Tek Başına Eve Çıkmanın Maliyeti Nedir
-
Tnrsk bunu yazdı
peki birinin yanına çıksam olurmu internette bi çok ilan var evde herşey var gelen arkadaş sadece kişisel eşyalarını getirmesi yeterlidir aylık 200 lira diyo mesela kimseyle aynı evde yaşamadım daha önce anlaşmazlık çıkarmı temizlik gürültü vs sebeplerden
onları ilan sahibine göre sorsan hocam önce karşındakini dinle sonra he bana uyar veya uymaz de şunlar şunlar olursa ben yapamam vs çünkü ilerdi bir sürü sorun yaşamaktansa başından kestirip atmak en güzeli. Tek başına yaşamak rahat gibi ama maliyetler çok çıkıyor be hocam
-
bazı sbeplerden çıkmam lazım ışte 350 kira olsa
30 su internet olmicak , yaz geliyo 30-40 elektrik gelse gıda 150 lira gıda olsa 600-700 lira aylık masrafim olur herhalde -
İflahın gider arkadaş para varsa çık.haftada rahat 250 gider.Bunun bide ortamı var ortam demek para demek.
-
Minumum oranda hesaplamaya kalkarsak 400 lira kiraya verdiğini düşünürsek,
elektrik + su 50 lira civarı olur.
evin büyüklüğüne göre eşya derdin olur. spotçulardan 2. el eşya alırım dersen 1+1 eve göre konuşacak olursak en kötü şartlarda 400-500 lira da o eder.
internet dersen 30 ila 100 arasında bir şey gelir servis sağlayıcın ve hızına oranla.
en kötü mutfak masrafın da 200 civarı olur.
Eve çıktığında ev sahibinden tutarken senden depozito ister. Bir kira bedeli de onu ekle. Eğer emlakçıdan kiralayacağım dersen emlakçı komisyonu da bir kira bedelidir. Bir de üstüne ev sahibinin istediği depozito biner.
**
Bana kalırsa bunlarla hiç uğraşmayıp düzeni oturtulmuş bir eve çıkman daha mantıklı. Ama eve çıkmadan önce çıkacağın evin insanlarıyla uzun uzadıya konuş. Rahatsız olduğun şeyleri dile getir. Karşıdaki insanın da aynı şeyleri dile getirmesini sağla. Daha önce yanında başka birisi kalıyor idiyse ne sebepten çıktığını öğren. Mutfak alışverişi, genel ev temizliği, mutfak temizliği, yemek pişirme vs gibi detayları da önceden konuş. Zaten birbirinizi zamanla tanıyacağınızdan ev içi hareketleriniz de ona oranla şekilleniyor.
-
Tnrsk bunu yazdıpeki birinin yanına çıksam olurmu internette bi çok ilan var evde herşey var gelen arkadaş sadece kişisel eşyalarını getirmesi yeterlidir aylık 200 lira diyo mesela kimseyle aynı evde yaşamadım daha önce anlaşmazlık çıkarmı temizlik gürültü vs sebeplerden
Çok dikkat etmen lazım bu hususta ben olsam tanımadığım hayatımda ilk defa gördüğüm insanlarla eve falan çıkmam üni. insana çok şey öğretiyor ev ortamı her zaman daha farklıdır sokakta tanıdığın adam evde çok farklı olabilir.
Ona göre dikkat et öyle ilanlara ama dedikleri gibi 1000 TL ye bir ay yaşarsın.
-
çizik . Beyler birde istanbulda yaşanyan öğrenciler aylık toplam ev giderlerini yazarlarsa sevinirim (sigara dahil).
-
şahsi tavsiyem tek eve çık hocam, 4-5 yıllık arkadaşın bile yeri geliyor kazık atabiliyor ya da çok farklı davranıyor ev ortamında.. o yüzden böyle
şeylere dikkat et, hele tanımadğın biriyle neden aynı eve çıkasın ki? para durumuna göre eve çıkarsın hocam. ben tek yaşadım ve kafam rahattı,
yanıma birileri gelince hep sıkıntı çıktı, katlanıyorsun ama işte sıkıntı oluyor hep.. hesaplamaya gelirsek
350 kira
elektrik 30 lira
su 20 lira
internet (ev sahibinin internetini ya da komşular flan varsa onla ortak kullanabilirsin ucuza gelir ya da vın gibi bi şey alabilirsin) 30 lira diyelim
yakacak giderin bahar geldiği için çok olmayacak
yemek de kendin yaparsan 200-250 lira masrafın olur dışarda yersen pahalı olur
doğalgaz varsa daha iyi olur yoksa bir tüp 3 ay rahat rahat yeter aylık 25 lirada ona diyelim.. (tüp masrafı)
durumuna göre 650-800 lira arası değişir gibi bi sonuç çıktı.. haa rahatına düşkünsen ya da boğazına masraf artacaktır.
unbalanced tarafından 23/Mar/13 01:00 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam bir de doğalgaz elektrik açık değilse cıkarken onları da açtıracaksın onu da hesaba kat. onun dışında kendimden örnek vereyim tek yaşıyorum. elektrik 20-40 arası. doğalgaz en soğukta 100 geldi. bahar geldiği için yakmazsın zaten az gelir. internet ortak kullan hiç bağlatmakla uğraşma. mutfak masrafı 200tl. su masrafı hakkında yorum yapamayacam eskişehirde su olayı biraz farklı çünkü. ev kirası 350 desek internette 30 desek. toplamda 600-800 arası yaşarsın. bir de tek yaşamak en güzeli kafan rahat olur her zaman başka biriyle filan cıkma işin içine temizlik ve bulaşık girince her şey değişiyor.
DeZzZ tarafından 23/Mar/13 01:51 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam burada çıkarılan 700-800 gibi rakamlar ot gibi yaşadığın sürece ödeyeceğin masraflar alkolün sigaran ortamın bunları da hesaba kat ona göre çık yeni evin ıvır zıvırı çok oluyor ufak da olsa bi ton masrafın oluyor.
-
tek yaşamak zor olur. ama yanımda sürekli bi yatak arkadaşı olur dersen kışın ısınma parasını unut :D yalnızlığı da unut. bu şekilde de yemen içmene bağlı olarak 1000 liraya gelir..