Tava Önerisi
-
Selam arkadaslar
2 tane tava almak istiyorum ama baya zorlandim :) Bilmedigim cok seyler dönüyormus belki aranizda isin ehilleri var..
Ben teflon'u iyi bilirdim ama maalesef okudugum kadariyla saglikli degilmis. Alternatif olarak granit tavsiye etmisler ancak o da yapismasin diye kullandigi bi malzemeden dolayi cizildiginde o bosluklara teflon yerlesiyor ve zehirli bir hal aliyormus.. Ayrica bazi ayak oyunlari da var mesela greblon kaplama deniyor, diger ismi teflon kaplama gibi.
Demir döküm tava degil de genel kullanim amacli bir tava bakiyorum. Biri 30 cm digeri de yumurta vs icin 20/22 cm civari..
Biraz ögrendigim kadariyla tefal'in titanyum serisi öneriliyor .. Bunun da bir sürü türü var, yok pro yok expertisee yok ekstra... benim hosuma giden bu
https://www.evkur.com.tr/tefal-titanyum-talent-pro-30-cm-tava
https://www.webdenal.com/tefal-titanium-talent-pro-sahan-22-cm_990858.html
ne dersiniz? ya da tavsiye ettiginiz tava var mi?
Konu biraz basit gelse de, her gün kullanilan seyler oldugu icin ve saglikla direk ilgili oldugu icin iyi bir sey almak istiyorum.. Zaten yiginla zararli sey yiyor ve yediriliyoruz..
burayi da izleyebilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=04I3zP9-YKk
unbalanced tarafından 16/Ara/19 03:06 tarihinde düzenlenmiştir -
-
marka/model tavsiyen nedir peki hocam? ayrica kullandigin bi sey var mi ya da referans olarak gösterdigin kisinin bunlarla ilgili videosu var mi?
bicak olarak da balik bicagi finlandiya (Marttiini Pelican Martef), satir olarak alman (Zwilling), normal bicak icin ise isvicre bicagi (victorinox) aldim :)
-
unbalanced bunu yazdı
marka/model tavsiyen nedir peki hocam? ayrica kullandigin bi sey var mi ya da referans olarak gösterdigin kisinin bunlarla ilgili videosu var mi?
bicak olarak da balik bicagi finlandiya (Marttiini Pelican Martef), satir olarak alman (Zwilling), normal bicak icin ise isvicre bicagi (victorinox) aldim :)
Bıçağım nadir arkadaş kama asa gyuto Tokyo dan getirttim vok tavalar çelik 4 lü 40 cm den 15 cm e kadar Tayvan dan aldım geçen yıl iyiki almışım şimdi iğneye bile vergi alıyorlar kıytırık karaca şubulardan 10 numara ağırlığı kalitesini anlatıyor Emsan da değişik benzerleri yok çelik kalitesi biraz yakın.ama en önemlisi neler yapacaksın amaacın ne yönde bu önemli.bıçak için söylenilecek şey satır kullanmaya gerek yok ağırlık ideal kasap terimi bıçak kemiğe değmeyecek kesim veya işlemede.kadir barcın YouTube ve İnstagram'da referanstır.
weskeyy tarafından 16/Ara/19 04:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Marka/Model önermeyeceğim de, Tava-Tencere Çelik olmalı. Ha en büyük sıkıntısı , teflon olmadığı için, sıvı yağ kullanımı artıyor.
Hâ, olmadı, Gerçek Granit al. Granit kaplama değil. Ama bunlarda Aşırı ağır oluyor, erkek için bile.
Titanyum Tava'yı ilk defa duyuyorum. ^^`
Bıçak konusunda yorum yok. Lâkin, Victorinox'u ben LeatherMan(?) tarzı, çok amaçlı katlanabilir pense'lerle tanıdım. Gayet de güzel bir üründü.
Satir(? kafa başka şeylere gitti ^^`) dediğin, biraz ağır olacak. Yukarıdan bıraktın mı Uyluk kemiğini tek darbede Enine kesebilecek (yada kırabilecek).
konu dışı, kitap okumak uyku getirir derler bi'de. Neyse göz kapaklarım düşmeye başladı. ^^`
RitmFarbRacourci tarafından 16/Ara/19 04:26 tarihinde düzenlenmiştir -
biz lava marka ürünleri kullanıyoruz yemek yapmayı seven bir insan olarak tavsiyem Lava Döküm Tava..
cybermole tarafından 16/Ara/19 05:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Abi benim evlilik dolayısıyla benim hatun baya araştırdı bu muhabbetleri.
Teflon bu çizilme muhabbetlerinden aşırı derecede sağlıksız olduğunu söylüyor.
Granit tavalarda bayağı bir zararlıymış.
Biz Çelik set aldık 1 adet birde Demir Döküm tencere aldık. Döküm ve Çelik zararlı değil.
Fiyat olarak da DÖKÜM>ÇELİK>GRANİT>TEFLON.
Kesinlikle demir döküm al abi hem çok güzel pişiyor yemekler. Hemde zararlı değil. Fiyatı çok pahalı diğerlerine göre.
Biz 22CM tek tencereyi 300₺ ye aldık.
22 cm tencere 26 cm tencere 2 tane de tava aldık. Sahanları bulmaya çalışıyoruz. Eğer ağırlığından şikayetçi olmayacaksan ve güzel yemek (menemen vs yani) istiyorsan kesinlikle demir döküm diğerşerine bakmaya gerek yok :P
MhmdAlmz tarafından 16/Ara/19 08:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam bu markaların hepsine makina veriyorum. Hemen hemen hepsi de benim makinalardan çıkma ürünler alacak oldukların.
Teflonun zarari yoktur, reaksiyon vermez. Teflon cizilirse altindan cikan alüminyum gida ile reaksiyon verir zehirler. Yillarca bu ülke alüminyum caydanliktan çay içti.. Hala bizde var yani.
Kaplama dayanıklılıgi olarak tefal çok üstün ancak gereksiz pahalı. Granit olarak korkmaz ve karaca çok iyi, sorun yasatmaz. Bizde karaca ve korkmaz var çok memnunuz.
Mobilim detay veremicem şimdilik.
Kaan tarafından 16/Ara/19 09:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaan bunu yazdı
...
Teflonun zarari yoktur, reaksiyon vermez. Teflon cizilirse altından cikan *alüminyum, gida ile reaksiyon verir zehirler. Yillarca bu ülke **alüminyum caydanliktan çay içti.. Hala bizde var yani.
..
ilginçmiş.
Alüminyum, Gıda ile tepkimeye girerken, Su ve Çay'la tepkimeye girmiyor.
Acaba Alüminyum, yağda çözünerek, vücut içine mi Taşınıyor.
En son Prof. Dr. Canan KARATAY hoca, alüminyum içerikli Kutu kola'lardan asitli içecek içmeyin diyordu. Özellikle Alüminyum'un çocukluk ve gençlik yıllarında alınımıyla(?) ;Otizm, Sosyal beceriler yetersizlik, Üreme hücrelerinde azalma, meydana geldiğini söylemişti, diye hatırlıyorum.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıKaan bunu yazdı
...
Teflonun zarari yoktur, reaksiyon vermez. Teflon cizilirse altından cikan *alüminyum, gida ile reaksiyon verir zehirler. Yillarca bu ülke **alüminyum caydanliktan çay içti.. Hala bizde var yani.
..
ilginçmiş.
Alüminyum, Gıda ile tepkimeye girerken, Su ve Çay'la tepkimeye girmiyor.
Acaba Alüminyum, yağda çözünerek, vücut içine mi Taşınıyor.
En son Prof. Dr. Canan KARATAY hoca, alüminyum içerikli Kutu kola'lardan asitli içecek içmeyin diyordu. Özellikle Alüminyum'un çocukluk ve gençlik yıllarında alınımıyla(?) ;Otizm, Sosyal beceriler yetersizlik, Üreme hücrelerinde azalma, meydana geldiğini söylemişti, diye hatırlıyorum.
Hocam aluminyum oksit oluşuyor, aluminyum çaydanlık direkt zehir. Hele bakır, kızıl yapılar tam zehir saçar. Döküm tavalarda yeni teknoloji elektro emaye kaplama var o olmasa da bildiğiniz paslı demir var altında. Teflon tava zehirliyor mevzusu paslanmaz çelik satışları dip yapınca özxxxx'in çıkarttığı ve defalarca ceza yediği bir olay. Teknoloji çok ilerledi, alüminyum tava derin çizik değilse ve gıda içinde uzun süre kalmıyorsa sıfır sıkıntı.
Canan Karatay'ın bokundan haberi yok, hiçbir ambalajlı gıda maddesi hiçbir metalle temas etmez. Aluminyum kutuların içi polietilenle kaplı, keserseniz görebilirsiniz içinde. Cips kutuları, ambalajları vs hepsi aynı şekilde. Hatta cips paketlerinin içine azot gazı basılır oksijenden arındırılır ki raf ömrü uzasın taze kalsın. Bu kadını gerçekten dinlemeyin, kafayı sıyırmış durumda.
Kaan tarafından 17/Ara/19 03:49 tarihinde düzenlenmiştir -
cevaplar icin tesekkürler arkadaslar..
dün migros'a gittigimde bu elegance türü tavayi gördüm cok kalitesiz.. o yüzden talent pro'yu almaya karar verdim.. Celik en güzeli ama onda da yapisma sorunu oluyor. Kendi evimde de tefal'in bir tava türü var ve hic sikinti yasamadik suana kadar.. Sanirim cizmemek gerekiyor. Bazen makinede yikama uygun degil gibi uyarilari oluyor, onlara dikkat etmek lazim.
Migorsta bilmedigim markanin granit ürünleri de vardi, dokundugumda pek pötürlü bir yüzey gelmedi.. Sanirim iyi granit tavayi öyle anlamak gerekiyor..