folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Tasarım Bilgisayarı Toplanacak, Fikirlerinizi Bekliyorum

Tasarım Bilgisayarı Toplanacak, Fikirlerinizi Bekliyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar şimdii dikkatlice okuyun lütfen yazdıklarımı..

Bu orospu çocuğu cad programları ve piç kurusu oem markalar kendi aralarında anlaşıp programın yeni versiyonu çıktıkca eski donanımları köreltiyorlar.

Özellik kapatıyorlar vs.

Birebir aynı özellikte Dell Precision iş istasyonu ve toplama pc'yi kıyaslasanız arada uçurum performans farkı olur. Dell siker atar.

Bunun sebebi programların iş istasyonunu tanıyıp onlara özel sürücülerle iş yapması.

İş istasyonu seçerken analiz yapmıyorsanız tek çekirdek hızı hangi işlemci ise onu alın. 100çekirdek 2.5ghz, 2çekirdek 5ghz kadar performans veremiyor tasarımda.

Peki biz ne yapıyoruz?

Gidip quadro ekran kartlı bir pc topluyoruz. Kullandığımız programın sitesine gidip hangi ekran sistemi premium, gold vs işaretlediyse oradaki sürücüleri indiriyoruz.

Sürücüyü modlayıp kendi ekran kartımızın model bilgisini ekliyoruz ve kuruyoruz.

Tatatatamm program dell pc'de çalıştığını sanıyor.

Tabi her program için bu kadar kolay değil, bazılarında anakartta da model no girmek gerekiyor ancak her anakart izin vermiyor modlamaya, ona göre model seçin.

Benim önceki tecrübelerimde ekran kartı sürücülerini oem sürücülerle değiştirdiğimde tüm özellikleri açıldı. Görüntüdeki köşeler yerini mükemmel anti aliasing'e bıraktı.

Faydalandığım video linkini bulursam paylaşacağım. bunları rastgele buldum.

https://www.youtube.com/watch?v=zZh76gYJOCk

https://www.youtube.com/watch?v=RdJ-5uSPRrU

Kısaca tasarım programlarında 1-ekran kartı, 2- işlemcinin tek çekirdek hızı, 3-en az 32gb ram, 4 nvme disk.

PC'de hiç bir durumda HDD bulunmamasını öneririm.

Bana göre sikerler masaüstü pc'yi. Aynı paralara daha iyi laptoplar var.

Örnek:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-dell-precision-7740-xeon-e-2286m-64gb-ram-1tb-ssd-16gb-rtx5000-1049278354/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-hp-zbook-17-g6-xeon-e-2286m-rtx-4000-32gb-ram-17.3-1yil-grnt-1056215617/detay

Bu paraya masaüstü toplasanız daha ucuza gelmeyecek ve daha fazla performans alamayacaksınız.

Ben amerikadan almıştım iş istasyonlarını, dolar da ucuzdu. Amerikadan çok iyi ikinci el, sıfır düşürebilirsiniz ebay'dan. 

Kopuk kopuk yazmış olabilirim arkadaşlar, affola..

Ek olarak: İş istasyonlarının yerinde servis garantisi mükemmel bir olay. Yaptığınız işten para kazanıyorsanız değerlendirmenizi öneririm. Ben amerikadan uluslarası on site servis garantili olarak aldım hep.

Kaan tarafından 26/Eki/22 23:37 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Şu an solid'in tüm exelerini, flexlicence'in exelerini, common folder klasöründeki solid ile ilgili tüm exe'leri "Windows 10 Firewall Control" adlı program ile internete gelen gidenini kapatıp kullanıyorum. Yardım vb hiçbirşey açılmıyor. Fiddler ile kontrol ettim.
    Açılışta bir yere bağlanmaya çalışınca bu firewall programı uyarı verip "engelledim abi" diyor. Yani internetten koparttım bu şekilde.

Gigabit bağlantı takacaksan benim ilk ve basit aklıma gelen yöntem olarak: Solid'i tüm kullanıcılar kullanacak gibi tek kişilik kur, RDP'yi patchle, bilgisayara kullanıcı aç denetim masasından. Sonra uzaktan bu pc'ye RDP ile bağlanıp herkes aynı anda kendi oturumunu açıp çalışmayı denesin. Böylece saat güncellemesinden vazgeçmemiş olursun, gerekirse internete de çıkar.

Bu yöntemi dandik ttnet modemini router olarak kullanan ofiste denedim ancak tahminim benim bant genişliğim yetmedi. Bir pc wifi ile bağlı, diğeri gigabit mi ne bilmiyorum. Modem dğer taraftan 3-4 pcye internet vermeye çalışıyor. Ben randıman alamadım ancak güçlü pc ve gigabit bağlantı ile sorun yaşamazsın diye düşünüyorum.

Networkçü değilim, network işinde uzman mürid/e'ler hatalı olduğumu yüzüme çarpabilir :)

Yanına nx yada mastercam çalışır mı bilemiyorum.

---

Yok illa internetten kopartacağım diyorsan fiziksel firewall arkasına yada firewall kurulu bir makine arkasına al yukarıda trooper 'ın söylediği şekilde

RDP ile o şekilde aktif şuan. lisans sayısından fazla kullanıcıda aynı anda açtırmıyor, olsun dert değil şimdilik.

"Windows 10 Firewall Control" isimli programı merak ettim. daha doğrusu engellediğin exeleri. netlimiter kullanıyorum evdeki pcde, göz kararı bütün klasörü engelletiyorum gerektiğinde.

ama sağda solda kıyıda köşede kalmış bir exenin puştluk yapıp yapamayacağından emin olamıyoruz tabi.. tek tek nasıl bulunacak hangi exe hangi programın nasıl içinden çıkarım bilmiyorum :D

fiddler ne iş yapar? şöyle bir baktım ağ trafiği izletiyor gibi. doğru muyum?

samaccc bunu yazdı

ortalama kaç para tutuyor böyle sistemler   ?

36 bin gibi bir şeye mâl oldu. ssd ve ramler amazon yurtdışından. ekran kartı ve psu elimde vardı, onlar da dahil değil fiyata. kısacası ekonomiyle birlikte uçuyoruz....

Kaan bunu yazdı

Arkadaşlar şimdii dikkatlice okuyun lütfen yazdıklarımı..

bu verdiğin bilgiler çok canımı sıktı... modlama işine falan girersem çalışan sistemi de çalışmaz hale getiririm muhtemelen, şimdilik böyle takılsın... :/

...said addicted.
Toplam Hit: 3532 Toplam Mesaj: 23
kasa masaüstü bilgisayar toplama masaüstü sinerji