Tecil Tarihleri Değişti Mi?
-
darkroques61 bunu yazdı
@Rmk Ben e-devletten çıkartmayı düşünüyordum o da mı kabul görmüyor ?
Hocam e-devletten çıkan belge doğrulanabilir olduğu için kabul görmesi gerekiyor. Ancak e-devletten aldığım adli sicil belgesi ile ehliyetimi çıkarttırmaya gittiğimde baya sorun yaşamıştım. Sistem yeni geldiği için memur evrağın doğrulamasını yapamamıştı filan okula gitmiştim ameka. Telefonla ulaşma şansın varsa bir arayıp sor.
-
PhYtOn bunu yazdıTeRRoR bunu yazdıPhYtOn bunu yazdı
Benim de mezun olmadan önce 2019 sonuna kadar tecilliydi ancak şimdi şubat 2017 görünüyor tarih.. Ben önce ön myo daha sonra lisansa tamamladım. Geçici Diploma ile gidip tecil ettirebilirim değil mi?
Evet hocam. Yalniz myo ile lisans arasinda bosluk varsa kacak duruma dusurup savunma alip para alabiliyorlar. Ben gittigimde arada bosluk olmamasina ragmen memur savunma doldurtmustu. Sonra evraklari verdigim komutan durumu ayikinca cozmustu mevzuyu ona dikkat et.
Hocam evet boşluk var maalesef. Ne yapmalıyım tam olarak acaba?
Hocam şöyleki okuldan mezun olduğunda gidip yoklama-muayene bundan birini yaptırman gerekiyormuş. Bunu yaptırmayıncada basit bir para cezası kesiliyormuş. Yanında 200 lirayla filan bi git bakalım şubeye. Belki bu senin durumun için geçerli değildir.
-
Rmk bunu yazdı
Seagate askerlik subeye aof ogrenci olduguna dair bilgilerini yollamis.yani gerek yok gitmene ancak benim basima soyle bisey gelmisti 2 yillik myodan sonra aofe yatay geciste hazirlik okuman gerekiyodu o hazirlik okurken gidip ogrenci belgeni kendin teslim etmen gerekmekteymis ancak ben konuyu bilmedigimden mahkemelik olmustum sonra konu sivil mahkemeye tasinmis eve kagit geldi ve ifade vermeye gittim gittigimde konu anlasildi gidip o kacak konuma dustugum donemde ogrenci olduguma dair aof burosundan evrak alip mahkemeye sunmustum ceza almadim takipsizlik verildi ve dosya dusmustu uzun lafin kisasi hazirlik kalkti ve artik aof askerlik subeye bilgilerini gonderiyor. Sistem bu yonden iyilestirilmis durumda 😎
Edit: dark gecici mezuniyet belgesi islak imzaliysa is gorur fotokopi kabul edilmiyo
Eyvallah üstad sağolasın
-
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/12/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR ( nokta )
-
-
peace bunu yazdı
bedellinin çıkacağından emin gibi konuşmuşsun hocam :)
-
LynXMaSTeR bunu yazdıpeace bunu yazdı
bedellinin çıkacağından emin gibi konuşmuşsun hocam :)
ekonominin durumu,askerlik kurumun durumu vb olayları göz önüne alınca çıkması muhtemel görünüyor hocam o sebeple :) ha ne zaman olur bilemem profluğa kadar yolu var:D
-
peace bunu yazdı
soruna cevap vereyim hocam 4 yıllık okuldan mezun olup 2 yıllık tecil hakkını kullanmazsan direk yüksek lisans başlar yüksek lisansı bitirirsen 1 yıl tecil hakkın olur.
sen 4 yılı bitirdiysen 2 yıl tecil et tecil sürene 4 ay kala filan yüksek lisansa yazıl. bitirirsen 1 yıl daha uzatırsın. bitiremezsende yüksek lisans okurken kaydını sildirip farklı dalda bir yüksek lisans yaparsan yine tecil ettirisin.
bu arada konu içersinde savunma bakanlığı açıklama yaptı: değişen bir süreç söz konusu değil.
archair23 tarafından 21/Ara/16 13:05 tarihinde düzenlenmiştir -
benimki aynı 2018 sonuna kadar tecilli
-
archair23 bunu yazdıpeace bunu yazdı
soruna cevap vereyim hocam 4 yıllık okuldan mezun olup 2 yıllık tecil hakkını kullanmazsan direk yüksek lisans başlar yüksek lisansı bitirirsen 1 yıl tecil hakkın olur.
sen 4 yılı bitirdiysen 2 yıl tecil et tecil sürene 4 ay kala filan yüksek lisansa yazıl. bitirirsen 1 yıl daha uzatırsın. bitiremezsende yüksek lisans okurken kaydını sildirip farklı dalda bir yüksek lisans yaparsan yine tecil ettirisin.
bu arada konu içersinde savunma bakanlığı açıklama yaptı: değişen bir süreç söz konusu değil.
teşekkür ediyorum yüksek lisans hayallerimi biraz erteliyorum o vakit :)