Tazminat Davası Açmak İstiyorum. Nasıl Bir Yol İzlemeliyim ?
-
5 yıl öncesinde avea hat aldım. 2 Hafta kullanıp simkartı eve koydum ve hiç kontör yüklemedim.
5. yılın sonunda bir mahkeme kağıdı geldi. 5 yıl önceki aldığım hat üzerinden evli bir kadın telefondan taciz edilmiş , kadın mahkemeye vermiş.
Hat benim üzerime görünüyor ama kullanan başkası.
Kullanan şahsı tanımıyorum ama aynı ilçedeniz , bunu da mahkeme kağıdında gördüm.
İlk mahkemeye çıktık , kadını sadece telefondan değil cismen de rahatsız etmiş şahıslar. Bende onlara yardım ettiğim şeklinde suçlandım.
Konuşmalar hattı aldığım ilçe şebekesi üzerinden yapılıyor ama ben o anda üniversitedeyim ve bunu yoklama kağıtlarıyla ispatladım ve tacize uğrayan bayanın beni taciz edenlerden değil demesi üzerine suçsuzluğum ispatlandı.
Sonra , dava kamu davasına dönüştü ve karakol benim sağ ve sol el yazı örneğimi aldılar kriminale göndermek için.
Bu davada müşteki olarak görünüyorum çünkü avea bayisi benden izinsiz hattın yedeğini çıkartıp suçu işleyen kişiye vermiş.
Kamu davası olarak açılan bu davada avea bayiisi suçlu bulunursa ve bende tazminat davası açarsam avea bayiisine , bu davayı kazanma şansım nedir ?
Uğraşmaya değer mi ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Elbette ki bir avukata gidip danışacağım fakat bir önbilgim olsun istedim , yardımlarınız için teşekkürler.
Düzenleme : Hiç kontör yüklemedim ve kullanmadım 5 yıl boyunca ama hat halen açık duruyor. Bende kapattırmadım çünkü gidip kapattırma işlemini ben yaptırırsam ihale bana kalır diye..
-
Yukarı :/
-
nolcak acaba merak ettim :D up
-
yanlış hatırlamıyorsam istediğin tazminat miktarına orantılı olarak dava açabilmen için harç yatırman lazım...
para pul istemem, cezalandırılsınlar istiyorsan şikayetçi olabilirsin...
-
her türlü alırsın hacım... ismim karalandı vs ile aveayı komple öpebilirsin...
-
ismin harcanmış bedelini almak sana farz hocam..
-
lan ne yavşaklar var memlekette be
sonuna kadar ara hakkını brader -
"Bu davada müşteki olarak görünüyorum çünkü avea bayisi benden izinsiz hattın yedeğini çıkartıp suçu işleyen kişiye vermiş."
Sonuna kadar devam.
-
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------"Bu davada müşteki olarak görünüyorum çünkü avea bayisi benden izinsiz hattın yedeğini çıkartıp suçu işleyen kişiye vermiş."
Sonuna kadar devam.
-----------------------------aynen hocam bırakma korkma. iyi paralar gelir.
-
belli bir süre kullanılmayan hattı yeniden çıkartabilirler. Hiçbişey alamazsın gibime geliyor da sendeki hat nasıl çalışıyor onu anlamadım 5 sene durmaz ki bi hat??
yanlış hatırlamıyorsam belli bir süre kontör yüklemezsin. O süre sonra hattın kapanır bir kaç ay sonra komple iptal olur. Bir yada iki sene bekletirler almazsan tekrardan çıkarıp satarlar.Böyle bişey vardı değişmediyse. Muhtemelende öyle olmuştur. Sanmıyorum bişey çıkacağını. Adam dicek 5 senedir aktif olmayan hat tekrardan çıkardım. Alan adamın bunu yapıcağını nerden bileyim dicek sıyrılcak... O hatlar muhtemelen genel müdürlükten tekrardan çıkarttırılıyordur. Sanmıyorm öle bayi çıkarsın .TEkrardan sıfır hat olarak gelmiştir eline. Artık şans mı nedir???
-
Liquid bunu yazdı:
-----------------------------belli bir süre kullanılmayan hattı yeniden çıkartabilirler. Hiçbişey alamazsın gibime geliyor da sendeki hat nasıl çalışıyor onu anlamadım 5 sene durmaz ki bi hat??
yanlış hatırlamıyorsam belli bir süre kontör yüklemezsin. O süre sonra hattın kapanır bir kaç ay sonra komple iptal olur. Bir yada iki sene bekletirler almazsan tekrardan çıkarıp satarlar.Böyle bişey vardı değişmediyse. Muhtemelende öyle olmuştur. Sanmıyorum bişey çıkacağını. Adam dicek 5 senedir aktif olmayan hat tekrardan çıkardım. Alan adamın bunu yapıcağını nerden bileyim dicek sıyrılcak... O hatlar muhtemelen genel müdürlükten tekrardan çıkarttırılıyordur. Sanmıyorm öle bayi çıkarsın .TEkrardan sıfır hat olarak gelmiştir eline. Artık şans mı nedir???
-----------------------------haklisin evet ama hat kapanmis olsa ve yeniden kullanima cikmis olsa eski sahibinin degil yeni sahibinin adi cikardi. musto'nun adi ciktigina gore hat kapanmamis.
bir ibnelik var.
musto istedigin tazminat oranin 10'da 1'ini yatirman gerek harc olarak.
kazanacagindan eminsen cek bankadan 5bin TL kredi amk. 50bin TL'lik tazminat davasi ac.