Tavsiyeleri Alalım Tahribat
-
çocukluğuna inmemiz lazım.
-
kardeşim aynı durum bende de vardı.hava aydınlanmadan uyumazdım.Bu durum beni de inanılmaz rahatsız ediyordu.Tabi buna birde çevrenizdeki kendini bilmezlerin yorumları katılınca iyice çekilmez oluyordu.1. ve 2. sene dersler yerlerdeydi.3. ve 4. sınıfta sınavlara asıldım ve okulu bitirdim.okul bitince çok iyi biyerde çalışmaya başladım ve benim gibi biri hayatını düzene soktu.sabah 7de uyanıyorum ve gece en geç 1'de uyuyorum.ve şu anda hayatımdan çok memnunum.Emin ol okulu bitirip çalışmaya başlayınca seninde hayatın düzene girecek.Şu an yapman gereken derslerine asılmak.bi gün hiç uyumasan sonra erken uyursun ama emin ol 2-3 güne yine aynı düzenine girersin.Uyku düzenini de o kadar kafana takma.sabahları erken uyanmanı gerektirecek birşeyler bul.En azından hava aydınlanmadan uyu.bunlara biraz dikkat et ve okulunu bitir.sonra herşey düzene girecek.
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------
sir bunu yazdı:
bi gün uyuma bi şekilde uyanık kal.
-----------------------------kesinlikle sorun çözülür.
aynı sorun bendede vardı. sabaha karsı yatıp aksama kadar uyuyodum yaz aylarında okul yokken. bigün sabaha karsı yine tam yatacakken bi film başladı temel içgüdü diye merak ettim duymustum zaten izleyeyim dedim film sabah 9 da biti sonra belgesel başladı kurtuluş savaşını anlatan 3 bölümlük belgesel hoşuma gitti izledim sonra annem kalktı 11 gibi kahvaltı hazırladı sonra arkadaslar aradı sinemaya gidek die aksam üstü eve geldim 2 saat pc oynadım yemeği yedim milli mç başladı izledim saat 10:30 da yattım sabah 9 da kalktım sonra o gün 11 de yattım ertesi gün 10 da kalktım ve bu böyle devam etti... geceleri film izliyodum o günden sonra filmleri gündüz izlemeye başladım. tabi okulum yoktu bnm ama :)
-
Eğer rutin yaptığın işler varsa (pc,hobi,film,muhabbet,vs.) bikaç gün ara ver.Güzdüzleri uyumamaya çalış gece 11 veya 12'de gir yatağa telefonu falan kapat uyuyana kadar çıkma yataktan.sıkıntın falan varsa polyannacılık oyna..
-
Hocam gıpta edilecek bir ünide olsa benim anladığım okuduğun dal veya üni her ne ise artık pek ilgini çekmiyor belki yanlış bir seçimdir bütün bunların sebebi.
-
uyuyamadığını söylediğin gnelrde ;
internet + film + oyun dan uzak dur, kapat ışığını yat.. gerekirse 1 saat 2 saat 3 saat 4 saat yatakta kal ama çıkma hiç.. kapa gözlerini dinlen en azından.. böyle böyle uyucaksın :)
trust me :) -
KHarOn bunu yazdı:
kardeşim aynı durum bende de vardı.hava aydınlanmadan uyumazdım.Bu durum beni de inanılmaz rahatsız ediyordu.Tabi buna birde çevrenizdeki kendini bilmezlerin yorumları katılınca iyice çekilmez oluyordu.1. ve 2. sene dersler yerlerdeydi.3. ve 4. sınıfta sınavlara asıldım ve okulu bitirdim.okul bitince çok iyi biyerde çalışmaya başladım ve benim gibi biri hayatını düzene soktu.sabah 7de uyanıyorum ve gece en geç 1'de uyuyorum.ve şu anda hayatımdan çok memnunum.Emin ol okulu bitirip çalışmaya başlayınca seninde hayatın düzene girecek.Şu an yapman gereken derslerine asılmak.bi gün hiç uyumasan sonra erken uyursun ama emin ol 2-3 güne yine aynı düzenine girersin.Uyku düzenini de o kadar kafana takma.sabahları erken uyanmanı gerektirecek birşeyler bul.En azından hava aydınlanmadan uyu.bunlara biraz dikkat et ve okulunu bitir.sonra herşey düzene girecek.
-----------------------------aynen hocam anlatmaya çalıştığım tam olarak bu :)
ben bi gün uyumayınca ertesi gün erken yatıyorum onda problem yok. sabah erken kalkıyorum falan ama 1 gün sonrası yine aynı tas aynı hamam oluyo. neyse ona dikkat etmem lazım artık :)
-
2.öğretimsen eğer 1.öğretimden sevgili yap ss hallolur
-
valla hacı bende bi ara o durumdaydım. bi baktımki sınıfta kalmışım.. sonra gittim kendime sabah kalkmak için bi uğraş buldum.. ondan sonra uyku inan 4 5 saat yeterli gerisi yalan.. seni anlıyorum bende.. bi ara hiç güneş ışığını görmüyordum.. odadan bile pek çıkmıyordum ama artık odaya sadece yatmak için geliyorum gibi diebilirz.. rahat olsun kafan fazla bişileri kafana takma okulu bitir (inş. bende kısa sürede bitiririm artık).. hadi kendine de ii bak
-
yanındaki yavşaklara söyle erken yatsınlar :D