Tarlabaşı Nasıl Bir Yer
-
istnbullu bunu yazdı
Tarlabaşı anlatılmaz yaşanır :D Tahribatta bu konunun açılacağını hiç düşünmemiştim.
Seni Tbt aldığım güne lanet olsun. Tarlabaşı jojuğu
-
Tarlabaşı ne yazık ki İstanbul'un merkezinde bir yer olmasına karşın ne yazık ki bütün pisliğin barındığı bir yerdi. Bir tarafı Cihangir gibi lüks bir semt olmasına rağmen yine de bütün illegal işlerin dönüyordu.Hatta bir çok genelev orada vardı. Polis karakolunun 50 metre ilerisinde hayat kadınları ve travestiler vardı. Polis bariz bir şekilde göz yumuyordu. Gerçi karakoluda yıktılar. Siz iş yapmıyorsunuz dediler galiba. Ben uyuşturucu işine hiç girmedim ama Beyoğlunda oturuyorum diyince ot kullanan arkadaşlarım biz otu oradan temin ediyoruz, ordan gittik aldık falan diyorlardı. Tabi bunların sebebi doğudan gelen vatandaşların sosyal olarak uyum sağlayamaması, eğitim düzeyi, akraba evlilikleri vb.
Kentsel dönüşümle beraber bir çoğu oradan ayrıldı. Ancak şöyle bir durum var. Oradan ayrılanların birçoğu Kasımpaşa gibi yerlere taşındılar. (Bizim millette hemşehrin neredeyse herkes oraya taşınır.) Aslında sorunu çözmediler. Sadece ötelediler.
Konudaki Youtuber'ın ise bence bu olayı kurguladığını düşünüyorum. Çünkü gündemde kalabilmek için PR çalışmaları yapıyorlar. En basitinden Kanada Başbakanı Justin Trudeau sosyal medyada çok konuşulan hareketlerinin tamamen bir PR çalışması olduğu söyleniyor.
-
MhmdAlmz bunu yazdıistnbullu bunu yazdı
Tarlabaşı anlatılmaz yaşanır :D Tahribatta bu konunun açılacağını hiç düşünmemiştim.
Seni Tbt aldığım güne lanet olsun. Tarlabaşı jojuğu
lanet etme kardeşim lanet etme :D Önce kendine bak sen
-
Tarlabaşı smoke weed every day 🚮🛂
-
Tarlabaşı deyince aklıma bu sikko şarkı geliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=RXxeOldYGUs
Lazmania61 tarafından 23/Oca/18 17:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Hayatimda bir kez dahi bulunmadim Tarlabasinda.Ama internetten okuduklarim orada cekilen filmler v.s
Oranin cokta guvenli bir yer oldugu söylenemez.Ama kentsel dönusum v.b projeler sayesinde ordaki bilinmeyen hayat bilinir oldu ve Tarlabasi yeniden dogmak uzere kendi haline birakildi.
Sabah neyse belki gidilir gorursun ordaki mimari yapilari ama aksam olupta gidersen adami makatindan bicaklarlar..Nerden biliyorum dersen Ankara Yenidogan , ve Cincini örnek gösterebilirim,
Birde ibnesi cok diyorlar + sac peruk dukkanlari ile meshur olmus yerdir Tarlabasi..
-
dağlıoğlu hürriyet gibi elit mekanlardan biri güzel ülkemde
-
Eskisi kadar pisliği yok. Eskiden sokağın başından bakıp girilemiyordu. Şimdi gece girebiliyorsun ama biraz ilerleyin ileri geç sola geç bekliyorlar falan diyorlar. Biliyorlar arayışı olan adam giriyor, solda nöbette olan adam ne lazım falan diyor ama hala sakat. Geceleri hala uyuşturucu işi gırla dönüyor. Giripte artist artist gezilecek bir yer değil felaket teşkilatlanma var. Neyse ki yıkıldı biraz gitti, yine geceleri bir şey almayacaksanız girmeyin. Hatta alacaksanız da başka bir kanal bulun. :)
-
Ooo, istanbulun en nezih yerlerinden biri. Kimin kozu büyükse genelde o kazanır. Telefondan polis telsizi kaydı çalarak girip köşebaşını boşaltmışlığım var. Yakışıklı giyinip gitmeyin böyle yerlere.
AlbayHardal tarafından 26/Oca/18 15:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Ulan yazmayım yazmayım diyorum anılarım canlanıyor. Zamanında yüklü alıma gitmiştik ufağız tabi o zamanlar. Paket ediyorlardı nerdeyse bizi neyse bi şekil durumun içinden çıktık birisi aldı bizi bir binanın çatısına çıkarttı çay kahve muhabbet. Sigaralar yakıldı . Biz bekliyoruz ki semt abisi gelecek işimizi çözecek parayı o alacak biz mutlu onlar mutlu. Bir baktık bir abla geldi herkes anne diyor saygı gösteriyor :) Kanal oymuş. Gerçi seneler sonra tamirhanedede böyle bir abla vardı neyse. Sonra abonesi olduk bir süre. Çok güzel insanlar tanıdık. Hala kartala döndüğümde uğradıklarım var. Üniversiteye gelirken bana geri ödemesiz tek seferde burs vermeyi teklif eden bir adam tanıdım ben orada. O yüzden mazi içimde bir yara :)
Uslubunuzu bilirseniz sıkıntı olmaz. Ama kapısından girerken sikerler mi acaba diye girerseniz, macera arıyorsanız, direk adresine veya kişisine gitmiyorsanız sıkıntı çok. Zorla varoş olmaya çalışıyorsanız etiketçiyseniz, sahilde tohum içip ortamlarda escobarsanız sıkıntı yaşarsanız. Semt insanı onlardan olmayanı heryerde çok basit anlar :) Bu işler içinde büyümekle olur. Kanına işler sökemezsin. Sonradan edinilecek bir davranış yapısı değil yani.
Ayrıca, çinçin, yavuz selim, kamberler, gedik vs bunların hiçbirini istanbulun belirli semtleriyle kıyaslamayın. Hepsini gördüm takıldım . Hepsinde güzel insanlar tanıdım. Ama iş semt yarışına gelirse evet diyip geçiyorum. Yıkılması üzücü oldu. Kamberleride yıktılar dağıtmaktan başka işe yaramadı. Adamların en azından bir mahalle kültürü vardı. Başka mahallelere zıplamıyorlardı. Şimdi bursanın heryerinde fiti fiti geziniyorlar.
Easx tarafından 26/Oca/18 16:39 tarihinde düzenlenmiştir