Taşınma Durumları - Emlak Konut Vs.
-
Taşınma lehine gerekçeler: -
Çocuklar küçük; site ortamında sosyal alan, güvenli oyun, temiz çevre çok değerli.
-
Eşin sabah erken çıkıyor; güvenlik ve kontrollü giriş çıkış önemli.
-
Balıkesir’de deprem kaygısı gerçek. Emlak Konut projeleri teknik olarak denetimli ve yeni bina = düşük risk.
-
Mevcut sokak ortamı seni rahatsız ediyor, “eğitimsizlik, kavga, park yeri” vurgularından belli. Bu tip huzursuzluklar zamanla büyür, azalmaz.
Taşınma aleyhine gerekçeler: -
Sitenin 415 daire olması “insan kalabalığı = potansiyel gürültü, park, yönetim krizleri” demek.
-
Giriş katı özel bahçe güzel ama mahremiyet düşük; “camdan bakan komşular, geçenlerin göz hizası” sıkıntı yaratabilir.
-
Aidat + kira farkı = yıllık en az 130–150 bin TL ek yük. Bu seni zorlamaz gibi görünse de psikolojik olarak “fazla ödüyorum, karşılığını alıyor muyum?” hissi yaratabilir.
-
Site yönetim kalitesi çok belirleyici: kötü bir yönetici olursa huzur yine kaçar.
Somut öneri: -
Taşınmadan önce aynı sitede yaşayan 2–3 kiracıyla mutlaka konuş (özellikle giriş katı olanlar). En net bilgi orada.
-
Gündüz değil,
akşam saatinde siteyi gez. Çocuk sesini, otopark yoğunluğunu, ortak alan kalabalığını gör. -
Bahçenin konumu (önünden yaya geçişi var mı, site içi yol mu, park kenarı mı) fark yaratır. Eğer biraz iç kısımda ve görece “kör nokta” değilse, yaşam kaliten iyi olur.
-
Aidatı, özellikle 12 ay sonra (ısıtma, temizlik, güvenlik zamları) nasıl artıyor sor — “şu an düşük” diye girip 6 ayda iki katını ödeyen çok.
-
Giriş katında su basması, nem, böcek gibi riskleri kontrol et (yeni site olsa da ilk yıl drenaj kusurları olabiliyor).
Kısa değerlendirme: -
Eğer
ek maliyet seni zorlamıyorsa ve mahremiyet sorununa tahammül edebilirim diyorsan, siteye geçmek net şekilde daha huzurlu olur. -
Ama
sessizlik, izole yaşam senin için birincil konfordaysa, o bahçeli daire birkaç ay sonra “herkesin gözü üstümde” hissine dönebilir.
Ben olsam çocuklar küçükken siteye geçer, 5 yıl sonra daha sakin bir yere taşınmayı hedeflerdim. Bu yaşta çocuklar için güvenli oyun ve arkadaş ortamı, park yeri kavgalarından daha kıymetli.
Yine de “giriş katında rahatsız olur muyum” kısmı tek kırmızı çizgi; orada mutlaka gözünle gör, hissederek karar ver. -
-
mischka bunu yazdı
bu adami dinle, çok net tecrube konusmus.
5 yildir site ici bahce katta oturuyorum, benim de kucuk cocuklar var.
hanim cok rahat, bahceye parka cocuklar kendileri gidip geliyor.
gectigimiz ay tasinmak durumunda kaldim, sadece site ici bahce kat evler baktik, ve yine site ici bahce kat bir yere tasindik.
konforuna alisirsan vazgecemezsin.
biz pandemide senin su an oturdugun gibi bir sokak uzeri apartman dairesinden (dubleks buyuk bir daire idi, ilk kez bahce kat site ici bir yere gectik (ufak 2+1 idi)
sokaga cikma yasaklarinda cennete gelmis gibi olduk.
daire ufak da olsa mustakil bahce konforu senede 9 ay +2 oda gibi konfor katiyor.
-
hocam aidatlar. yüksek yoğunluklu sitelerde nispeten düşük olsa da site aidatları kazığın budaklısını sokuyor :D
konuyu bölmeden bana topolinoyu anlatsana :) acayip yükseğim arabaya günlük git gel 5-8 km kullanılacak tavsiye eder misin? içine kamera koyabilir miyim? kapısı kolay açılıyor mu? kışın kayıyor mu? ısıtma falan var mı :) -
mischka bunu yazdı
Taşınma lehine gerekçeler: -
Çocuklar küçük; site ortamında sosyal alan, güvenli oyun, temiz çevre çok değerli.
-
Eşin sabah erken çıkıyor; güvenlik ve kontrollü giriş çıkış önemli.
-
Balıkesir’de deprem kaygısı gerçek. Emlak Konut projeleri teknik olarak denetimli ve yeni bina = düşük risk.
-
Mevcut sokak ortamı seni rahatsız ediyor, “eğitimsizlik, kavga, park yeri” vurgularından belli. Bu tip huzursuzluklar zamanla büyür, azalmaz.
Taşınma aleyhine gerekçeler: -
Sitenin 415 daire olması “insan kalabalığı = potansiyel gürültü, park, yönetim krizleri” demek.
-
Giriş katı özel bahçe güzel ama mahremiyet düşük; “camdan bakan komşular, geçenlerin göz hizası” sıkıntı yaratabilir.
-
Aidat + kira farkı = yıllık en az 130–150 bin TL ek yük. Bu seni zorlamaz gibi görünse de psikolojik olarak “fazla ödüyorum, karşılığını alıyor muyum?” hissi yaratabilir.
-
Site yönetim kalitesi çok belirleyici: kötü bir yönetici olursa huzur yine kaçar.
Somut öneri: -
Taşınmadan önce aynı sitede yaşayan 2–3 kiracıyla mutlaka konuş (özellikle giriş katı olanlar). En net bilgi orada.
-
Gündüz değil,
akşam saatinde siteyi gez. Çocuk sesini, otopark yoğunluğunu, ortak alan kalabalığını gör. -
Bahçenin konumu (önünden yaya geçişi var mı, site içi yol mu, park kenarı mı) fark yaratır. Eğer biraz iç kısımda ve görece “kör nokta” değilse, yaşam kaliten iyi olur.
-
Aidatı, özellikle 12 ay sonra (ısıtma, temizlik, güvenlik zamları) nasıl artıyor sor — “şu an düşük” diye girip 6 ayda iki katını ödeyen çok.
-
Giriş katında su basması, nem, böcek gibi riskleri kontrol et (yeni site olsa da ilk yıl drenaj kusurları olabiliyor).
Kısa değerlendirme: -
Eğer
ek maliyet seni zorlamıyorsa ve mahremiyet sorununa tahammül edebilirim diyorsan, siteye geçmek net şekilde daha huzurlu olur. -
Ama
sessizlik, izole yaşam senin için birincil konfordaysa, o bahçeli daire birkaç ay sonra “herkesin gözü üstümde” hissine dönebilir.
Ben olsam çocuklar küçükken siteye geçer, 5 yıl sonra daha sakin bir yere taşınmayı hedeflerdim. Bu yaşta çocuklar için güvenli oyun ve arkadaş ortamı, park yeri kavgalarından daha kıymetli.
Yine de “giriş katında rahatsız olur muyum” kısmı tek kırmızı çizgi; orada mutlaka gözünle gör, hissederek karar ver.Çok teşekkür ederim hocam detaylı anlatım için çok faydası oldu. Şu aşamada çok sessizlik ve izole olmayı hedeflemiyoruz biz de zaten çocuklardan dolayı pek sessiz olma şansımız yok :) Çocukların sosyalleşmesi için sürekli ya arkadaşlardayız ya da park bahçe kafe vs. Özellikle yaz aylarında neredeyse evde duramıyoruz çünkü çocuklar evde sıkılıyor, ekran bağımlısı olmamaları için de sürekli bir aktivite planlıyoruz.
Mahremiyet durumunda da pek rahatsız olacağımı zannetmiyorum çünkü şuan ki evimizde de balkonda kahvaltı yaparken karşı komşuyla karşılıklı yapıyorz resmen, sokaklarda dar ve evler yakın malesef. Tek aklıma takılan gece geç saatlere kadar parktan gelebilecek olan çocuk sesleri, özellikle 8-12 yaş arasındaki çocuklarda ses çok yükselebiliyor oyunlar çok hırçınlaşabiliyor. Acaba gece saat 1e kadar park sesi gelir mi? Ya araba zırıltısından motor sesinden iyidir yine de ama o biraz soru işareti kafamızda. Sitede oturan birilerini bulmaya çalışıcam bunu öğrenmek için. -
-
muaythaist bunu yazdımischka bunu yazdı
bu adami dinle, çok net tecrube konusmus.
5 yildir site ici bahce katta oturuyorum, benim de kucuk cocuklar var.
hanim cok rahat, bahceye parka cocuklar kendileri gidip geliyor.
gectigimiz ay tasinmak durumunda kaldim, sadece site ici bahce kat evler baktik, ve yine site ici bahce kat bir yere tasindik.
konforuna alisirsan vazgecemezsin.
biz pandemide senin su an oturdugun gibi bir sokak uzeri apartman dairesinden (dubleks buyuk bir daire idi, ilk kez bahce kat site ici bir yere gectik (ufak 2+1 idi)
sokaga cikma yasaklarinda cennete gelmis gibi olduk.
daire ufak da olsa mustakil bahce konforu senede 9 ay +2 oda gibi konfor katiyor.
Parkta oynayan çocuk sayısı tahminen kaçtır hocam, oradan bi çıkarım yapabilirim sitedeki çocuk sayısını :) bir de parktan kaçta ayrılıyor aile ve çocuklar genelde? Misal "abi saat 22den sonra kimseler kalmıyor herkes evine çekiliyor yavaştan" diyebiliyormusun?
Bu arada ev ilanda hala bi bakıp değerlendirirmisin?
https://shbd.io/s/oEwnFANw -
kroo bunu yazdı
hocam aidatlar. yüksek yoğunluklu sitelerde nispeten düşük olsa da site aidatları kazığın budaklısını sokuyor :D
konuyu bölmeden bana topolinoyu anlatsana :) acayip yükseğim arabaya günlük git gel 5-8 km kullanılacak tavsiye eder misin? içine kamera koyabilir miyim? kapısı kolay açılıyor mu? kışın kayıyor mu? ısıtma falan var mı :)Valla site aidatlarının şuan 2-3 bin olacağı söyleniyor. Ama daire sahipleri toplam bir ödeme yapmışlar alırken 70bin₺ civarında bir ödeme gerçekleştirilmiş 415 ile çarptığımda salakça bir para çıkıyor ortaya :)
Topolino meselesine gelirsek abi biz çok çok memnunuz. Git gel günlük 4-5 km yapıyor eşim. 2 çocuk ile markete pazara çok rahat gidebiliyor, araç dışarıdan küçük görünüyor kaldıracakmışsın gibi geliyor ama baya ağır bir alet ve içi çok geniş gerçekten. Eşim sürerken ben ayaklarımı tamamen uzatıp takılabiliyorum :) İçine kamera koyabilirsin, ses bombası için bir yer mevcut o alette çok güzel :) ama bulabilirsen eğer topolino plus almanı tavsiye ederim. Olmayan bir kaç alet var mesela piyasadan bulmak çok zor. Kapısı kolay açılıyor :)) kış görmedik ama pek kayacak gibi durmuyor bir çok çinli elektrilden gayet iyi ve güvenli. Isıtma var ama menzili 3/1 oranında düşürüyor. 10 km gideceksen 7 km gidersin ısıtma açıkken. Konforuna çok düşkünsen tavsiye etmem biraz süspansiyonları otomobile göre sert o sana abes gelebilir fakat bu hafifletilebiliyormuş sanırım. Ama yol otoyol şeklinde düz ise, engebe yoksa, çukur vs yoksa hiç hissetmezsin bişey. Bizim yol güzerhanımızda yollar çiçek gibi, ben bi alayım takılayım dedim lambur lumbur yollara girince işkence oldu resmen sonra hemen çıkıp normal yola girdim. 0 faiz kampanyası oldukça mantıklı. Sigorta kasko yakıt bakım muayene gibi giderleri yok kafa rahat abi. Hiç ses yok zaten, yayalar sana yol veriyor o yönden güzel :D çok dikkat çekiyor her geçen dönüp dönüp bakıyor, gülüyor, arabaya yol veriyorlar felan eğlenceli baya :) Yani ben senin şartlarında tavsiye ederim. -
Abt bunu yazdıkroo bunu yazdı
konuyu bölmeden bana topolinoyu anlatsana :) acayip yükseğim arabaya günlük git gel 5-8 km kullanılacak tavsiye eder misin? içine kamera koyabilir miyim? kapısı kolay açılıyor mu? kışın kayıyor mu? ısıtma falan var mı :)Valla site aidatlarının şuan 2-3 bin olacağı söyleniyor. Ama daire sahipleri toplam bir ödeme yapmışlar alırken 70bin₺ civarında bir ödeme gerçekleştirilmiş 415 ile çarptığımda salakça bir para çıkıyor ortaya :)
Topolino meselesine gelirsek abi biz çok çok memnunuz. Git gel günlük 4-5 km yapıyor eşim. 2 çocuk ile markete pazara çok rahat gidebiliyor, araç dışarıdan küçük görünüyor kaldıracakmışsın gibi geliyor ama baya ağır bir alet ve içi çok geniş gerçekten. Eşim sürerken ben ayaklarımı tamamen uzatıp takılabiliyorum :) İçine kamera koyabilirsin, ses bombası için bir yer mevcut o alette çok güzel :) ama bulabilirsen eğer topolino plus almanı tavsiye ederim. Olmayan bir kaç alet var mesela piyasadan bulmak çok zor. Kapısı kolay açılıyor :)) kış görmedik ama pek kayacak gibi durmuyor bir çok çinli elektrilden gayet iyi ve güvenli. Isıtma var ama menzili 3/1 oranında düşürüyor. 10 km gideceksen 7 km gidersin ısıtma açıkken. Konforuna çok düşkünsen tavsiye etmem biraz süspansiyonları otomobile göre sert o sana abes gelebilir fakat bu hafifletilebiliyormuş sanırım. Ama yol otoyol şeklinde düz ise, engebe yoksa, çukur vs yoksa hiç hissetmezsin bişey. Bizim yol güzerhanımızda yollar çiçek gibi, ben bi alayım takılayım dedim lambur lumbur yollara girince işkence oldu resmen sonra hemen çıkıp normal yola girdim. 0 faiz kampanyası oldukça mantıklı. Sigorta kasko yakıt bakım muayene gibi giderleri yok kafa rahat abi. Hiç ses yok zaten, yayalar sana yol veriyor o yönden güzel :D çok dikkat çekiyor her geçen dönüp dönüp bakıyor, gülüyor, arabaya yol veriyorlar felan eğlenceli baya :) Yani ben senin şartlarında tavsiye ederim.Anladım hocam şu 0 faiz aralıkta da devam ederse alcam bi tane 😅
-
Site candır hocam.
Muhtemelen insanların sahiplenme içgüdüsü kaynaklı sitedeki insanlar siteyi sahiplenip komşularını ailesi gibi görüyor. Veya sorun yaşamak istemiyorlar. Diğer türlü apartmanlarda sürekli sıkıntılar oluyor. Yok kapıma parkettibin. Yok benim çöpüme attın
en önemlisi ıvır zıvır konuları site yönetimi hallediyor.
-
Bugün bir kaç kişi ile iletişime geçtim bakalım, bir iki kişi buldum çevremden o sitede oturan. Bugün görüşeceğiz bakalım taşınırsak eğer ilk izlenimlerimi yazarım yine :)