Tavsiye Ediceginiz Hızlı DNS Adresleri ?
-
s.a Arkadaşlar Dns adresi ariyorum kullandıklarım
4.2.2.1
4.2.2.2
--------
4.2.2.5
4.2.2.4
bunların disinda hızlı Dns adresleriniz varsa paylasırsanız sevinirim Tesekurler.
-
opendns.org
-
212 175 13 115
212 175 13 116bunlar iyi ama yinede ttnet olduktan sonra :D
-
4.2.2.2
4.2.2.4
-
208.67.222.222
208.67.220.220
-
yalnız adam bildiklerinizi demedi hızlı olanı soruyor..
ara bul hocam opendns dnslerini, yaz googlea tek tek en az sonuç çıkaranı kullan ;)
ben üşeniyorum bunu uygularsan banada söyle :W
-
sivil_padisah bunu yazdı:
-----------------------------yalnız adam bildiklerinizi demedi hızlı olanı soruyor..
ara bul hocam opendns dnslerini, yaz googlea tek tek en az sonuç çıkaranı kullan ;)
ben üşeniyorum bunu uygularsan banada söyle :W
-----------------------------Tavsiye Ediceginiz Hızlı DNS Adresleri ?
208.67.222.222
208.67.220.220
sende dene bildiğimden değil kullandığımdan
-
voodoo güzel bi konuya parmak basmışın bende böyle bişey arıyodum gerçekten hızlı bi dns adresi kullanıdıgım ara sıra cok yavaşlıyor kullanmadanda adult site girilmiyo :/
-
arkadaşlar bir sorum olucak
dns değiştirince ttnet hızını mı kullanıyoruz yoksa opendns'ninhızınımı :|
-
DNS = Domain Name System demektir.
Ip adreslerine isimle ulaşabilmemize yarayan databaseler olarak düşünebilirsiniz.
Yani www.google.com yazıcağımıza IP adresini yazıpta girebiliriz fakat milyonlarca sitenin IP adresini ezbere tutmak saçma olucağından böyle bir yöntem geliştirilmiştir.
Girdiğiniz sitelerin kayıtları birçok dns serverda tutulabilir sizde dns yerine ttnetin veya başka bir sunucunun adresini girerek dnsten faydalanbilirsiniz.
Tek fark isim sorgulama aşamasında isteğin servera giderken-gelirken kaybedeceği vakit değişecektir ama oda ms boyutunda oldugundan pek sizi etkilemez, rahatsız olmassınız. Yani DNS hızı dediğin şey aslında bir DNS sunucusuna nekadar hızlı ulaştığındır.Hız, Bandwidth vs DNS'ten farklı şeylerdir, karıştırmayın...
-
Frosttear bunu yazdı:
-----------------------------DNS = Domain Name System demektir.
Ip adreslerine isimle ulaşabilmemize yarayan databaseler olarak düşünebilirsiniz.
Yani www.google.com yazıcağımıza IP adresini yazıpta girebiliriz fakat milyonlarca sitenin IP adresini ezbere tutmak saçma olucağından böyle bir yöntem geliştirilmiştir.
Girdiğiniz sitelerin kayıtları birçok dns serverda tutulabilir sizde dns yerine ttnetin veya başka bir sunucunun adresini girerek dnsten faydalanbilirsiniz.
Tek fark isim sorgulama aşamasında isteğin servera giderken-gelirken kaybedeceği vakit değişecektir ama oda ms boyutunda oldugundan pek sizi etkilemez, rahatsız olmassınız. Yani DNS hızı dediğin şey aslında bir DNS sunucusuna nekadar hızlı ulaştığındır.Hız, Bandwidth vs DNS'ten farklı şeylerdir, karıştırmayın...
-----------------------------aydınlattıgın icin Teşekurler.. en iyisi ttnet in otomatik algılama dns si :)