folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Taş Ocağı Ruhsatı Hakkında

Taş Ocağı Ruhsatı Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi
    blackglove bunu yazdı
    Asi bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

orman sınırı içerisinde izin dosyası hazırlayabilirim :)

Evrak işlerinin nasıl ilerlediğini falan öğrenirsem ve kabul edersem işi neden olmasın 

İşin ormanla ilgili kısmını biliyorum ben. Ormanla ilgili kısım şu şeklide bahdedilen yer orman sınırları içerisinde ise o yörenin bulunduğu orman işletmesine başvuruluyor ardından işletmenin bağlı bulunduğu bölge müd. izin irtifak şubesine devrediliyor. sonraki aşamasında serbest orman mühendisleri oranın vaziyet memleket amenajman vs gibi haritalar ve açılacak olan taş ocağının ilgili yasalara (16 ve 17 madeler) dayanaklar, inceleme ve gerekçeli raporlarla birlikte hazırlanıp kuruma teslim ediliyor. İşletme Mta dan tutta kültür varlıklarına kadar aklına gelecek her türlü envai kurumlara kurum görüşü soruyor ardından izin belirli yıllık peryotlarla misal 5 yıllık izin alınıyor belirli bir bedel karşılığında. Onun haricinde aklına takılan başka soru varsa hocam yaz buraya bizim bir üstad çok hakim bu tarz konulara onada sorarım..

Bana migem de adamın olmazsa uzun sürer falan dediler ilgilenmek sıkıntı değil şu an çalışmadığım için ilgilenir hallederim ama başka bi iş var olursa bu yarim kalsın falan istemiyorum 

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek
    Asi bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı
    Asi bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

orman sınırı içerisinde izin dosyası hazırlayabilirim :)

Evrak işlerinin nasıl ilerlediğini falan öğrenirsem ve kabul edersem işi neden olmasın 

İşin ormanla ilgili kısmını biliyorum ben. Ormanla ilgili kısım şu şeklide bahdedilen yer orman sınırları içerisinde ise o yörenin bulunduğu orman işletmesine başvuruluyor ardından işletmenin bağlı bulunduğu bölge müd. izin irtifak şubesine devrediliyor. sonraki aşamasında serbest orman mühendisleri oranın vaziyet memleket amenajman vs gibi haritalar ve açılacak olan taş ocağının ilgili yasalara (16 ve 17 madeler) dayanaklar, inceleme ve gerekçeli raporlarla birlikte hazırlanıp kuruma teslim ediliyor. İşletme Mta dan tutta kültür varlıklarına kadar aklına gelecek her türlü envai kurumlara kurum görüşü soruyor ardından izin belirli yıllık peryotlarla misal 5 yıllık izin alınıyor belirli bir bedel karşılığında. Onun haricinde aklına takılan başka soru varsa hocam yaz buraya bizim bir üstad çok hakim bu tarz konulara onada sorarım..

Bana migem de adamın olmazsa uzun sürer falan dediler ilgilenmek sıkıntı değil şu an çalışmadığım için ilgilenir hallederim ama başka bi iş var olursa bu yarim kalsın falan istemiyorum 

Belirttiğim gibi işin ormana dokunan kısmıyla ilgileniyoruz mesela limak ciner gibi guruplarla çalışıyoruz işin bürokrasi kısmıyla biz ilgileniyoruz. Diğer siyasi ayağı bilemiyorum valla.

İts My Life. NOW or NEVER
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4snake
    4snake's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarı ile bu iş ruhsat ile bitmiyor. Patlatma yapacaksanız dinamit ile patlatma izinleri ve belgeleri v.s. var. İşlerini yaptığım bi alçı taşı madeni var yarın detaylı öğrenip eklerim buraya.

Kavanoz dipli dünya
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Bir maden mühendisi olarak konuya hakimim fakat değişen kanuna ayak uydurabilecek kadar hızlı değilim ve zamanım yok.

Ciddi bir konudan bahsediyoruz o yüzden kesinlikle ve kesinlikle 'yetkilendirilmiş tüzel kişilik' (YTK) hizmeti almalısın

bulunduğun ilde de mutlaka bu hizmeti veren bir kurum vardır, ücret karşılığında hizmetini al. Migem ve diğer kurumlardaki işlerin çok hızlı bir şekilde halledilir ve başın ağırmaz. Sadece ocağı işletmeye açma kısmında zor bir süreç yok, ocağı açtıktan sonra da fazlasıyla yoğun resmi işlemler oluyor o yüzden sürekli hizmet alman senin için daha faydalı olacaktır. En basiti açacağın taş ocağında maden mühendisi çalıştırma zorunluluğun var , maden mühendisini işe alım süreci bile yorucudur o yüzden bırak bu işlerle YTK ilgilensin

mühendis lazımsa ulaş:)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4snake
    4snake's avatar
    Erkek

Mta maden dairesinden cevher tespiti yaptırılıyomuş.
    Müşavirlik firmasına gidilip alanın kordinatları veriliyo. Başkasında o alanın ruhsatı var mı yokmu o kontrol ediliyo.
    Herşey uygun ise Maden dairesi evrak düzenleyip tüm kurumlardan görüş alınıyormuş.
    En son Başbakanlığa gidiyo şirket inceleniyo en az 3 yıl sürermiş. Daha da yardımcı olunmasını istersen vereyim şirketin numarasını arayıp görüş al istersen.

Kavanoz dipli dünya
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi

Evraklar migem de bana orda yardımcı olacak biri lazım hepinize teşekkür ederim herkes bilgini paylaşıyor seviyorum tahribatı 

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

Evrakların düzgünse, herşey mantık çerçevesinde işlediğinden çok beklemeden ruhsatı alırsın.

Daha sonra işletme şekline göre gerekli izinlerini de talep edersin, işletme yöntemin önden belliyse zaten izin sürecine konu edersin.

Metal madeni kömür maden gibi 4. grup ruhsatlar olsa daha fazla bilgi verebilirdim ama taş ocağı ruhsatı almanın 4. grup ruhsat almaktan daha zor olduğunu düşünmüyorum.

Kolay gelsin.

Yapay zeka, zeka değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

Bir maden mühendisi de burada duruyor. Ruhsat hakkında detaylı bilgiyi bilgisayar başına geçince yazacağım.

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

taş ocağı niyetimiz vardı ama prosedürü çok kum ocağı araştırıyorum bu ara varmı bu işle ilgili bilgisi olan

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
Toplam Hit: 2627 Toplam Mesaj: 20
taş ocak migem ruhsat