Taşınabilir Disk. Marka?
-
Öncelikli olarak tercihim olmayan markalar arasında (Çok yaygın olmasına rağmen)Seagate, Mikrobox var. Sağlamlıkları bakımından güvenilir bulmuyorum.
Ortasınıf olduğunu düşündüğüm ya da pek bilgimin olmadığı markalarsa, A-Data, Hitachi, WD, Verbatim, Samsung, LG, HP.
Aslında güvenilir bulduğum tek marka, şimdiye kadar kullandığım hiç bir ürününde şikayetçi olmadığım Toshiba.
Kullanım deneyimlerinize göre sağlamlık bakımından en iyisi sizce hangisidir fikir verebilir misiniz?
Bu arada sinekten yağ çıkartarak max. 200 Lira civarında 1 Tb alabilmeyi umuyorum :) (Pek bilinmeyen markalarda bu fiyat mümkün.)
Edit; Bu arada benzer şekilde forumda açılmış konular var ama tarihleri epey eski. O konularda WD biraz daha öne çıkmış gibi..
-
-
-
Bunu buldum, gerçi 5400 rpm ama idare et artık :)
-
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/wd-my-passport-2-5-quot-1tb-usb3-0-tasinabilir-disk-65364711
şiddetle öneririm ayrıca seagate sandığının aksine yaygın, çok kişide gördüm :)
-
Hacılar eyvallah. Ancak benim esas istediğim, kullanım deneyimlerine göre markaların dayanıklılığı hakkındaki fikirleriniz.
-
Hocam sana şunu söyleyeyim, şuan masamda 2 tane wd taşınabilir hdd duruyor.Biri 640gb usb2.0 diğeri de 2tb usb3.0
640gb olanı yaklaşık 5 senedir bende sayısız kere yere düştü, 1 kere kablosuna takılıp adaptörünü kopardım(başka adaptörle hallettim :D), 1 kere de arkadaş benden aldıktan sonra bisikletle giderken tekerleğe sıkıştırmış :D
Ayrıca bu hddlerin 2 si de en az 2 haftada bir istanbul-kocaeli arasında bavulda otobüs yolculuğu yapıyor (atma-tutma gırla) hala tık demediler.He aklıma geldi 640gb olan da bi kere çok sağlam yere düşmüştü kasası falan açılmıştı topladım bağladım pcye daş gibi daş.
2tb olanın başına daha pek bişey gelmedi geçen sene aldım onu sadece üstü çizikle dolu.
Bundan daha iyi kullanıcı deneyimi sağlayan varsa gelsin yazsın buraya.
Şansızlık eseri hatalı bir ürüne denk gelmediğin taktirde western digitali her türlü tavsiye ederim.Benim tavsiyemle 3 tane arkadaşım wd aldı onlarınki de çatır çatır çalışıyor.
Yanlız belirtmeliyim ki bu dediklerim 3.5 inc olan adaptörlü modeller içindir küçük olanlar hakkında benim bir deneyimim yok ama arkadaşta var bi tane 120gb lık 3 senedir falan sağlam çalışıyor.
-
WD kullaniyorum 3 senedir bir sorun yasamadim.
-
Seagate den uzak dur!
Durup dururken bozulmuş Seagate 1tb lık 3.5" bir diskim ve yaklaşık 20cm den düştüğü için açılmayan 2.5" bir diskim daha çekmecede yatıyor, resmen rezalet bir durum anlatılmaz yaşanır..
Tavsiyem WD almandır, 4 yıldır kullanıyorum 2.5" harici olarak 500gb versiyonunu, hiç düzgün bakmadığım ve defalarca düşürdüğüm halde hiçbir sorun çıkartmadı.
-
smartmedia HG2008 320GB diye televizyona bağlanan 2.5" hdd çalışırken birçok kez 30-50 santimden hatta 1 metreden bile yere düşüp bozulmadığı halde, WD My Passport Essential USB 3.0 / 1 TB / 2.5" hdd 40 santimden çalışırken düşünce gitti.. WD iyidir her türlü; ama bana çalışma hızından çok sağlamlık gerekli o yüzden, bir daha alırsam WD alır mıyım bilmiyorum.
-
bendeki seagete 5. senesini doldurdu, yaşım kadarda düştü, hatta düşmekten sağı solu kırık halde fakat halen çalışıyor