Tarih Ve Zanaatkarlığa Sahip Çıkma
-
:) alttaki yorum yapanlardan birine cok guluyorum
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------valla tarihimize kesinliklikle sahip cıkmaliyiz bu bi kesin , gerçi şu anda bu biraz imkansız tarihi yarım ada görüntüsünü 3 tane bina ile bozan , tiyatroları belediyelere emanet eden bi zihnetyet var ama umudumuzu hala kaybetmedik tabi ki.
2. şu doğada tek başına tatavsina gelelim .
ilk başlarda biraz izledm fakat bu adam bana hiç inandırıc gelmiyor elinde bilmemne marka spor saati ayağinda dağ ayakkabısı çantasi hemde en kalitelelrinden felan derken adam pek bi tek başina olmamiş gibi gelmeye başladi.
hele ki şu dağ evi tatavısına başlayınca iyice zıvanadan cıktı bu adam dağ evi yapicam die hunharca ağaçlari kesip bişeyler yapmaya başadi ya iyice uyuz olmaya başladim .
he konustuklari yanliş değil işte doğayi sevmeliyiz falan filan ama bence yaptıklari ne doğa sevgisine ne de bu tarz şeylere benzemiyor adamın anlattıklari ile yaptıklari bence çelişiyor.
-----------------------------
Biraz bokunu cikartti bu herif. Kendine mistik duygulat katma bi felsefi; ulvi yonler falan. Ki bahsettigim adam kismi degil. Zanaatkarlar ve kultur kaybi. Buyuyeceksen kulturunu unutma. Japonya gibi. Gerci bu herifin verdigi bilgilerde kullanisli olabilir. Guzel yontemlere denk geldim. Biz ogreneceklerimoze bakalim -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------shadowjedi bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk hocam,İstanbul'un fethinde Bizanslılar unutup kapıyı kilitlenmemişler,Osmanlı askerleri de bunu fırsat bilip içeri dalmışlar yazmışsın da,kaynak kim,ne zaman yazılmış bilgin var mı?
-----------------------------uvv.. Hocam 3-4 alman belgeseli izledim orda vardı. Ama hangisi şimdi bakamam. Almanların osmanlı hakkında yaptığı belgeselde mevcut. Alman yapımmı osmanlı belgeseli falan yazarsan görebilirsin.
-----------------------------zumsuk hocam,dediğin olayı yazan kişi Vatikan bağlantılı bir tarihçi diye hatırlıyorum ve olaydan yüz elli-iki yüz yıl sonra yazdığını okumuştum bu olayı,bazı yerlerde de fetih olayını karalamak babında yazıldığı da söyleniyordu,sonuçta kapıyı açık da unutsalar,surlardan da girseler olay belli,şehir çıktı ellerinden ama gözümle gördüğüm şu,surlardaki gedikler hala mevcut,değil piyade,kamyon girer.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------iyiki haketmiyorum, yoksa kim cikacak daga:) tarihe sahip cikmak icin daga cikmak ne lan? bu memlekette yasayanlarin cok kucuk bir kisminin koku orta asyaya dayanir. ama nete bir bakiyorsun masallah her dombira dinleyen kendini cengizhanin yegeni saniyor.
-----------------------------Alemsin hocam :)