Tasker - Über Android Uygulaması
-
Burdan indirip bakabilirsiniz
http://abbaselmas.com/2012/09/akilli-telefonunuz-tasker-ile-daha-akilli/
not : site benim degil mobilim direk linki kopyaladim
-
Direk Link : Tasker v4.2U3 FULL
Google Play Link : Tasker (4.07$)
BaD_BoYs tarafından 16/Oca/14 17:02 tarihinde düzenlenmiştir -
bunu da yapmışlar ama
eve gelince telefonu şarja takacak bi uygulama bulamadım daha
-
neden bu kadar çok izin istiyor?
-
palakan229 bunu yazdı
Trial yok + evden çıkarken wi-fi kapat düğmesine basmak 2 hareketimi alıyor. 4 dolarlık bir program gibi durmuyor. Biraz önyargılı davrandım ilk mesajdan çıkarım yaparak. Hiddetlenme durumları olmasın sonra. ;)
o mantıkla bakarsan hiçbişey yapamazsın çünkü wifiyi açıp kapamak için de senin görev olurşturman lazım :S görev oluşturucam dersen de hayal gücün ve ihtiyaçlarınla orantılı ne işe yaradığı
en son bunu yaptım, mikrofonsuz kulaklık takılınca ekrana liste çıkartıyorum. istediğim süre kadar görünür kalıyor, istediğim elemanlar listede görünüyor.
Prometheus tarafından 16/Oca/14 18:04 tarihinde düzenlenmiştir
-
Çok güzel app benziyor...
Kısayolları tam olarak nasıl yapacagımızı ogrendık mı tadından yenmez..
Türkçe çok kaynak yok..
_Dert_ tarafından 16/Oca/14 18:03 tarihinde düzenlenmiştir -
_Dert_ bunu yazdı
Çok güzel app benziyor...
Kısayolları tam olarak nasıl yapacagımızı ogrendık mı tadından yenmez..
Türkçe çok kaynak yok..
hocam türkçe kaynak olsun diye konu açtım :S ama görünen o ki kullanan pek yok bizden. ben elimden geldiğinde bişeyler yapıcam. destek olursanız ciddi bir kaynak oluşturabiliriz.
-
Prometheus bunu yazdıpalakan229 bunu yazdı
Trial yok + evden çıkarken wi-fi kapat düğmesine basmak 2 hareketimi alıyor. 4 dolarlık bir program gibi durmuyor. Biraz önyargılı davrandım ilk mesajdan çıkarım yaparak. Hiddetlenme durumları olmasın sonra. ;)
o mantıkla bakarsan hiçbişey yapamazsın çünkü wifiyi açıp kapamak için de senin görev olurşturman lazım :S görev oluşturucam dersen de hayal gücün ve ihtiyaçlarınla orantılı ne işe yaradığı
en son bunu yaptım, mikrofonsuz kulaklık takılınca ekrana liste çıkartıyorum. istediğim süre kadar görünür kalıyor, istediğim elemanlar listede görünüyor.

Anlatsana bende yapayım nasıl yapılıyor
-
kulaklık takınca liste çıksın :
profil ekliyoruz önce. profil sekmesinde + tuşuna basıyoruz >state>hardware>headset plugged seçiyoruz.
gelen ekranda type : any, mic, no mic seçeneklerinden istediğimizi seçiyoruz. any ile her kulaklık takışımızda bu aksiyonu yapacak. no mic ile mikrofonsuz kulaklık takışımızda.

sol üstteki kısma tıklayınca geri geliyor ve liste açılıyor. profile task eklememiz gerekiyor. şu an hangi profilde bulununca bişey yapacağını söyledik ama ne yapacağını söylemdik. açılmış menüde " new task + "yı seçiyoruz. isim vermemizi istiyor. isim yazıp onay işaretine basıyoruz.

şimdi "muzikçalar list" diye bi task oluştu ve bizi içine attı.

en alttaki + tuşuna basıyoruz. sırasıyla alert>menu seçeneklerine tıklıyoruz. aşağıdaki ekran çıkıyor.

layout ile ikon tipini seçebiliriz. bendeki gibi icon and text menu derseniz pogramın adı da listede yazar. timeout, saniye olarak ekranda ne kadar görüneceğini seçer. ben 5 saniye yaptım. yani 5 saniye ellemezsem kaybolacak menü. şimdi en alttaki Items yazan yerdeki + işaretine tıklıyoruz.

menüye bir öğe ekleyeceğiz bu şekilde. action diyoruz. ordan app>load app diye gidiyoruz. karşımıza uygulamaları çıkartıyor. mesela burdan FM radyoyu seçeyim. seçince şöyle çıkacak.

burda sol üstteki action edit yazan yere basarak geri geliyoruz. yanlış program seçtik diyelim, sağ üstteki çarpıya tıklarsak bu seçimimizi sileriz. burada tekrar tekrar + işaretine basıp action deyip aynı adımları tekrar ederek istediğimiz kadar menü öğesi ekliyoruz. önceki mesajlarda görüldüğü gibi ben FM radyo, internetten radyo, müzik çalar vesaire ekledim. ekleyeceklerimiz bitince yine sol üste tıklayarak ana ekrana dönüyoruz.

işimiz bitmiş oldu. şimdi kulaklık takalım ve menü çıksın.

örneklerden yola çıkarak çok şey yapabilirsiniz. herşey hayalgücü. o kadar seçenek var ki kaybomamak mümkün değil.
bu örnekte bir olaya yani profile (kulaklık takma) bir task (görev) tanımladık ve menü çıkardık. aynı profile birden fazla task tanımlayabiliriz. mesela menü çıkarmanın yanında telefonu uçak moduna almasını, ekran parlaklığını düşürmesini, şarkı sözlerini kaydettiğim dosyayı da açmasını ekleyebilirim. bunların hepsi ayrı task olacak ve bir profile bağlanacak.
neler yapanlar var? adamlar profil yapmış, 2 kere yanlış şifre girince ön kameradan resim çekip sana mail atıyor sms atıyor. ya da belli bi sms gelince telefon kilitleniyor, ön kameradan resim çekip mail atıyor falan.
Prometheus tarafından 16/Oca/14 19:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Sağol iyi oldu bu açıklama