Taşınır HDD Düşürdüm Yardımcı Olabilecek Var Mı?
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------sevgili canım abim, üzülerek söylüyorum ki tüm teknik müdahalelere rağmen hdd'yi kurtaramadık. ( doktor gibi oldu lan :D )
hdd okuyucunu büyük bir anı olarak saklayacağım.
bord değişimi iğne kolu aklına ne geliyorsa hepsini değiştirdim.
tıkırtı içeriden kopan ufak bi parçanın sebebi.
ön disk kopan parçanın etkisiyle çokk minik çiziklerede sebep olmuş.
valla üzüldüm :/ bir dahakine daha dikkatli olursun.
-----------------------------
Topragi bol olsun ne diyelim. -
benim hddyi de ekran kartını modifiye ederken yakmıştık,soğuk su iyi geldi üstüne :-)
-
Bundan anlasiliyor ki HDD tamir etmeyi ogrenmis kisilerin bu tamirler ile oldukca yogun olabileceklerini soylemek mumkun .
http://www.youtube.com/watch?v=odQ3fpYZL44
Bu konuya neden yeterince ilgi yok , HDD ler icin bir cok konuda tamir edilemez denilirken google da ise 199 dolara bile tum diskinizdeki bilgilerin buyuk bir kismini kurtarabiliriz ilanlari mevcut . Bu isi yapan belki de ozel gelistirilmis araclar ve teknik bilgiye sahip kisiler var . Peki neden bu kadar elektronik ve bilgisayar uzmani bu kadar is imkanina sahip bir konu varken HDD tamiri yapmiyor ? Sadece merak ettim .
-
shadowjedi bunu yazdı:
-----------------------------
benim hddyi de ekran kartını modifiye ederken yakmıştık,soğuk su iyi geldi üstüne :-)
-----------------------------abi nasıl başardınız onu :|
@ mavigözlüdev / sağolasın kardeşim :)
@iremciğim / bu işler dediğin gibi pek revaçta değil, ve muhteşem para kazandığımız doğru (:
örnek, kaygusuza yapılan işlemin fiyatı 700 lira. hemen hocuuuuu naptın sen diye naralar atmayın, öyle diskler geliyor ki yemeden içmeden kesiliyorsunuz bazen.
( onun bizde yeri ayrı olduğundan & tahribat dayanışmasına göre hareket ettiğimizden dolayı gram birşey almadım, kendisini çok seviyor ağbeyim olduğundan dolayı derin saygı duyuyorum : )
durumun aciliyeti ve kurtarılan bilginin hassasiyeti arttıkça fiyat tavan yapıyor.mesela bir örnek daha, polis zarar görmüş bir diski getirdi tam 1 aydan fazla zamanımı aldı. 1.500 tl para aldım.
kısası güzel iş, tabi bilgisiz hiç birşeye atlamamanız dileği ile.
-
sercan herşey için teşekkür ederim uğraşman bile benim için yeter hiç bir şeye yanmıyorum o kadar web arşiv ve programlarım uçtu gitti ona üzülüyorum ben bir bardak soğuk su içeyim.
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------sercan herşey için teşekkür ederim uğraşman bile benim için yeter hiç bir şeye yanmıyorum o kadar web arşiv ve programlarım uçtu gitti ona üzülüyorum ben bir bardak soğuk su içeyim.
-----------------------------estağfurullah canım abim ne demek. (:
bundan sonra daha dikkatli olmalısın, böyle disklerin kurtarılması bayağı zorlu, bu zor bazen başarıyla bazen hüsranla :/
neyse geçmiş olsun tekrardan.
-
benim harici diskte gıcırdıyo sürekli içindekileri almaya çalışıyorum şimdi. 1 saati geçti 11 gb veriyi kopyalayamadım.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------benim harici diskte gıcırdıyo sürekli içindekileri almaya çalışıyorum şimdi. 1 saati geçti 11 gb veriyi kopyalayamadım.
-----------------------------muhtemelen aşırı yazma/silmeden kaynaklı abi.
harici bi sistemden almayı denesen daha iyi olur (: mini xp / live linux.
-
içinde 6-7 yıllık foto arşivim, görsel eğitim setleri, scriptler vs. vardı bi kısmını aldım da diğer kısmına geldi sıra. öyle çok aşırı yazma silmede yapmadım. bi kaç aydır böyle gıcırdıyodu. cihaz 4-5 aylıkken yapmaya başlamıştı ama o zaman veri aktarımında problem yoktu. geçen seninle facebookta görüştük ya bu konu ile ilgili. yedek alsaymış falan dediydim. kendim almamışım :)
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------içinde 6-7 yıllık foto arşivim, görsel eğitim setleri, scriptler vs. vardı bi kısmını aldım da diğer kısmına geldi sıra. öyle çok aşırı yazma silmede yapmadım. bi kaç aydır böyle gıcırdıyodu. cihaz 4-5 aylıkken yapmaya başlamıştı ama o zaman veri aktarımında problem yoktu. geçen seninle facebookta görüştük ya bu konu ile ilgili. yedek alsaymış falan dediydim. kendim almamışım :)
-----------------------------abi diskin yorgun düşmesi için bir çok şey var; dengesiz voltajlar, yetersiz psu, aşırı yazdırma ve sildirme fabrikasyon vs. benim en çok ses mevzusu yaşadığım disklerin başında maxtor ve seagate var. bazı modellerinde genellikle bu tip arızalar söz konusu.
sanal çalışan bir sistem altından aşırı yüklenmeden sisteme çekmen daha iyi.
windows altında ki işlemlerde genellikle yedekleme işlemi çok uzun sürüyor ya da hata veriyor. / eğer dosya sisteminde bir bozukluk yoksa.
önerim söyle ; hdd'de disk birleştir. hirrende hdd' araçlarında bi çok disk birleştirme aracı var istediğini seç kullan.
yine hirren içinden live xp ile ya da linux'la çekip sağlıklı bir şekilde alabilirsin.