Taze A2 Ehliyetli İçin Fikir Ve Öneri
-
Arkadaşlar Merhaba,
NaZi_ tarafından 10/Nis/18 20:41 tarihinde düzenlenmiştir
Haziran ayında iş sebebiyle büyük bir ihtimal İzmir'e gidiyorum. Orada ayağımı yerden kesecek bir motosiklet almayı planlıyorum. Bugün gidip ehliyete başvurdum, sadece direksiyona gireceğim. Ay sonu A2 ehliyete eklenecek. Yani ay sonuna kadar vaktim var.
Öncelikle bir araba sürücüsüyüm fakat daha önce motosiklet kullanmadım. İstanbul trafiğinde cesaret edemedim diyelim. Askerliğimi İzmir'de yaptığım için ve genelde zamanım Urla'da geçtiği için oraları az çok biliyorum. Motosiklet kullanımı için çok daha güvenli diye düşünüyorum.
Öncelikle başlangıç motoru olarak ucuz yollu bir motor önerisi istiyorum sizlerden. 2000 tl civarı benim için uygun olacaktır.
Sonrası için de Regal Raptor'un Cafe Racer modeline göz diktim. Daha doğrusu Cafe Racer tarzını kendime uygun görüyorum. Beni heyecanlandıran tek tarz o ama elbette ki değişebilir. Bu motor için de fikirleriniz, varsa tecrübeleriniz veya farklı bir motorun cafe racer önerisi varsa dinliyorum.
Bundan başka olarak özellikle kask önerisi istiyorum çünkü bilgim ''0''
EKLEME: Ehliyet için 850 tl para ödeyeceğim, devlete zorunlu olanlar hariç. Çok mudur ?
Bugün gidip Kadıköy tarafını biraz kurcaladım. Biraz da motor kullanan arkadaşlarla kafa ütüledim. Sonuç olarak uygun fiyatlı bir Yamaha MT125 alma kararı içine girdim. Sanırım parayı bir araya getirene kadar 1 - 2 ay kadar bekleyecek ama değecek gibi.
Kask ve diğer ekipmanlar için İzmir'e gitmeyi bekleyeceğim. Güncelledikçe buradan paylaşırım. -
vitesli motor kullanmayı bilmiyorsan ehliyetten geçmen zor . baya sıkı tıtıyorlar .
birde motor fiyatlarını araştırmalısın .
-
samaccc bunu yazdı
vitesli motor kullanmayı bilmiyorsan ehliyetten geçmen zor . baya sıkı tıtıyorlar .
birde motor fiyatlarını araştırmalısın .
Sürücü kursundaki adam az buçuk tanıdık. Hafta sonları ben seni güzel çalıştırırım dedi. Bisikletle zamanında aram çok iyi olduğundan, bir de manuel araç kullanımını bildiğimden çabuk öğrenirim diye düşünüyorum.
Motor fiyatlarından çok bütçem önemli hocam. Şu an para dökemem ama 4 - 5 ay sonra iyice motoru öğrenince 10 - 15 arası giricem. O zamana kadar da hatim ederim heralde. :) -
Sınavı geçersin ama boşlama. Yeni yönetmelikte adam aküyü sorsa yerini bilemesen bırakabilir.
Sınava gireceğin motor dandik birşeyse kalkar kalmaz ikiye at.
2000 TL motosiklet için çok çok çok az. Bütçeni düzenlersen başlangıç için tavsiyelerim CBF150 - YBR125 . Bütçeni çok arttıramayacaksan Mondial KT veya Mct250 (verem eder sorunları ama söküp takmayı öğrenirsin, motosikletlerin şahinidir kendisi) .
Ne yaparsan yap regal raptordan uzak dur. Harley kadar parça fiyatı, usta sıkıntısı, %50 şansla 2 ayda %50 şansla haftada bir sorun çıkartır.
Çok gitmez, durmaz, dönmez. Kronik sorununa denk gelirsen geçmiş olsun. çözemezsin. Adamların sorun çözme gibi bir mantığı yok. Kendini 1 ay ileriye atarsın binlerce lira verip. Regal raptorda sorun yaşamadım diyen veya öneren adamdan uzak dur. Büyük ihtimalle haftada 20 km sürüyordur. 2 kere 1000km üzeri yol yapsın 1 hafta içersinde sonra tavsiyesini tekrar dinle.
13000 lira civarındaymış sanırım fiyatı. En temiz yapacağın cafe racer yapılabilecek japon 2. el bir motoru 10 bin lira civarına alıp. 3 bin liraya kendi isteğine göre yapacak bir usta bulman.
Motosiklet dünyasına hoşgeldin :)
-
işin içinden çıkamazzsan
şu anda buna göz dijtim ama 300 tl zam geldi
B ehliyet kullanır . az yakar az kaçar : ) kısa mesafe işe git gel için fazla bile .
samaccc tarafından 09/Nis/18 19:34 tarihinde düzenlenmiştir -
@Easx hocam şimdi ben onunla öğrencilik atacağım için bana çok çok ucuz bir şey lazım. Gerekrise aldığımın yarısına satacam çünkü öğrenince. O yüzden öyle çok para vermek istemiyorum. Söylediğin motorlara baktım da YBR güzele benziyor. 3 k ya ortalama bir şey alınabilirello. Cafe racer için de regal raptorun olayını çok merak ediyordum, verdiğin bilgiler iyi oldu. Öyleyse başa dönüyorum ve sonrasında kesinlikle bir japon alıyorum. Buradan sekans sekans bilgi ve paylaşımda olurum, hoşbulduk, teşekkürler. :)
@samaccc hocam olmuşken vitesli olsun çünkü sınava gireceğim. Bunlarda vites yok sanırım. :( -
yok yok 50 cc : )
-
NaZi_ bunu yazdı
@Easx hocam şimdi ben onunla öğrencilik atacağım için bana çok çok ucuz bir şey lazım. Gerekrise aldığımın yarısına satacam çünkü öğrenince. O yüzden öyle çok para vermek istemiyorum. Söylediğin motorlara baktım da YBR güzele benziyor. 3 k ya ortalama bir şey alınabilirello. Cafe racer için de regal raptorun olayını çok merak ediyordum, verdiğin bilgiler iyi oldu. Öyleyse başa dönüyorum ve sonrasında kesinlikle bir japon alıyorum. Buradan sekans sekans bilgi ve paylaşımda olurum, hoşbulduk, teşekkürler. :)
@samaccc hocam olmuşken vitesli olsun çünkü sınava gireceğim. Bunlarda vites yok sanırım. :(İstediğin zaman bir mesaj uzağındayım hocam :)
-
ben 2 sene çnce A sınıfı aldım 1100 tl tuttu kurs emniyet vs sende yaklaşk o kadara çıkabilir. sınav o kadar zorlamıyorlar yani benimki en azından öyle soru falan sormadılar bi parkurda tur attım bide caddeye çıktım sıkıntı çıkarmadı
hocalarda bence rahat geçersin.
hiç motorsiklet kullanamdıysan direk vitesliden başlaman seni zorlayabilir, çünkü debriyaj vites geçişleri fren vs alışması hem kolay hem zor diyim çünkü iş pratiğe bakar.
eğer çok akan trafikde kullanıcaksan hemen vitesli zorlar çünkü motorla uğraşim derken yola konsantre olamazsın allah korusun kazaya sebebiyet verebilirsin.
2000 tl ye alabileceğin motor pizzaci motoru olur en fazla, 8-10 bin arası otomatik honda pcxler vardır otomatik yada yamaha mt serisi honda cbrlere bakabilirsin vitesli olarak onlara bak derim.
iyice alıştıktan sonra bu gösterdiğine geçmende fayda var çünkü sanırım biraz ağırda bir motor bu ve büyük kontrol etmen için yararlı olur.
son olarakda kask için biraz pahalıdır ama AGV nin kasklarına bakabilirsin fiyatına göre çeşitliliği falan değişir uygun bişey bakabilirsin daha detayli.
-
Konuşu degil ama 2 yil önce a2 almıştim ama cikartmadim hakkım yandı mi acaba
-
Çin malı motor alma hocam.