folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Tarım Bakanlığı Artık Sağlıksız Ürün Üretenleri Yayınlıyor.

Tarım Bakanlığı Artık Sağlıksız Ürün Üretenleri Yayınlıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------

bence tüm bunlar göz boyama veya çıkar çatışmalarının sonucu. siz sanıyor musunuz tr'de bi tek bu markalar sağlıksız ürün üretiyor? eskiden yediğimiz şeylerle şimdkilerinin arasında dağlar kadar fark varken çıkıp 5-10 tane firma afişe etmek anca göz boyamadır. adam akıllı araştırma, kovuşturma olsa o rakam yüzbinlere çıkardı.

çocuklugumda yere yada mutfak tezgahına seker dökerdik evin gerçek sahipleri karıncalar üşüşürdü üzerine

şimdi dikkat ediyorum karıncalar şeker kavanozunun agzı açık oldugu halde toplanmıyorlar

ya karıncalar diyet yapıyor yada biri şeker ayagına bizi skyor

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Göz boyamada olsa başka bişide olsa yapıcı bir uygulama olmuş. Mesela bir kaç firma ve marka ismini hiç duymamıştım ve olurda görürsem bunlarıda bilirim bu sayede.

Ne herkes mal nede siz milletten daha akıllsınız, herkes nelerin nelerin içinde ne kadar boktan püsürükten şeyler olduğunu biliyor yada tahmin edebiliyor ama böyle bir uygulama mükemmel birşey olmuş.

Çıkıpta daha neleri var yağğğ gibi şeyler demek yerine tarım bakanlığına bu yaptıkları ile ilgili bir teşekkür maili atmanız, yaptıkları şeyi dahada üst düzeye çıkartarak daha etkili projeler üretmeleri için belli ölçüde destek olacaktır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Hazırlanan tebliğle bu ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et ürünlerinde hileyi önleyecek radikal bir adım atıyor. Sucuk, salam ve sosiste karma et dönemi kapanıyor. Tebliğ değişikliği ile bu ürünler sadece kırmızı et veya beyaz etten üretilebilecek. Türk Gıda Kodeksi'nde yapılacak değişikliğin ardından sucuk, salam ve sosis gibi ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek.

Zaman'ın haberine göre, tebliğ değişikliği ile 'Bu sucuk yüzde 60 dana eti, yüzde 40 tavuk etinden üretilmiştir' ibareli ürünler piyasada satılamayacak. Geçen hafta yapılan bir toplantı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere sektör temsilcileri ve üniversite temsilcilerinden oluşan alt komisyon konuyla ilgili çalışma başlattı. Edinilen bilgilere göre yeni uygulamanın yürürlüğe geçmesi yıl sonunu bulacak.

Bunun için piyasadaki ürünlerin tükenmesi ve raf ömürlerini tamamlamasına yönelik bir tarih düzenlemesi yapılabileceği belirtiliyor. Alt komisyonun çalışmasını tamamlamasının ardından konu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TSE, Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı üst komisyona havale edilecek. Üst komisyonda tartışmaya açılmasının ardından taraflar değerlendirmede bulunarak düzenlemeye son şeklini verecekler. Üst Komisyon tarafından hazırlanan taslak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayının ardından yürürlüğe girecek.

Et ürünlerinde hileyi önleyecek önemli bir adım atıldığına dikkat çeken bakanlığa yakın kaynaklar, konuya ilişkin çalışma başlatılmasına yönelik kararın kısa süre önce alındığını bildirdi.

Yüzde 100 dana ve tavuk etinden üretim yapma şartı ihlal edilirse cezai yaptırımlar devreye girecek. Tebliğ ihlali gerçekleştiren işletmelere idari para cezası kesilmesinin yanı sıra balda ve et ürünlerinde kısa süre önce uygulanan deşifre yöntemine başvurulacak.

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Şimdiye kadar sahte ürün üretimine yapılan cezalar gizli saklı yürülüyordu adamlara ayıp olmasın diye herhalde. Bu uygulama çok iyi gerçekten . Beter olun lan

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dj_alper senin mesir macununu göremedim listede yazmayı mı unutmuşlar yoksa gerçekten kaliteli mi?:d

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

clogu bunu yazdı:

dj_alper senin mesir macununu göremedim listede yazmayı mı unutmuşlar yoksa gerçekten kaliteli mi?:d

benim sattığım mesir macununda iso ve tse var hoca rahat ol :)

ama çakmalarını şikayet etmek lazım

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150755542987137.431824.658527136&type=3

facede bu sayfada böcekli yiyecekler filan yayınlıyor ne iş ?

arkadaş ne salak insanlar var ya. amk yapay boyayla yapılan yiyecek içecekten se böceğin boyasından yapılan doğal boyayı tercih ederim salak bu insanlar yemin ediyorum. carmin böcek boyasıymış doğal işte neyini sorguluyon göt.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

listeyi inceledimde oylesıne arkadasımın calıstıgı fırmada var ıclerınde adam sureklı esentıyon urun getırıodu o kadar yedık bısey olmadı neyse ben adamlara haber verıyım:D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Lan böcekten çıkan balı yemeyi biliyon ama. 

while (1<2)
Toplam Hit: 3373 Toplam Mesaj: 20