toprakları ermenilerden çok rahat alabilecek güçteler.
    Video için teşekkürler,boşnağın bilmem nenin,arabın,filistinlinin ölümüne üzülenler soydaşlarını düşünsün biraz.

Dört devlet, Türkmenistan ve Özbekistan da var.

Yüce Türk milleti hiçbirzaman kanını yerde bırakmamıştır, kan hakkını bize öz kültürümüz verir. Xocalı da öldürülen dedelerim, ninelerim, kardeşlerim ve ağabeylerim, Allah yerinizi uçmak kılsın. Kana kan, intikam. Hepsini Türk'ün demir yumruğu ile ezeceğiz. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri bugün bulunduğu durum ile ermenistanı ebediyete intikal ettirecek güce fazlasıyla sahiptir. O gün gelip kan hakkımızı alacağımızda, bizlerde kardeşlerimiz ile birlikte ölmekten şeref duyacağız. Bizim yavşak devletimiz yine resmi olarak ermenistana savaş açmayacak, ama geçmişte olduğu gibi yine gönüllü olarak Bozkurtlar yanınızda olacak kardeşlerim.

İyi niyetli bir soydaşımızsın.Ancak bir ayrıntıyı unutuyorsun.Türkiye,Azerbaycan,Türkmenistan,Özbekistan,Kazakistan,Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile toplam 7 bağımsız 19 Özerk ve yarı Özerk Türk devleti vardır.Bu özerk devletlerin en bilineni ve içimizi yakanı malumunuz Doğu Türkistan'dır.

Saygılar

Unuttuğumdan değil, Kazakları ve Kırgızları adamdam saymadığım için yazmadım. Kendini Türk olarak görmeyeni zorla Türk yapacak değilim. Özerkleri kasıtlı olarak yazmadım, malum devletlerden bahsediyoruz.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek
    İzlerken duygulanmamak elde değil..Allah bidaah o günleri yaşatmasın milletimize..

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek
    çok alakasız ama ben azerileri sevmiyorum napıyım:)

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
Toplam Hit: 4035 Toplam Mesaj: 22