TDA7000 Fm Alıcısı Hakkında Devreler
-
up
-
sıkıntı nedir hocam anlamadım, dirençleri mi bulamadın.. arkadaş demiş zaten
jr ler aynı renkte olan dirençtir, j farklısıdır, 1k ise başta kahverengi sonra siyah sonra da kırmızıdan oluşacak (en son renk çok önemli değil, gümüş, altın falan olabilir.. sadece toleransı gösteriyor)

diğeri de zaten varikap diyot. sadece üstündeki yeşil noktayı doğru şekilde takman gerekecek. devre
şeması yok mu bu hobi devresinin, resimlerde de dirençlerin değeri pek okunmuyor..
-
kardeş parçaların hepsini oturtturdum 9 volt elektrik veriyorum ama radyo çalışmıyor hoperlörden sadece boş frekans sesi geliyor. bu sorunu giderebilirmiyim. yada bu devreleri doğru monte edip etmediğimi nasıl anlayabilirim.
-
9 volt yüksek hocam, sanırım onu düşrmen gerekiyor. bildiğm kadarıyla 3-4 voltun yetmesi gerek...
hata olabilecek şeyler, diyotu ters bağlamış olabilirsin, entegreyi ters takmış olabilirsin, potansiyometreyi değiştirip frekansları taramamış
olabilirsin.. bobini doğru sarmamışsındır diyeceğim ama hazır bobin kullanmışsın sanırım, ancak bobini oynatman bile değişikliklere sebep olur
-
unbalanced bunu yazdı
9 volt yüksek hocam, sanırım onu düşrmen gerekiyor. bildiğm kadarıyla 3-4 voltun yetmesi gerek...
hata olabilecek şeyler, diyotu ters bağlamış olabilirsin, entegreyi ters takmış olabilirsin, potansiyometreyi değiştirip frekansları taramamış
olabilirsin.. bobini doğru sarmamışsındır diyeceğim ama hazır bobin kullanmışsın sanırım, ancak bobini oynatman bile değişikliklere sebep olur
anladım kardeşim yarın denicem ve kontrol edicem dediklerini. eyw