TBT Li Almancilar Kac Kisiyiz?
-
staj yapanlar sayılıyosa ben vardım :)
-
Ayar Oluyorm Almancılara Tüm Sülalem Orda Sayılır . Türkçe Konuşmalarını Yasakalamak Lazım :)
Dip Not : Dikkat Ettiğiniz Zaman Tüm Almancıların Yaptıgı Bi Telafuz Hatası Vardır ''Devam Gitmek , Devam Gelmek '' Gibi Bi Kelime Kullanıyor En iyi Türkçe Bileni Bile
-
Almnayadan türkiyeye dönenlerde sayılıyosa bende varım (:
-
Bugün teslim olacagim, Askerden sonra almanyadaki kizla evlencem :-)
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
olum şöyle hem almanca hem türkçe konuşmayın ayar oluyorum başlıyor; ben orda dedim ona geldi şvaynj jaynşfeş olmaz ki dedim swanjşey jaşnyes
-----------------------------aynen, bu sadece almanyada yok, diğer ülkelerdeki gurbetçilerdede var
-
C_e_Z_a bunu yazdı:
Bugün teslim olacagim, Askerden sonra almanyadaki kizla evlencem :-)
oda seni beklicek ölemi? -
Fazla dolaşma ortalarda götürürler bizzat Aydındakileri ben topladım bugün etrafta aval aval dolanıyor garipler :D:D gelin bakayım dedim devletin kucağına
-
Her havzun dibi aynı ih möhde ayne havuzbalish :D bende bende
-
nedir lan sizin almancilarla alip veremediginiz?
burda kara kafali türk orda almanci gurbetci
cok yazarimda biliyomkimse iplemez degisen bir sey olmaz en iyisi laufen lassen yapmak
-
DarkFall bunu yazdı:
XpertVision bunu yazdı:
olum şöyle hem almanca hem türkçe konuşmayın ayar oluyorum başlıyor; ben orda dedim ona geldi şvaynj jaynşfeş olmaz ki dedim swanjşey jaşnyes
-----------------------------aynen, bu sadece almanyada yok, diğer ülkelerdeki gurbetçilerdede var
-----------------------------ingilizceyle çok haşır neşir olup hala Türkiye'de yaşayan insanlar sıklıkla okey ve benzeri kelimeleri kullanırken,
bay bayy ve benzeri kelimeler Türkçe ye orta yerinden çaat diye girdiyse, check etmek, oeky vermek vs kullanılıyorsa,
Almanya da doğmuş büyümüş, şimdide orada yaşayan insanlara "konuşurken Almanca-Türkçe karıştırmayın lan" demek yerine
farklı bi açıdan yaklaşarak ; "adam orda doğmuş büyümüş, 12 ayın 1-2 ayı Türkiye de kalan 10-11 Almanya'da ama genede Türkçe konuşuyo aferin" demek daha mantıklı geliyo bana :) :)